@aircanada - dzięki.
Zwięźle ale konkretnie i moim skromnym zdaniem - jak to z reguły w Twoim przypadku - w punkt.
@MrMac, @sledzik007 - Wam też dziękuję za wypowiedzi.
@MrMac - odnosiłem się do tego, że napisałeś, że tonujesz widoczny na forum optymizm dotyczący the Alters. A co do sprawdzam za 3 miesiące to podziękuję ale pojęcie "udanej premiery" jest zbyt pojemne by je obstawiać - może być tak, że każdy będzie miał swoją rację.
Ja też się zgadzam, że wydawnictwo kuleje - stając się swoistym festiwalem przerostu formy nad treścią.
Oczywiste, że już od dawna kurs 11b nie odzwierciedlał wyników.
Sytuację spółki znam od dawna. Nie wszystko mi się podoba. Częścią jestem wręcz zniesmaczony - jak np. kupno pakietu akcji STA po chorej cenie.
W moim wpisie bardziej mi chodziło o samą premierę FP2.
Oczywiste jest to, że nie zaspokoiła ona oczekiwań wielu. Pytanie tylko czy te oczekiwania w ogóle były realne. Póki co niejako z góry rynek założył, że FP2 będzie totalną klapą - pewnie na podstawie braku realizacji wybujałych oczekiwań i na podstawie ocen ze steam. Dotychczasowe dane - inne niż oceny ze Steam zdają się natomiast tego nie potwierdzać - tak napiszę ostrożnie.
Co będzie - dalej. Zobaczymy. Mam nadzieję, że spółka przemyśli gruntownie dalsze posunięcia. Rynek najwyraźniej rzeczywiście stracił cierpliwość i zaufanie do spółki. Czy to adekwatna reakcja czy jednak przereagowanie - zobaczymy po wynikach. Bo teraz już spółka musi zacząc pokazywać przychody. I to spore - uzasadniające kapitalizację bez premii za zaufanie, którą miała przez lata, i którą udało jej się roztrwonić.
Czy to już koniec 11bit - jak można przeczytać w wielu miejscach w necie? Nie sądzę - póki co rynek po prostu po raz kolejny dostosował jej wycenę do własnych oczekiwań. Tyle, że o ile przez lata były one pozytywne - to teraz stały się negatywne. To takie normalne przecież na giełdzie - od przewartościowania do niedowartościowania i sprowrotem...
Póki co nadal piłka w grze.