PARTNER SERWISU
vpakzrpz
865 866 867 868 869
baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 7 października 2024 15:00:27 przy kursie: 290,00 zł
Vox napisał(a):
sledzik007 napisał(a):

Ja obstawiam że z gamepass może być ok 20 mln zł co może dać łącznie 42.5 mln co robi c/z 1/17 co jest realne

C/Z=17 w roku premiery głównej gry spółki, robionej wiele lat, to drogo.
Alters ma mniej wiecej miejsce Invincible na WL. Invincible sprzedał ok 120k kopii w rok.
P8 nie ma nawet strony na steam.

CrepyJar, spółka która wydała porównywalną grę:
- Green Hell: 6 mln egzemplarzy
- Frostpunk 1: 6 mln egzemplarzy

ma na dziś kapitalizję: 269 mln 11bit zaś 701 mln Dlaczego niby 11bit miałby być więcej wart od CRJ?

Porównujesz spółki których nie znasz z branży której nie znasz .... albo ignorujesz wskaźniki .... nie chcę snuć innych powodów.
Porównywanie spółek w branży jest trudne i trudno dobrać 2 spółki które są w takiej samej sytuacji a w dodatku o zbliżonej wielkości. Wydawałoby się, że po latach na GPW powinno się mieć odpowiednią ocenę, że to nie zakład z taśmą produkcyjną gdzie proste porównanie ma sens.
CRJ jest w zupełnie innej fazie cyklu a także kompetencjami nie przewyższają Bitów. Tak samo bujają się lata z produkcją gry. Poprzednia gra wypaliła im podobnie zresztą jak kiedyś CIG trafił w niszę ze SGW. Przeskalowanie biznesu na większą grę idzie już mozolnie. W niczym się nie róznią od Bitów .... tyle, że tutaj jest w produkcji kilka gier. Trudno ocenić ich potencjał bo sam zakładałem Altersów na 50% FP2 teraz oczekuję ok 600-700tyś w 2025 ... choć może być gorzej. Choć recenzenci byli zachwyceni .... ale tak samo było z FP2. Nic dziwnego, że część inwestorów oczekiwała pewnie 1,5-2mln w tym roku. Jednak takie coś mie mogło się wydarzyć.
Oczywiście sam jestem zawiedziony premierą bo poszli w ślady CDP .. i zwalili wszystko co mogli
- ignorowanie inwestorów
- ignorowanie opinii graczy
Jednak trochę się obudzili - pytanie czy na dobre. Reakcja może pokazywać lekką panikę i gorączkowe szukanie poprawy. Widać to po tym, że aktualnie nie mają dłuższego nowego planu poza naprawą gry i wydaniem za jakiś czas 3 DLC.
Obiecano dodatkowe DLC dla starych fanó. Według mnie to za mało. Zobaczymy co powiedzą jak przemyślą temat być może po Nowym Roku.
Bitowcy mają nad czym pracować bo mają w rękawie 2 gry które łącznie powinny dać zarobić kwoty nieco zbliżone do FP2.
Niestety trudno ocenić dokłądniej potencjał Alters - swoje zdanie podałem. Kompletnie nie wiemy co z P8 i czy mają już jakieś prototypy (na A4) kolejnych gier.
Spółka zbyt mało mówi o tym stąd jest sytuacja jaką widzimy.
Spółka mocno różni się od CRJ jeśli tego nie widzisz zmień branżę ...Angel
Bitowcy "marzą" o grze AAA ..... niestety na razie muszą odłożyć te plany. Jednak jeśli gry dadzą przyzwoicie zarobić i uda się zapewnić łączne przychody powyżej 3 krotności FP1 to spółka będzie miała pieniądze i kompetencje do rozpoczęcia produkcji przez jeden z zespołów większego projektu skali AAA.
Słabsza premiera FP2 uważam, że wymusi pewne zmiany. Teraz raczej nie będzie się można skupić całością sił na AAA.
Dwa zespoły będą musiały dalej pracować nad grami o sprawdzonej marce zależnie które dadzą więcej zarobić a 3 zespół będzie mógł pracować nad prototypem większego projektu. Przez pierwsze 3 lata nie będzie do tego potrzeba więcej jak 20-30 osób.
W miarę zbliżania się premier kolejnych projektów (zakładam, że nie potrwa to teraz kolejne 6 lat) będzie można wzmacniać zespół AAA.
Za kilka lat Bitowcy będą mieli już doświadczenie i kompetencje do gry AAA. Powstaje tylko pytanie czy podołają temu liderzy projektu. Kolejne gry nie mogą powtarzać błędów z FP2. Spółka musi przejść w części do produkcji gier bardziej popularnych. Zarząd nie będzie miał innego wyjścia. Jeśli nie to 11bit pozostanie niszową spółką. Myślę, że akcjonariusze to wymuszą na spółce. Zarząd chyba zrozumiał po premierze reakcję rynku. To także ich własne pieniądze.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 8 października 2024 00:13:51 przy kursie: 290,00 zł
baks napisał(a):
W niczym się nie róznią od Bitów .... tyle, że tutaj jest w produkcji kilka gier.

i co to za gry? Alters z WL na poziomie Invincible. Można ostrożnie zakładać że sprzedaż będzie podobna. #43. (już jesteśmy po demie!!!)
P8 który nawet nie ma strony na steam i jest pieśnią odległej przyszłości - kilku lat - bo przecież trzeba czasu na budowę wishlisty.
Co to za wielkie hity są w produkcji? Póki co niczego takiego nie widać.
Może jakieś gry z wydawnictwa zaskoczą? Może. nie można wykluczyć. ale póki co nic nie widać.

Właśnie dlatego CRJ jest moim zdaniem dobrym odniesieniem. Chimera ma wyjść nawet w podobnym terminie co Alters.
Potem CRJ ma robić Green Hell 2, a tu pewnie będą wtedy robić FrostPunka 3.

P.S
Gra w produkcji może być anulowana i odpisana = patrz PCF i projekt "dagger". Więc jak dla mnie marny argument.
cdaction.pl/newsy/people-can-f...
Edytowany: 8 października 2024 00:22

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 8 października 2024 08:28:38 przy kursie: 290,00 zł
Historyczna chwila liczba grających w FP1 > od FP2 (2323 vs. 2142) szybko poszło spodziewałem się tego ale w późniejszym terminie

ajey
2
Wpisów: 34
Wysłane: 8 października 2024 08:37:27 przy kursie: 290,00 zł
PC Game of the Year Nomination: Frostpunk 2
We're incredibly honoured to announce that Frostpunk 2 has been nominated for "PC Game of the Year" in the 42nd Golden Joystick Awards!
Pray

Dix22
143
Wpisów: 743
Wysłane: 8 października 2024 09:24:21 przy kursie: 274,50 zł
GRAF78 napisał(a):
Historyczna chwila liczba grających w FP1 > od FP2 (2323 vs. 2142) szybko poszło spodziewałem się tego ale w późniejszym terminie

Szczerze?
Jest to skandaliczne. Przepalone pieniądze inwestorów.

Zastanawiam się ile lat im będzie potrzeba, aby wstać z kolan - biorąc pod uwagę chociażby CDR czy TEN to ok. 3-5 lat

MODERATOR
80
Wpisów: 211
Wysłane: 8 października 2024 14:52:32 przy kursie: 274,50 zł
Posprzątane

bbartt
7
Wpisów: 106
Wysłane: 8 października 2024 19:14:38 przy kursie: 274,50 zł
Jak szacujecie liczbę komentarzy na liczbę kupionych egzemplarzy? 1/30, 1/40, 1/50, 1/70?.Przy 1/40 wychodziłoby 500 000 sprzedanych sztuk, co chyba jest mrzonką patrząc na na statystykę z gamalytic: 387 600 sztuk....

007
007
PREMIUM
131
Wpisów: 578
Wysłane: 8 października 2024 19:46:23 przy kursie: 274,50 zł
Sprzedało się pewnie gdzieś pomiędzy 400tyś – 450tyś. co przy 10tyś komentarzy daje przelicznik ok 43.

sledzik007 napisał(a):

To przepraszam to ile tu ma być c/z 1? Bo jeżeli 1/10 nawet 1/8 to jest zła cena to jaka jest dobra. Nie każda spółka jest spółką dywidendową przypominam. Czekam na komentarze

Liczenie C/Z w roku premiery niewiele da i tak naprawdę to trzeba by liczyć zyski w całym cyklu życia produktu, a w przypadku 11bit jeszcze łączyć poszczególne gry. Można też wziąć jakiś dłuższy okres np. lata 24-26 albo 25-27 zakładając, że w kolejnych okresach będzie jakaś powtarzalność. Problem polega na tym, że w takim przypadku trzeba założyć jakieś wielkości sprzedaży dla FP2, Alters i P8, a z tym nie będzie łatwo. Można oczywiści wziąć dane z rekomendacji, ale najwyraźniej rynek nie bardzo wierzy, że aktualne prognozy i wynikające z tego wyceny są wiarygodne.

misiek6603
PREMIUM
13
Wpisów: 85
Wysłane: 8 października 2024 20:04:22 przy kursie: 274,50 zł
Vox napisał(a):
sledzik007 napisał(a):

Ja obstawiam że z gamepass może być ok 20 mln zł co może dać łącznie 42.5 mln co robi c/z 1/17 co jest realne

C/Z=17 w roku premiery głównej gry spółki, robionej wiele lat, to drogo.
Alters ma mniej wiecej miejsce Invincible na WL. Invincible sprzedał ok 120k kopii w rok.
P8 nie ma nawet strony na steam.

CrepyJar, spółka która wydała porównywalną grę:
- Green Hell: 6 mln egzemplarzy
- Frostpunk 1: 6 mln egzemplarzy

ma na dziś kapitalizję: 269 mln 11bit zaś 701 mln Dlaczego niby 11bit miałby być więcej wart od CRJ?

6 mln tu i tam to nie to samo GH dał ponad 200 mln przychodu dużo więcej niż Frostpunk, a ze 11bit robią więcej gier na raz niż CRJ to nie znaczy że mają na tym polu jakieś doświadczenie po efektach ocenimy.
CRJ idzie śladami techlandu jedna gra w jednym czasie .
Więc konwergencja kapitalizacji powinna dalej postępować .

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 9 października 2024 00:20:37 przy kursie: 274,50 zł
O nie tylko ja porównuję CRJ z 11B.
Influencerzy z twittera również

Cytat:
Zofia Gambetti | netrunner
@ZofiaGambetti
Ciekawostka, która z pewnością nie pomaga kursowi 11BIT (i niestety całemu sektorowi) - we Frostpunk 2 gra w tej chwili mniej osób niż w poczciwe (ale mocno leciwe) Green Hell… ależ to poszło nie tak…
#CRJ_watch #11B_watch

x.com/ZofiaGambetti/status/184...
Edytowany: 9 października 2024 00:21

baks
152
Wysłane: 9 października 2024 13:03:44 przy kursie: 274,50 zł
Vox napisał(a):
baks napisał(a):
W niczym się nie róznią od Bitów .... tyle, że tutaj jest w produkcji kilka gier.

i co to za gry? Alters z WL na poziomie Invincible. Można ostrożnie zakładać że sprzedaż będzie podobna. #43. (już jesteśmy po demie!!!)
P8 który nawet nie ma strony na steam i jest pieśnią odległej przyszłości - kilku lat - bo przecież trzeba czasu na budowę wishlisty.
Co to za wielkie hity są w produkcji? Póki co niczego takiego nie widać.
Może jakieś gry z wydawnictwa zaskoczą? Może. nie można wykluczyć. ale póki co nic nie widać.

Właśnie dlatego CRJ jest moim zdaniem dobrym odniesieniem. Chimera ma wyjść nawet w podobnym terminie co Alters.
Potem CRJ ma robić Green Hell 2, a tu pewnie będą wtedy robić FrostPunka 3.

P.S
Gra w produkcji może być anulowana i odpisana = patrz PCF i projekt "dagger". Więc jak dla mnie marny argument.
cdaction.pl/newsy/people-can-f...

W komentowaniu różnych tematów trzeba mieć pewien umiar ...... bo po przekroczeniu go można narazić się na śmieszność.
Z wypowiedzi wynika, że zakładasz, że Chimera będzie sukcesem - na jakiej podstawie ?
Bitowcy dotychczas mieli same sukcesy na swoim koncie (pomijając wydawnictwo). Recenzenci gier byli nimi wręcz zachwyceni co udzielało się także niektórym inwestorom a jeszcze bardziej Zarządowi który uwierzył, że jest nieomylny i genialny.

Po premierze FP także było sporo narzekań a gra była bardzo mała. Przypominam, że także sprzedaż gry szybko siadła ale kilka DLC zapewniło sprzedaż gry przez kilka lat i nawet teraz potrafi osiągać zadawalające wyniki i piki grających. Tak to prawda to już historyczna gra.
Mogę niektórym przypomnieć slogan ... "wieść o mojej śmierci...."
Odtrąbienie porażki i końca gry jest dość kuriozalne.
Tak liczyliśmy na nieco lepszą sprzedaż a zdecydowania na lepszą jakość premiery. Ilość błędów jak na testy przez 2 lata była zdecydowanie za duża i tu słusznie wylała się fala krytyki Zarządu w czym sam brałem udział.
Moim zdaniem spółka poradzi sobie ze sprzedażą gry przez kilka kolejnych lat. Przypomnę, że harmonogram rozwoju gry został podany po kilku miesiącach. Tak samo pewnie będzie w tym przypadku. Nie mam nic przeciwko Chmerze i kiedyś sam troszkę inwestowałem ale na szczęście w porę zwinąłem interes. Liczę, że CRJ odniesie sukces ..... ale czy na miarę GH .... oto jest pytanie. Jedna jaskółka nie czyni.... Gwiazdą jednego sezony byłaby Jujubee, CIG i parę innych. Jeśli mam do wyboru to stawiam na 11bi. Oczywiście megaoptymiści mogą zapomnieć na razie o wycenach 700 . Mam powody sądzić, że Bitowcy w ciągu 5 lat zarobią zdecydowanie więcej niż CRJ ale czas pokaże.
Co do FP3 to pewnie tak będzie nie ignorowałbym innych gier ani możliwości kasowania to taka branża.
Jednak jeśli FP3 miałby zarobić zbliżone kwoty jak teraz FP2 to pytanie czy jest sens. Koszty wzrosną a zyski ?
Sensowne będzie dyskutowanie po tym jak poznamy premierę Altersów i materiały z P8 lub nie. Wtedy będzie sens dyskusji o skali porażki lub niewykorzystania potencjału a może i zmianie władz jak niektórzy sugerowali.
Za rok okaże się jakie są dalsze perspektywy spółki. Czy są szanse na poziomy (130-150) uważam, że nikłe. Raczej ubijamy już dno choć spółka nie pomaga. Na Giełdzie jednak prawie wszystko jest możliwe.Angel

kojo
42
Wpisów: 227
Wysłane: 9 października 2024 15:04:11 przy kursie: 274,50 zł
Cytat:
Mam powody sądzić, że Bitowcy w ciągu 5 lat zarobią zdecydowanie więcej niż CRJ ale czas pokaże.

Oby, wszak wyceny w innym miejscu.

Cytat:
Nie mam nic przeciwko Chmerze i kiedyś sam troszkę inwestowałem ale na szczęście w porę zwinąłem interes

Co takiego CRJ zrobiło, że pada z Twoich ust "na szczęście"?
"Na szczęście" to mogą dziś powiedzieć Ci, którzy zawinęli interes z 11Bit przed FP2.

baks
152
Wysłane: 9 października 2024 16:20:42 przy kursie: 274,50 zł
kojo napisał(a):

Co takiego CRJ zrobiło, że pada z Twoich ust "na szczęście"?
"Na szczęście" to mogą dziś powiedzieć Ci, którzy zawinęli interes z 11Bit przed FP2.

Jak się liczy na szczęście w inwestycjach to raczej nie na GPW .... choć czasem to też pomaga.
Przed premierą mieliśmy sporo sygnałów o możliwych przecenach. Jak pokazują wykresy kursu nieliczni zdecydowali się sprzedać.
Dopiero brak w TOP1 i powolny spadek spowodował liczne decyzje wyjścia i lawinę na otwarciu w poniedziałek.
Czy szczęście raczej nazwałbym to przezornością.
Czy można mówić o szczęściu w przypadku CDP z 2020 a jeśli tak to kiedy liczyło się szczęście a kiedy przezorność.

Jak widać w tych przypadkach i to nie pierwszych stało się tradycją mocne pompowanie tak zwanego "balonika" a później szukanie powodów do wywołania silnej korekty. Z prawdziwym inwestowaniem ma to niewiele wspólnego.
Bardziej przypomina to spekulacyjne instrumenty które wywołały kryzys w 2008 i upadek kilku dużych banków. Moim zdaniem to są podobne działania ale prawo na to pozwala - choć to nieuczciwe praktyki ale tak działa się na całym świecie. Jak tu się dziwić, że inwestorzy wolą trzymać kasę w skarpecie.....Angel
Spółka nieco zawiodła ......ale wymiar kary jest absurdalny ...Angel Jak widać są zauważalni globalnie.Angel

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 9 października 2024 16:57:26 przy kursie: 274,50 zł
baks napisał(a):
Bardziej przypomina to spekulacyjne instrumenty które wywołały kryzys w 2008 i upadek kilku dużych banków. Moim zdaniem to są podobne działania ale prawo na to pozwala - choć to nieuczciwe praktyki ale tak działa się na całym świecie.

Co Ty określasz mianem spekulacyjnego instrumentu? Akcje czy instrumenty pochodne?

misiek6603
PREMIUM
13
Wpisów: 85
Wysłane: 9 października 2024 18:57:07 przy kursie: 274,50 zł
kojo napisał(a):
[quote]Mam powody sądzić, że Bitowcy w ciągu 5 lat zarobią zdecydowanie więcej niż CRJ ale czas pokaże.

Oby, wszak wyceny w innym miejscu.

W ciągu ostatnich 5 lat to CRJ zarobił (ponad 100 mln FCF) zdecydowanie więcej niż 11bit.

t0m4s
23
Wpisów: 222
Wysłane: 9 października 2024 22:54:31 przy kursie: 274,50 zł
Pamiętajcie że kurs CRJ jest zdołowany mocno średnim odbiorem nowego projektu, a na GH2 trzeba będzie trochę poczekać...
Wyższa wycena 11b opierała się również na większej skali - 3 zespoły 3 gry (wydawnictwo pominę z racji ostatnich wtop)

Przed premierą FP2 o altersach mówiło się jako o czarnym koniu (media branżowe również), obecnie bardziej mówimy o niewielkiej WL.
Teraz gra strach i prawdopodobieństwo "dobrej/bardzo dobrej" sprzedaży altersów rynek wycenia jako niskie.
Pytanie co się musi wydarzyć żeby odzyskał wiarę i CZY się wydarzy.
Czy może dopiero twarde dane, chociażby mocna WL zmieni sentyment?

@krewa, @anty
Był kiedyś na SW świetny tekst o liczeniu C/Z spółek growych - nie mogę znaleźć a koledze śledzikowi by się przydał bo ma zapał chłop do liczenia.
Pls help :)

bożyczko
14
Wpisów: 104
Wysłane: 9 października 2024 23:05:43 przy kursie: 274,50 zł
Jak prawidłowo wycenić akcje spółek z branży gamingowej w oparciu o C/Z?

Wasz zapał zaiste jest godny podziwu. Od kilku dni w zachodzę głowę co Was napędza. Żądza pieniądza, czy widmo dłuższego pobytu na haku ....

Wyrażane przeze mnie opinie nie stanowią rekomendacji inwestycyjnej w rozumieniu przepisów prawa. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte przez czytelników.
Edytowany: 9 października 2024 23:20

baks
152
Wysłane: 9 października 2024 23:12:15 przy kursie: 274,50 zł
krewa napisał(a):
baks napisał(a):
Bardziej przypomina to spekulacyjne instrumenty które wywołały kryzys w 2008 i upadek kilku dużych banków. Moim zdaniem to są podobne działania ale prawo na to pozwala - choć to nieuczciwe praktyki ale tak działa się na całym świecie.

Co Ty określasz mianem spekulacyjnego instrumentu? Akcje czy instrumenty pochodne?

Chyba nie jest tajemnicą czym handlowali. Nie wiem czy czytałeś krótki skrót tez raportu o przyczynach kryzysu i upadku LB ?
Cytat:

Chciwość
Jak to się stało, że tak potężna instytucja, jaką był czwarty, największy amerykański bank inwestycyjny upadła? (Właściwe pytanie powinno brzmieć: dlaczego upadł tylko jeden z tych banków?)
W opublikowanym przez Jenner & Block 2208-stronnicowym raporcie opisującym przyczyny i skutki upadku Lehman Brothers, wyszczególnione zostały trzy podstawowe zarzuty wobec menedżerów banku:
• mechanizmy podobne w skutkach do kreatywnej księgowości,
• ukrywanie informacji na temat płynności banku,
• ignorowanie sytuacji finansowej firm pożyczających pieniądze Lehman Brothers.
Wszystkie trzy wytłumaczyć można jedynie chciwością i niepohamowanym apetytem na pieniądze.
Inwestycje Lehmana były ostro lewarowane. W 2003 r. dźwignia ustawiona była na poziomie 24:1, zaś w 2007 r aż 33:1. Tłumaczy to kolejne rekordowe zyski, które bank odnotowywał w latach poprzedzających kryzys na rynku hipotecznym. 5 procentowy wzrost wartości papierów oznaczał zyski na poziomie 150%. Jednak istniała także druga storna medalu – wystarczył 3-4% spadek, by straty przekroczyły wartość księgową całej firmy.

goldenmark.com/blog/upadek-leh...

Czy nie przypomina Ci to czegoś ?
Czy taka spekulacja na akcjach nie jest spowodowana chciwością ?
Nie dość, że mogą zaszkodzić wielu firmom których wiarygodność może zostać podważona i jeszcze zniechęcają drobnych a nawet dużych inwestorów. Mało istotni są tacy jak ja którzy w spółce są ok 210 - bo nie są stratni a za jakiś czas odkują się.
Wyobraź sobie co czują inwestorzy którzy weszli w spółkę na poziomach 500-550 (nawet członek RN Bitów kupił na tych poziomach) obiecywanymi zyskami przez rekomendacje do poziomów 750-950zł.
Taki ktoś budzi się rano 23 i jest uboższy o ok 50%.
Uważasz, że to słuszne - bo według mnie to kryminał. Ktoś skorzysta i kupi akcje wyjątkowo tanio ..... kosztem setek a może więcej inwestorów drobnych. Mnożąc to przez tysiące spółek i ilu inwestorów zostało "okradzionych" ?
To szkodnictwo w czystej postaci.
Pomijając szczegółowe rekomendacje bo jest to wolna amerykanka jednak wszystkie znane mi rekomendacje są znacznie wyższe a ktoś zbija sobie cenę absurdalnie nisko i za 2 może 3 lata zarobi może 200% a może 300%.
Tak samo działano na CDP. Ile mld stracili inwestorzy ? Jak widać CDP jednak nie był w tak złym położeniu co pokazują aktualne wyceny np 250 z Pekao.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 10 października 2024 07:04:39 przy kursie: 274,50 zł
Baks,
doprecyzuję swoje pytanie - co określasz mianem spekulacyjnego instrumentu w przypadku 11B?

sledzik007
54
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 442
Wysłane: 10 października 2024 07:59:44 przy kursie: 274,50 zł
Inaczej .Baksowi chodzi o niesprawiedliwość która uderza w drobnych inwestorów.A słowo spekulacyjny użył pewnie związku z wycenami biur maklerskich które nie trafiły oraz graniem na spadki różnych instytucji.

Cytując klasyka inwestowanie wiąże się z ryzykiem
Po drugie kto mógł przewidzieć że tak źle ocenią sentyment graczy

Alters już nie jest czarnym koniem a jakąś gierką która może się nie przyjąć

Zapał opadł a cudowne dziecko się pogubiło ,a rodzice odcięli go od kieszonkowego dopóki się nie poprawi.Klasyka gatunku

Jak to jedna osoba napisała giełda wycenia przyszłość.
Patrząc faktami przyszłość jest taka że mamy jedną grę która będzie się sprzedawał czyli FP2.Nie można popadać w paranoję że jest to zła gra bo jakby tak było to by z top 100 wyleciała po 24h a tak się nie stało.
Klient chciał cheeseburger z bekonem a dostał zwykłegi.Da się zjeść ale szczęść jest oburzona .
Ja nie liczę w ogóle na altersa po tym co pokazali.Dla mnie jedynym punktem wyjścia jest naprawienie Fp2 tak aby był lepiej sprzedawałby.

Ciekaw jestem jak marketingowo wpłynie wydanie mobile na sprzedaż gry i czy wogóle.O ile tej też nie skopali.

Antologia Frostpunka jako książka pytanie czy jest tylko w Polsce sprzedawana czy też na świecie?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

865 866 867 868 869

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,311 sek.

wnfigabf
vwjohmmj
yklotqis
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
reqeuqqm
dzsrlubf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat