PARTNER SERWISU
jhmazvoi
381 382 383 384 385
Novationen
8
Wpisów: 47
Wysłane: 30 marca 2021 10:49:30 przy kursie: 217,90 zł
wystarczy rozejrzeć się wzrokiem po pasku SW - jutro czat z prezesami, a dziś, po sesji, strategia... która z punktu widzenia kursu chyba nic nie zmieni sądząc po dzisiejszej głębokiej korekcie, a raczej nazwałbym to, podtrzymaniem trendu...spadkowego

Joker
127
Wpisów: 2 050
Wysłane: 30 marca 2021 10:50:13 przy kursie: 217,90 zł
Pewnie zmiany w rejestrze krótkiej sprzedaży zajdą skoro takie wahania.

Rufusinski
119
Wpisów: 512
Wysłane: 30 marca 2021 10:58:30 przy kursie: 217,90 zł
DJ1910 napisał(a):
Ale koretka...

To się w ogóle dzisiaj zamknie chociaż na 220 ?

Co się stało? Coś nie tak z tym patchem?

Stoję z boku i nie rozumiem zachowania kursu tego waloru.

Rejestr sprzedazy krotkiej prawde powie, jak tylko Marshall, Citadel, a moze ktos nowy raczy uaktualnic stan. Sypneli od 250 mnostwo papieru. To jest walka o trend i wyjscie z minimalna strata/zarobkiem przed publikacja raportu 19. Do tego czasu bedzie niezle bujac.
Edytowany: 30 marca 2021 11:00

DJ1910
48
Wpisów: 234
Wysłane: 30 marca 2021 11:01:00 przy kursie: 217,90 zł
Czyli jak to rozumiec ? Ucieczke shortow czy nowe shorty ?

Bo z tego co pamietam to jak short ucieka to kurs rośnie ;)

Wczoraj zwiał Marshall, na dziś został Citadel...

random_hero
2
Wpisów: 13
Wysłane: 30 marca 2021 11:03:50 przy kursie: 217,90 zł
DJ1910 napisał(a):
Ale koretka...

To się w ogóle dzisiaj zamknie chociaż na 220 ?

Co się stało? Coś nie tak z tym patchem?

Stoję z boku i nie rozumiem zachowania kursu tego waloru.

Też stoję i po zleceniach widzę wielką determinację wywalających po 1, 3, 5 akcji. Nie wszystkim możnym te wzrosty są po drodze, ale nie po to zaangażowano tyle środków w czarny PR w okół spółki, żeby teraz odpuszczać. Patch po kilku pierwszych filmach na yt powinien zostać dobrze przyjęty przez graczy. Czas pokaże.

DJ1910
48
Wpisów: 234
Wysłane: 30 marca 2021 11:07:23 przy kursie: 217,90 zł
Nie robilem jakiegos wielkiego researchu odnosnie patcha, ogladalem jedynie wczoraj jakiegos goscia co LIVE'a na YT pokazywal jak gra dziala na 1.2 i gosc byl zachwycony.

Gral na PS4 Slim.

Oczywiscie jakies tam drobne problemy (dalej z NPC) byly, ale ilosc FPSów poszła bardzo do góry.i gra prezentowala sie na prawde dobrze.

Stad ten spadek ktory dzis ma miejsce dla mnie jakis taki fundo-wywołany raczej....

Może ktoś umie to lepiej opisać, co tu zaszło ;)

Rufusinski
119
Wysłane: 30 marca 2021 11:11:53 przy kursie: 217,90 zł
Patch wiele nie zmieni, wiecej strategia. Ale cala walka jest o to, zeby zdazyc cene ustalic na zadowalajacym dla krotkich poziomie i wyjsc przed 19. Gdybysmy dzisiaj mocno przebili 250, to policzcie sami gdzie nastepny przystanek. Musieli nowymi krotkimi zbic, ale to niewiele da. W miedzyczasie mamy rewelacyjna spolke do day tradingu. Po raporcie takiej zmiennosci juz raczej nie doswiadczymy.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 30 marca 2021 11:14:13 przy kursie: 217,90 zł
@Rufusinski czytam twoje posty i zastanawiam się czy to dzieciak ze szkoły podstawowej pisze.. no po prostu takie truizmy i pierdoły że kurde baksa stary przebijasz, a to nie jest proste.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD

misiekstok
23
Wpisów: 69
Wysłane: 30 marca 2021 11:20:31 przy kursie: 217,90 zł
Jest ubrany to robi pod siebie jakieś tezy, jakieś bajki o raporcie 19 kwietnia tak jakby to był dzień, w którym CD projekt wystrzeli na 400. Mam nadzieję, że moderator posprząta te bzdury.

Rufusinski
119
Wysłane: 30 marca 2021 11:30:09 przy kursie: 217,90 zł
misiekstok napisał(a):
Jest ubrany to robi pod siebie jakieś tezy, jakieś bajki o raporcie 19 kwietnia tak jakby to był dzień, w którym CD projekt wystrzeli na 400. Mam nadzieję, że moderator posprząta te bzdury.

Pokaz mi prosze chociaz jeden post w ktorym napisalem, ze po raporcie wystrzeli na ponad 400? Jedyne co moze zapewnic powrot na te poziom w relatywnie krotkim czasie to doskonala sprzedaz platnych dodatkow nabijajaca rowniez sprzedaz podstawki. Zobaczymy tez jak rynek zareaguje na oficjalne info o Wiedzminie RTX.

misiekstok
23
Wysłane: 30 marca 2021 11:38:00 przy kursie: 217,90 zł
Przecież piszesz tak, jakby raport był jakimś popytowym wydarzeniem, który da co najmniej 15% wzrostu. Każdy twój post to pokazuje. Tak jak kolega wyżej napisał - takich grajków pełno na bankierze, wszystko wytłumaczą, rozpiszą co i jak a koniec końców pojęcia nie mają i naganiają pod własną pozycję i sobie dodają otuchy.

pivovarit
70
Wpisów: 317
Wysłane: 30 marca 2021 11:45:14 przy kursie: 217,90 zł
Rufusinski napisał(a):
misiekstok napisał(a):

Pokaz mi prosze chociaz jeden post w ktorym napisalem, ze po raporcie wystrzeli na ponad 400? Jedyne co moze zapewnic powrot na te poziom w relatywnie krotkim czasie to doskonala sprzedaz platnych dodatkow nabijajaca rowniez sprzedaz podstawki. Zobaczymy tez jak rynek zareaguje na oficjalne info o Wiedzminie RTX.

Oficjalne info o odświeżonym wiedźminie już było...

Cytat:
Developed to take advantage of the most powerful gaming hardware, the next-gen edition of the game will feature a range of visual and technical improvements — including ray tracing and faster loading times — across the base game, both expansions, and all extra content.

The next generation edition of The Witcher 3: Wild Hunt will release as a standalone purchase for PC, Xbox Series X and PlayStation 5, as well as a free update for everyone who already owns the game on PC, Xbox One and PlayStation 4.

thewitcher.com/en/news/32792/t...

m_ikolaj
4
Wpisów: 16
Wysłane: 30 marca 2021 11:51:29 przy kursie: 217,90 zł
400 zł w "krótkiej" perspektywie to czcze mrzonki. Jeżeli w tym roku liźniemy 300zł to uznam to za sukces.

Obecnie spółka ma bardzo złą atmosferę w okół siebie i podobnie jak kiedyś, określana była jako mesjasz gier wideo, vide Blizzard za czasów świetności, tak totalnie to skaszaniła CP. Nie mnie oceniać co poszło nie tak - gra nie spełniła oczekiwań, dodatkowo będąc obarczona niedopuszczalną liczbą błędów i brakiem optymalizacji. Koniec z truizmami mam nadzieję :D

Strategia może być małym krokiem, który zacznie oczyszczać atmosferę wokół spółki, ale nie spodziewam się przełomu. Raczej posypią głowę popiołem, przedstawią nową road mapę + plan fixów CP. Gdyby zaczęli gadać o Wieśku 4, dla mnie strzeliliby sobie w kolano, bo oznaczałoby to wylanie dziecka (CP) z kąpielą.

Cyberpunk jest bardzo dobrą franczyzą. Jeżeli chcą coś z niej wycisnąć, muszą rzucić ogrom sił na dopieszczenie produkcji + DLCki z nową zawartością, która zawróci nowych graczy i spełni ich oczekiwania (baza jest, i to bardzo dobra - Night City) - trzeba sfiksować to co jest + zapełnić nową zawartością. Praca na min. 2 lata moim zdaniem. Multiplayer w dopracowanej grze (zaznaczam - DOPRACOWANEJ) MOŻE być game-changerem. Ale to również melodia przyszłości. Pytanie czy CP będzie chciało przeznaczyć ogromne środki na te projekty ?Dzisiaj raczej się tego nie dowiemy ;)

W mojej ocenie kurs będzie się kisił w konsoli 220-250 zł przed dłuższy czas. Ciągle osobiście mam pozytywny sentyment do CDP (nie miałem żadnych oczekiwań do CP więc i się nie zawiodłem - poza zrobieniem w konia ludzi ze słabszymi konsolami), więc w longtermie zakładam dobrą inwestycję (3-4 lata).

Dlaczego ? Uważam, że w tym roku uda im się w pełni spatchować CP + wypuszczą sporą liczbę darmowych DLC oraz jeden płatny dodatek z nowym kontentem. Przyszłościowo wydaje mi się, że szarpną się o multi, ale dopiero jak prasa wokół CP zmieni się na pozytywną. Odpowiedni tytuł multi w tym uniwersum może być gamechangerem dla zysków spółki (niech to będzie nawet ułamek GTA Online).

Gdybym miał podejmowac decyzję jednak, na chwile obecną trzymałbym się od tych akcji z dala. Chyba, że bym się bawił w DT. Poczekałbym do raportu, strategii i spełnienia obietnic patchowania gry.

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 30 marca 2021 11:54:22 przy kursie: 217,90 zł
misiekstok napisał(a):
Przecież piszesz tak, jakby raport był jakimś popytowym wydarzeniem, który da co najmniej 15% wzrostu. Każdy twój post to pokazuje. Tak jak kolega wyżej napisał - takich grajków pełno na bankierze, wszystko wytłumaczą, rozpiszą co i jak a koniec końców pojęcia nie mają i naganiają pod własną pozycję i sobie dodają otuchy.

nie zrozum mnie źle, podpisuję się pod Twoim postem w 100%.
Niestety @Rufusiński może mieć trochę racji - popatrz na spekulację z końca stycznia, spółka jest nadal tak popularna, że jakiekolwiek przebłyski wzrostów są traktowane jako powrót do świetlanej przeszłości (mam na myśli kurs i jego stały wzrost przed premierą CP).
Wygląda to trochę tak jak podbitki pod pozytywne dane na Petrolinvescie. Przepraszam za porównanie, ale może to oznaczać, że te 15% wzrostu zobaczymy tuż przed raportem, ale większość zaangażowanych nie wie jeszcze, że to może być tylko po to, żeby poszukać chętnych do potrzymania akcji przez kilka lat do następnej premiery...
Edytowany: 30 marca 2021 11:55

Rufusinski
119
Wysłane: 30 marca 2021 11:55:05 przy kursie: 217,90 zł
Licze, ze dzisiaj zobaczymy cos wiecej przy okazji konferencji. Idealnie by bylo, gdyby pokazali porownanie side by side starego z nowym, moze jakis nowy trailer. Za pare godzin zobaczymy czym sie beda chwalic.

bginvest
161
Wpisów: 380
Wysłane: 30 marca 2021 12:03:32 przy kursie: 217,90 zł
Witam,

Moim zdaniem jest spora szansa, że na walorze jednak rozpoczął się trend wzrostowy.
Na podstawie moich obserwacji i doświadczenia, każda zmiana trendu w początkowej fazie, charakteryzuje się takimi ruchami jakie obecnie widzimy na CD.

Każdy inwestor, spekulant chciałby kupić i zobaczyć pionową kreskę na wykresie.
Dzisiejszy wolumen podażowy w porównaniu do wczorajszego popytu jest niewielki.
Tak działa rynek i im więcej niepewności tym więcej słabych rąk i amatorów szybkich zysków zostanie przez rynek wyczyszczonych.

Pozdrawiam.

Rufusinski
119
Wysłane: 30 marca 2021 12:06:34 przy kursie: 217,90 zł
vladinho napisał(a):
misiekstok napisał(a):

nie zrozum mnie źle, podpisuję się pod Twoim postem w 100%.
Niestety @Rufusiński może mieć trochę racji - popatrz na spekulację z końca stycznia, spółka jest nadal tak popularna, że jakiekolwiek przebłyski wzrostów są traktowane jako powrót do świetlanej przeszłości (mam na myśli kurs i jego stały wzrost przed premierą CP).
Wygląda to trochę tak jak podbitki pod pozytywne dane na Petrolinvescie. Przepraszam za porównanie, ale może to oznaczać, że te 15% wzrostu zobaczymy tuż przed raportem, ale większość zaangażowanych nie wie jeszcze, że to może być tylko po to, żeby poszukać chętnych do potrzymania akcji przez kilka lat do następnej premiery...

Dokladnie. Przeciez napisalem wyraznie, ze w okresie po raporcie juz takiej zmiennosci nie oczekuje. Zas raport w ktorym CDProjekt mocno pozytywnie zaskoczy analitykow znowu moze nam taki rajd zgotowac. Spolka nawet w tej chwili tutaj widac budzi ogromne emocje. I vice versa tak samo.

Roznica pomiedzy nia, a Petrolem polega na tym, ze tu mamy realne produkty, ktore ludzie kupuja. W przeciwienstwie do obietnic wydobycia ropy, ktorej nie ma.

misiekstok
23
Wysłane: 30 marca 2021 12:10:50 przy kursie: 217,90 zł
Ja tylko punktuję spojrzenie według którego raport mocno pozytywnie zaskoczy analityków. Nie wiem jaki jest w tym momencie konsensus, ale powątpiewam w to, by analitycy tak mocno niedoszacowali sprzedaż by taką chwilową euforię wywołać.

tgolik
PREMIUM
248
Wpisów: 1 258
Wysłane: 30 marca 2021 12:25:07 przy kursie: 217,90 zł
Przejrzałem statystyki Steama.
W zeszłym tygodniu o godz. 12:00 naszego czasu w dni powszednie średnio grało w CP2077 ok. 9,5 tys. osób. Dzisiaj jest 12,5 tys, więc niby 30% więcej. No i skok na liście grających z 70 pozycji na 44. Podobnie dzisiaj mamy 8 pozycję na Global Bestsellers na STEAM, w zeszłym tygodniu była to 10-15 pozycja.
Reakcja na patch bez szału ale jednak delikatnie na plus.

Rufusinski
119
Wysłane: 30 marca 2021 12:28:55 przy kursie: 217,90 zł
To spojrz na to z tej strony. Jesli wczorajsza euforie wywolal caly jeden patch, to co sie stanie jesli sie okaze, ze sprzedalo sie 3mln kopii wiecej? Ipopema ze swoja 230 zaklada 16 mln. 8mln poszlo w samych preorderach. To nie sa nierealne liczby.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CDPROJEKT
  • Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

• 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

381 382 383 384 385

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,463 sek.

mbhdhvhz
ftkeyfqn
wybrwlfe
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lxxlvulp
emfravem
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat