spółka bardzo ciekawa i trzeba przyznac że jak na spółkę informatyczną ma ciekawe aktywa
nieruchomość w Łodzi warta według ich szacunków 5mln (źródło
http://www.pb.pl)co przy całej kapitalizacji 13 mln jest znaczącą wartością
co do wyników za 4Q to widac ze spółce rosną przychody i tu można powiedzieć że nisza w której działają mogła miec mocno pod górkę w 2009 bo kontrahenci z branży gastronomicznej i hotelarskiej mocno odczuły "kryzys" wiec wzrost przychodów odbieram bardzo pozytywnie
spółka fajnie poprawiała przepływy operacyjne co umożliwiło jej zmniejszenie zadłużenia przy czym zysk netto lekko rozczarowuje (apetyt miałem większy) ja to sobie tłumaczę tym że gro przychodów zostało wygenerowanych przez spółkę zależną HorecaOnline ze sprzedaży niskomarżowego sprzetu komputerowego przez sklep pos24.pl
i to by tłumaczyło rosnące przychody
bardzo ciekawie wygląda zapowiedź prezesa dla Parkietu o powołaniu serwisu dostepnego 7 dni w tygodniu , uważam że ten ruch podniesie koszty ale w długim terminie pozwoli spółce utrzmac klientów i zdobywać nowych bardziej rentownych, na forach internetowych kilku managerów opisywało jak usterka powstała w piątek musiała czekać z rozwiązaniem do poniedziałku co skutkowało albo paraliżem restauracji w dniach najwększego oblężenia albo dużym chosem
cieniem się też kładzie umowa inwestycyjna z Novitusem ale tu według mnie Novitus popełnił błąd bo zamiast zoferowac wyższą cenę woleli kupowac jak najtaniej
teraz to tylko kwestia czasu aż spółka odzyska wartość i oby tylko popracowała nad rentownością a będzie wszystko dobrze
o ile umocnienie złotówki utrzyma się do końca marca za 1Q zysk netto powinien być imponujący