Exar napisał(a):Z zaciekawieniem oczekuję spektakularnego lotu Ikara ku Słońcu, do czasu wyczerpania puli spadochronów.
Inwestowanie w dużej mierze polega na cierpliwości, ale czy oby tędy droga?
Core team, pomimo tego że stażowo to prawdziwi wetereni polskiej branży - metrykowo to wciąż młodzi ludzie.
Z raportu za drugi kwartał można wyczytać, że na koniec okresu w spółce było ponad 5mln 100 tys złotych polskich. Po wydaniu nieco ponad 400 tysięcy pln w 2 kwartale. Z wczorajszej prezentacji pana prezesa na GPW wiemy też, że jest to wolniejsze wydawanie srebrników od prognozowanej.
Spółka nie wyklucza nawiązania współpracy z wydawcą. Mając takie zasoby finansowe - może co prawda zaakceptować tylko taki deal, w którym hipotetyczny wydawca pomaga tylko w wydaniu gry a nie dokłada się też kasowo do marketingu. Może jednak też zaakceptować inną umowę. Wtedy w spółce zostanie więcej... Pieniędzy
Tak zwani inwestorzy kluczowi powiedzieli/ napisali jasno, prosto, dobitnie, wyraźnie: Interesuje nas długofalowa inwestycja.
NIE JEST to studio jednego projektu. Na wypadek końca świata i przyległości zatem pieniążki na kolejne projekty raczej i tak się znajdą......
Tyle, że my tu wciąż o lotach ( patrząc zresztą na widły wcale się nie dziwię

), a czasem warto pozostać na Ziemii. A tutaj widzę:
Uśmiechniętego od ucha do ucha pana prezesa dumnie opisującego swoje studio - z tą samą pasją, co przy jego wycenie 10 krotnie niższej.
Mniejsze od planowanego spalanie " wielkich i niezasłużonych milionerów ", którym to " z całą pewnością sodówka już uderzyła do głowy"
Brak wielkiej presji ze stony studia na pompowanie kursu przy debiucie
Zapowiedź większej akcji marketingowej za miesiąc - przy okazji 99 rocznicy urodzin mistrza Lema, jest dla mnie kapitalnym pomysłem. Rynek jest zagrzany. Nie ma żadnej potrzeby dokładać do pieca. Myślę, że wszyscy akcjonariusze są usatysfakcjonowani. Poczekajmy zatem do momentu gdy emocje już opadną, jak po wielkiej bitwie kurz. I najlepiej zsynchronizujmy ten moment z innym wydarzeniem, o którym nieuchronnie będzie głośno w mediach.