BearHand napisał(a):Rakieta już jest więc można zastanowić się nad zasięgiem korekty, moim zdaniem min okolice 290
Wiesz z korektami jest różnie ...
moim zdanie dopóki mówi się o korekcie to jeszcze nie jest źle - gorzej gdy przestają mówić.
O korekcie (dużej) na WallStreet mówi się od przekroczenia poziomu 2000-2200 a korekty jakoś nie widać.
Tutaj dopóki są chętni na kupno akcji też nie będzie - chyba ...
Moim zdaniem już dawno spółka byłą przewartościowana
uważałem tak przy 18zł ..... i przy 24zł a później przy 100zł ; 170 i 200zł.
Ale jak widać nie miałem racji .....
Teraz trudno mówić o fundamentach bo nikt nie wie jak wypadnie premiera i sprzedaż przez pierwsze 2 i 8 tygodni a to zdecyduje o kierunku kursu.
Może niektórzy pamiętają co się stało po premierze W3 ..... korekta z 24zł na okolice 20zł.
Sam liczyłem na odbicie ale nikt "normalny" raczej wtedy nie marzył o poziomach 200+.
Ja nie odważyłbym się stwierdzić, że sprzedaż będzie gorsza albo wyraźnie gorsza niż GTA V.
Sam bałbym się kupić akcje już powyżej 100zł a teraz tym bardziej. Pomimo, że wierzę w spółkę teraz bardziej niż po premierze W2.
Prawdziwym sprawdzam będzie dopiero premiera i pierwszy kwartał po.
A co się wydarzy z kursem to nikt nie wie. Wszystko w rękach akcjonariuszy.
A kto powiedział, że po CP CDR nie może zostać Top 1 world.
Najważniejsze aby trzeźwo oceniać i właściwie reagować na sygnały z rynku i spółki.
Jeśli opóźnienie premiery nie schłodziło głów to na razie nie widzę lepszego czynnika który blokowałby dalsze wzrosty.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)