PARTNER SERWISU
uwaymozg
394 395 396 397 398

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

Okradziona
0
Wpisów: 161
Wysłane: 25 stycznia 2019 16:19:06
Dla przypomnienia -jakie cele miał RB, kiedy chciał zostać reprezentantem do RW. Jakie ma dzisiaj - wszyscy widzimy.

sylwia16
0
Wpisów: 29
Wysłane: 25 stycznia 2019 16:23:40
poszkodowany napisał(a):
Do Wszystkich Forumowiczów: skupmy się jak dalej walczyć o swoje. Nie zainteresowani jak ZZ... mogą nie wypisywać swoich mądrości bo cała strona sądowa nie wypełnia swoich funkcji tylko gra z dłużnikiem do jednej bramki co oznacza że ich decyzje są nieważne w świetle prawa. Teraz czas na podsumowanie dotych czasowo rozboju w biały dzień i przejścia do ataku. Jak Wszyscy już zdążyli zauważyć Dłużnik ma swoje zobowiązania w dupie. Do tego sąd rżnie głupa wydając wyrok w niezgodny z prawem postępowaniu. Takie wyroki ro zapadaly w latacj 50 tych. Tyle że to byla inna rzeczywistość (a może nie ina).

Tak, zgadzam się tu z Tobą jeśli chodzi o lata 50-te. Poszłabym nawet dalej, że jeżeli tzw Suweren zagłosuje na przekupne obietnice dzisiaj rządzących, to raczej cofniemy się do epoki Średniowiecza. Wtedy były tortury fizyczne, w nowym wydaniiu ówczesnego Średniowiecza będziemy przechodzić tortury psychiczne. A mianowiecie nie będą dążyć do ustalenia czy banki LC miały pozwolenie, ale będą nas spowiadać skąd mieliśmy kasę na zainwestowanie w np GetBack.
Dzisiaj wyrokiem Sądu zostaliśmy okradzeni w biały dzień i to przy majestacie prawa. Wkurza mnie ta cała sytuacja, zwłaszcza iż rano przeglądając prasę doczytałam się, że nowelizacja ustawy frankowej nie będzie dotyczyć banków LC. KrucaFiks, gdzie my żyjemy. To jest ponizej lat 50-tych.
Teraz może bardziej konkretniej, jak już wcześniej wspomniałam, nie boję się kierować pism do wszelakich instytucji państwowych. Wspomniałam również, że jestem w traccie pisania pisma do Prokuratury (chodzi o zespól ds Getback). W międzyczasie znalazłam jeszcze inną instyttucję, do której chcę szybko napisać. Chodzi o Fundusz Sprawiedliwości. W P.1 chcę odnieść się do legalności oferowania i sprzedaży obl. GB.W p.2 chciałabym odnieść się do dzisiejszego wyroku Sądu. Wg mnie wyrok zapadł bez autoryzowanego sprawozdania finansowego spółki. Może sędzia. J. Mądry takowy otrzymał, ale nie mogę tego znależdź na internecie, a więc nie został ogłoszony publicznie. Wiem,że są na ten temat paragrafy prawne - czyli wyrok najprawdopodobniej został ogłoszony na podstawie hipotezy, że spólka jest nas w stanie spłacić, ale gdzie są te papiery. Proszę pomóżcie znaleźć mi odniesienie artykułów prawnych w tym zakresie, bo ja nie tracę nadziei. Trzeba coś działać. Przecież obecna władza nie będzie trwała wiecznie.

cinis_
3
Wpisów: 264
Wysłane: 25 stycznia 2019 16:41:25
Być może gbk nie całkiem jest bankrutem, skoro abris nie chce odpuścić.

leonek7
0
Wpisów: 541
Wysłane: 25 stycznia 2019 16:46:08
Proponuję napisać petycję do kuratora o odwołanie Barczyńskiego z RW! Rozpętajmy akcję aby go usunąć.My go wybraliśmy i mamy prawo judasza odwołać! RW będzie jeszcze działała jakiś czas ,tego zdrajcy nie może tam być!

cbie1
0
Wpisów: 103
Wysłane: 25 stycznia 2019 16:56:44
Aby miec szanse cos ugrac nalezalo sie zjednoczyc i to sie stalo tyle ze zjednoczyl nas wyslannik Abrisu i w tym momencie juz bylismy przegrani .nawet jak bysmy mieli najlepszego przedstawiciela to ta sila byla nikla w porownaniu do kuratora bez jego glosow nikt nie ma szans.Mowienie ze konwersji chca awanturnicy tez jest malo wiarygodne tak zrobili ten uklad jak by kurator oglosil zeby papiery skladali do sadu ci co niechca konwersji pewnie wyszlo by podobnie ze 100 nie chce a 9 tys chce
Edytowany: 25 stycznia 2019 17:13

Saam
0
Wpisów: 69
Wysłane: 25 stycznia 2019 17:39:18
Okradziona napisał(a):

Pytałam kuratora, co będzie, jeśli układ nie zostanie przegłosowany. Ktoś z nas obligow powiedział, że upadłość, na co kurator powiedział nie - sanacja.

Na czacie kurator mówił co innego...?

www.stockwatch.pl/czat-inwesto...
Edytowany: 25 stycznia 2019 17:39

leonek7
0
Wysłane: 25 stycznia 2019 17:40:14
Vox napisał(a):
ja wnosiłem jedynie o kolejne głosowanie po uzyskaniu zgody uokik i poprawienie propozycji.

Zrobiłem to przed ogłoszeniem wyników - jest to w protokole... Sąd mógł takowe głosowanie zarządzić... ale nie chciał. Wolał wystawić na próbę obecną kulawą propozycję byle mieć spokój i zdjąć już to z wokandy.

co do upadłości... sam sie zastanawiam czy to bedzie lepsze czy jednak gorsze.
Musimy rozważyc wszystkie za i przeciw jeślo chodzi o upadłość.To faktycznie może być nie najlepsze rozwiązanie.W przypadku układu mamy szansę za zmianę warunków.Znając nasze szczęście trafimy na kolejnego nieudacznika -syndyka.
Edytowany: 25 stycznia 2019 17:41

leonek7
0
Wysłane: 25 stycznia 2019 17:56:05
Saam napisał(a):
Okradziona napisał(a):

Pytałam kuratora, co będzie, jeśli układ nie zostanie przegłosowany. Ktoś z nas obligow powiedział, że upadłość, na co kurator powiedział nie - sanacja.

Na czacie kurator mówił co innego...?

www.stockwatch.pl/czat-inwesto...
Mnie osobiście w rozmowie telefoniczne po ZW kurator mówił o upadłości.

Okradziona
0
Wysłane: 25 stycznia 2019 18:28:53
Zapytajmy o to, co będzie jakiegoś mecenasa. Getback wybierze sanację od upadłości . Przy sanacji maja dwa lata na wyprowadzenie spółki na prosta. Z

omicron
0
Wpisów: 201
Wysłane: 25 stycznia 2019 19:02:12
Dawno temu RW składało wniosek o sanację na wypadek, gdyby PPU przepadło.

Okradziona
0
Wysłane: 25 stycznia 2019 19:05:15
Ktoś pisał, że układ można zmienić, jeśli 30% wartościowo chce takiej zmiany. Czy jest na to jakaś ustawa? w jakim czasie można to zrobić?

Saam
0
Wysłane: 25 stycznia 2019 19:08:29
omicron napisał(a):
Dawno temu RW składało wniosek o sanację na wypadek, gdyby PPU przepadło.

To chyba p. Mariusz Wójcik z RW składał wniosek i chyba ktoś ostatnio wkleił tu jego wypowiedź z fb, że wniosek ten został oddalony.
Edytowany: 25 stycznia 2019 19:14

Saam
0
Wysłane: 25 stycznia 2019 19:12:34
Cytat:
4. Mój wniosek o sanację został oddalony, Wysłałem zażalenie ale nie wiem czy sąd się nad nim pochyli.

AsGBK napisał(a):
Wpis Pana Mariusza Wójcika na grupie FB

Cytat:
Szanowni Państwo, W piątek zakończyło się spotkanie RW które nie było posiedzeniem.
1. Zarząd poinformował nas, że założenia do tzw. wariantu inwestorskiego uległy dużej zmianie. Może to i lepiej bo mogłoby się tak zdarzyć że moglibyśmy nie zobaczylibyśmy choćby 1 zł z transakcji (oczywiście przy pełnym przestrzeganiu prawa). Prosiłem na ostatniej RW prezesa Dąbrowskiego o komunikacje sytuacji do obligatariuszy. Do tej pory komunikatu nie ma a głosowanie za 2 dni.
2. Przekonywani byliśmy do całkowitej rezygnacji z konwersji na akcje (wychodząc naprzeciw kampanii o 3% jaką napędzał Artiom pomimo wyrażanych przeze mnie obiekcji) celem zostawienia spółki pod kontrolą dotychczasowego akcjonariusza Abris, który zdaniem tych osób jest gwarantem dowiezienia układu (jaki by nie był). Argumentuje się, że konwersja może doprowadzić do prób wrogiego przejęcia akcji i spółki przez podmioty zainteresowane zaniechaniem dochodzenia roszczeń lub nawet mające na celu wyprowadzenie pieniędzy ze spółki. Przyznaje, że jest takie ryzyko. Z drugiej strony moim zdaniem większym ryzykiem jest pozostawienie sytuacji takiej jak jest i pozwolenie na dalsze żywienie się przez układ wokół GetBack z pieniędzy niezebezpieczonych celem zapewnienia spłaty zabezpieczonych i dalszego szczodrego wynagradzania TFI.
3. Alternatywą do układu jest upadłość w wyniku której być może trafimy na uczciwego odważnego i jednocześnie przebojowego syndyka który będzie dążył do maksymalizacji odzysków i minimalizacji kosztów ale najpierw spłaci banki a być może coś kiedyś nam zostanie (sami oceńcie prawdopodobieństwo). Na pewno nie będziemy mieli jakiegokolwiek wpływu na jego działania. Jak trafimy dobrze to może coś kiedyś dostaniemy. Jak źle to nic. (dla zainteresowanych to proszę posłuchać od minuty 19 jak może działać syndyk i sąd bo jeśli zarzuty są prawdziwe to szkoda gadać
https://www.youtube.com/watch… )
Jak syndyk będzie unikał ryzyka dla siebie będzie bardzo się starał robić wszystko zgodnie z najlepszymi praktykami przez bibułkę lub wynajmie zarządzającego o kiepskich umiejętnościach bądź motywacji lub po prostu nieuczciwego to koszty mogą być absurdalne i syndyk na pewno się wyżywi a banki już niekoniecznie zostaną spłacone w całości ale na pewno nie zobaczymy ani złotówki. Zyskają na pewno TFI.
4. Mój wniosek o sanację został oddalony, Wysłałem zażalenie ale nie wiem czy sąd się nad nim pochyli.
5. Ci co się wydzielili spod kuratora mają do wyboru ( o ile Radek nie przeforsuje pomysłu całkowitej rezygnacji z konwersji aby Abris nadal był jedynym kontrolującym spółkę) konwersję na nic nie warte akcje albo umorzenie. Konwersja na akcje teoretycznie poprawia sytuację w kontekście podatkowym bo można je sprzedać później a umorzenie jest jednorazowe (dla tych co inwestują na giełdzie może mieć to znaczenie podatkowe dla tych co nie grają podziękujcie posłom za to że zapłaciliście podatek od pensji, potem od odsetek od obligacji ale straty musicie przełknąć sami bo rząd nic do nich nie ma).
6. Propozycji układowych dalej nie ma. Jak zwykle spółka ich nie przedstawiła z wyprzedzeniem choć prosiłem na poprzedniej RW o przygotowanie propozycji operacyjnej z opcją sprzedaży wzorem nadzorcy. Może przedstawią we wtorek rano na ZW albo poproszą o dodatkowy termin? Nie wiem.
7. Danych szczegółowych operacyjnych ze spółki (działania, zmapowane koszty operacyjne i zmapowane na nie przychody) nadal nie przedstawiono choć proszę o to od lipca. Coś nam dziś pokazano ale nie są to dane o jakie prosiłem. Ponoć takie o jakie proszę są ale jakoś nie mogę ich zobaczyć.
8. Spółka nie obniżyła efektywnie kosztów operacyjnych skupiając się na próbie całkowitej wyprzedaży majątku do 1 inwestora. Gdyby podzielono majątek na części moglibyśmy odzyskać więcej. Gdybyśmy cieli koszty już w lipcu o co wnosiłem jako RW to może bylibyśmy w dużo lepszej sytuacji i nie potrzebowali inwestora ale teraz możemy sobie pogdybać.
9 We wtorek mam więc głosować pomiędzy rozwiązaniem bardzo złym dla obligatariuszy niezabezpieczonych i jeszcze gorszym. To jak decyzja czy wolę mieć obciętą lewą czy prawą nogę. Taki mamy wybór.
10. Nie mogę spać po nocach z nerwów w jakiej sytuacji się znaleźliśmy szukając najlepszego dla nas wyjścia z tej matni bez do jakiej nas doprowadzono przez te 8 miesięcy. Wydawało się ze osiągając kolejne dno szamba gorzej dla obligatariuszy niezabezpieczonych być nie może ale okazało się za każdym razem że może.
11. W związku z "sugestiami" jakie otrzymuję uprzejmie informuję, że samobójstwa nie planuję i nie popełnię a ewentualne zderzenie z ciężarówką nie będzie przypadkowe.
12. Z mojej perspektywy kiedy aplikowałem do RW liczyłem na uczciwe postępowanie wielu ludzi i choćby na dostęp do danych ze spółki ale z obecnej perspektywy oceniam że byłem bardzo niepoprawnym optymistą (choć jako urodzony pesymista zakładałem najgorsze) to tak beznadziejnej sytuacji nie zakładałem i żałuję że nie opuściłem RW razem z Panem Arturem Kłoczko bo od tego czasu straciłem kilka kolejnych miesięcy życia w beznadziejnych staraniach o Wasze i moje pieniądze oraz o Wasze poparcie którego całkowicie zabrakło np. w momencie kiedy apelowałem żeby protestować pod bankami. Wygląda na to że w swoich staraniach od początku byliśmy skazani na sytuację w której się znaleźliśmy. Uniemożliwienie nam zbierania środków na wsparcie prawne na pewno nam nie pomogło. Rację miał Piotr Sułek i Arkadiusz Szcześniak z SBB że samym pospolitym ruszeniem nie osiągniemy maksimum celów a zamknięcie się wyłącznie na wątku sprzedaży w IdeaBank to błąd strategiczny.
13. Dziękuję wszystkim którzy mnie wspierali merytorycznie i duchowo a szczególnie Stanisław Adamczyk. Serdecznie dziękuję mu za czas jaki poświęcił mnie i nam wszystkim edukując nas (choć nadal jesteśmy ignorantami).
Edytowany: 25 stycznia 2019 19:13

omicron
0
Wysłane: 25 stycznia 2019 19:13:34
Btw dla mnie kolejnym skandalem jest to, że nawet przy założeniu, że zarząd chce nam spłacić te 25%, nie ma na to szansy, bo duża część tego to pieniądze procesów o fraudy. Po tempie składania pozwów i determinacji zarządu widać, w jakim kierunku to zmierza.

kokospl
46
Wpisów: 1 795
Wysłane: 25 stycznia 2019 19:14:28
Ten układ właściwie pozbawia szans na jakiekolwiek spłaty - to trzeba jasno i wyraźnie powiedzieć,żeby nie było złudzeń...

basik
0
Wpisów: 52
Wysłane: 25 stycznia 2019 19:17:04
Proszę państwa pogrupujmy i ulozmy jskas kolejność działań bo czasu brak.

NerfMe
0
Wpisów: 224
Wysłane: 25 stycznia 2019 19:26:08
Tak jak głosowaliśmy na zdrajcę, mieliśmy jasno zdefiniowane co trzeba zrobić. Ktoś mądry musi ustalić co trzeba napisać, by osoby takie jak ja - nie znające się na prawie ani finansach, dostały prostą instrukcję i działamy... Nic już nie mamy do stracenia...

omicron
0
Wysłane: 25 stycznia 2019 19:28:03
Ktoś tu albo na fb cytował niedawno polityka, który powiedział, że "media w Polsce mają moc sprawczą". Musimy naciskać na media, żeby wokół tematu był szum. Dobrze pokazać całą tę patologię i krzywdę.
Na polityków bezpośrednio też. bukos4 miał się spotkać z Kaczyńskim. Czy coś z tego wyjdzie?

Manisława
0
Wpisów: 10
Wysłane: 25 stycznia 2019 20:47:19
Jak wywnioskowałam, wielu z Was jest również "członkami" grupy FB. Mam prośbę, aby ktoś mi wyjaśnił/podpowiedział/upewnił w kliku kwestiach:
1) czy grupa FB to grupa Stowarzyszenia Poszkodowanych Obligatariuszy GetBack S.A., którego założycielem jest Artiom Bujan?
2) wydawało mi się, że prowadzoną przez nich stroną jest http://obligatariusze.pl/o-nas/ - jednak na tej stronie widnieje informacja: "Stowarzyszenie Poszkodowanych Obligatariuszy GetBack S.A. nie prowadzi strony internetowej http://www.obligatariusze.pl". Nie wiem, jak to rozumieć - czy chodzi o to, że przestali ją aktualizować?
3) w jaki sposób można dołączyć do tej grupy, aby na bieżąco obserwować ich działania i spojrzenie na sprawę?

Z góry dziękuję i przepraszam za banalne pytania.

I jak najbardziej podpisuję się pod ustaleniem planu działania i połączenia sił ze wszystkimi poszkodowanymi. Choć wiem, że to wieeeelkie wyzwanie. Jednak, tak jak we wpisie NefMe "Ktoś mądry musi ustalić co trzeba napisać, by osoby takie jak ja - nie znające się na prawie ani finansach, dostały prostą instrukcję i działamy... Nic już nie mamy do stracenia..."

anvil
0
Wpisów: 6
Wysłane: 25 stycznia 2019 21:08:24
Zgadzam się z NerfMe. Co możemy, to jeszcze powinniśmy zrobić!! Jeśli odpuścimy to tylko przyklepiemy i utwardzimy w przekonaniu bezkarności cwaniaków, którzy i tak już nas okradli. Nie jestem znawcą finansów ale klepnięty układ aż pali w oczy swoją bezczelnością wobec Nas. Sam czas 8 lat to plucie w twarz Nam obligatariuszom. Wielce ubolewam, że Nasz przedstawiciel RB nawet słowem komentarza nie piśnie o ostatnich kilu dniach.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

394 395 396 397 398

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,398 sek.

rivihqhp
wjfqvyex
klvhqwta
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cjbigyfg
idvnatit
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat