lcviuhzm
Advertisement
PARTNER SERWISU
lypvshjn
1 2 3 4
Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 26 maja 2010 11:33:27 przy kursie: 19,50 zł
PabloEs napisał(a):
Taurus80 napisał(a):

Czy spolka od dnia debiutu moze te akcje wpuscic w rynek ??

Tak może. Zapisy na akcje odbywają się przed dopuszczeniem spółki do publicznego obrotu. Jeżeli w drodze zapisów nie "rozejdą" się wszystkie akcje cała reszta może zostać dopuszczona do publicznego obrotu. Zapisy na akcje to coś w rodzaju uprzywilejeowania.

To mysle ze spolka wlasnie to zaczela czynic :(
Zostawiam do obserwacji jednak na wiele nie ma co liczyc, dopiero jak uplynnia goracy towar :) jak wiemy kasy potrzebia miliony albo miliardy :(

PabloEs
0
Wpisów: 2
Wysłane: 26 maja 2010 11:39:46 przy kursie: 19,50 zł
Myślę, że chwilę trzeba będzie poczekać. Póki co dr. Jan czyni ofensywę medialną. Dzisiaj wywiad w dzienniku gazecie prawnej.
forsal.pl/artykuly/423977,kulc...

trochę nadmucha balonik kursu. Pytanie - jak długo ?

danek197
0
Wpisów: 317
Wysłane: 26 maja 2010 11:49:05 przy kursie: 19,50 zł
PabloEs napisał(a):
Myślę, że chwilę trzeba będzie poczekać. Póki co dr. Jan czyni ofensywę medialną. Dzisiaj wywiad w dzienniku gazecie prawnej.
forsal.pl/artykuly/423977,kulc...

trochę nadmucha balonik kursu. Pytanie - jak długo ?

do nastepnej emisji akcji :) jak sie kasa skonczy ;)

mkk
mkk
0
Wpisów: 477
Wysłane: 28 maja 2010 10:10:08 przy kursie: 19,30 zł
Jakaś tam płynność na tej spółce jest - nie taka, jak w PZU ;) - ale wystarczająca do tego by narysować jakieś tam kreski na wykresie np. 15-minutowym. No i poniżej AT tego co się dzieje, bo moim zdaniem dzieje się właśnie ważna rzecz...

Właśnie toczy się zażarty bój byków z niedźwiedziami przy linii trendu rosnącego. Dodatkowo trzyma nas wsparcie nieco poniżej 1,90 zł. Ruch do góry moim zdaniem to sygnał do zakupu, ruch w dół do ewakuacji.

A jak duże musi być odejście od tej linii by uznać je za wiarygodny sygnał, każdy musi już sobie odpowiedzieć samodzielnie - wszak pułapka hossy lub bessy nieodmiennie związana jest z naszą indywidualną tolerancją na ryzyko.

kliknij, aby powiększyć

PS: Sorry, za kiepską jakość rysunku, ale nie mam jeszcze KOV w swojej bazie i musiałem skorzystać z ISPAQA na Stooqu. Ale coś widać :)

Powyższa treść przez 5 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

Marcin71
0
Wpisów: 155
Wysłane: 1 czerwca 2010 09:22:00 przy kursie: 18,60 zł
Do WD:
Witam,
Mam prośbę a właściwie pytanie czy mógłbys skomentować sprawozdania, które pojawiły się na stronie Kulczyka?
www.kulczykoil.com/raporty_bie...
Pozdrawiam.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 1 czerwca 2010 09:37:20 przy kursie: 18,60 zł
Spróbuję, tylko proszę zawęź i skonkretyzuj, co Ci jest potrzebne. Np. komentować "przystąpienia do ESPI" chyba nie trzeba...?

Marcin71
0
Wpisów: 155
Wysłane: 1 czerwca 2010 10:04:08 przy kursie: 18,60 zł
WatchDog napisał(a):
Spróbuję, tylko proszę zawęź i skonkretyzuj, co Ci jest potrzebne. Np. komentować "przystąpienia do ESPI" chyba nie trzeba...?

Chodzi mi głównie o to jak wypadają wyniki finansowe czy widzisz tu jakieś zagrożenia, czy wynik finansowy jest dobry (bo widzę tam więcej strat niż zysków ale wiem też że było przejęcie)? Czy można na podstawie tego oszacować jakoś wartość spółki?
Innymi słowy zastanawiam sie czy wejść w ta spółkę.
Dzięki za szybką odpowiedź.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 1 czerwca 2010 10:49:53 przy kursie: 18,60 zł
Bardzo niepewnie czuję się na rynku ropy. Przejrzę i podzielę się obserwacjami, ale analizy nie mogę obiecać. Brak doświadczenia. Nigdy nie pracowałem przy takim biznesie i nie umiem czytać między wierszami.

tOfi
0
Wpisów: 387
Wysłane: 2 czerwca 2010 09:21:04 przy kursie: 22,70 zł
Cały sęk w tym, że tak jak zapewne większość kupujących byłem zaspany i nie zauważyłem w tytule pb partner KOV się dowiercił, a nie KOV. No ale dzięki podobnym do siebie wyszedłem już z inwestycji z minimalnym plusem. Kupować KOV po 2 to już lekka przeginka Not talking

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 2 czerwca 2010 11:13:05 przy kursie: 22,70 zł
Czy informacja o "natrafieniu na możliwość przez partnera" podana kilka dni po debiucie nie wydaje się Wam maniupulacją? Think
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

ostrokrzew
0
Wpisów: 11
Wysłane: 2 czerwca 2010 11:21:24 przy kursie: 22,70 zł
Frog napisał(a):
Czy informacja o "natrafieniu na możliwość przez partnera" podana kilka dni po debiucie nie wydaje się Wam maniupulacją? Think

Ja bym to nazwał niezwykłym zbiegiem okoliczności... bardzo szczęśliwym... icon_smile

xp32
0
Wpisów: 63
Wysłane: 2 czerwca 2010 11:54:12 przy kursie: 22,70 zł
ostrokrzew napisał(a):
Frog napisał(a):

Ja bym to nazwał niezwykłym zbiegiem okoliczności... bardzo szczęśliwym... icon_smile

Bardzo bardzo szczęśliwym ale pamiętajcie że w przeciwieństwie do petrola (szkoda że tylko do niego możemy porównywać) KOV w momencie debiutu prowadził już prace poszukiwawcze. Bo jeśli mnie pamięć nie myli to petrol dopiero po zebraniu funduszy rozpoczął odwierty. Pozatym to nie KOV sam osobiście o czym była mowa wyżej tylko jego partner "znalazł" prawdopodobnie ropę. Nie znalazłem nigdzie informacji od kiedy ta australijska spółka wierci w Brunei
Edytowany: 2 czerwca 2010 11:56

Videoyogi
0
Wpisów: 134
Wysłane: 2 czerwca 2010 14:47:35 przy kursie: 22,70 zł
Chyba już nikt nie wierzy w takie "szczęśliwe zbiegi ogoliczności" :-)
Ale jakby nie patrzeć - wejść delikatnie z krótkim stopem nie zawadzi. Patrząc już tylko na psychologię tłumu - sytuacja może się ułożyć bardzo podobnie do Petrola.
Może tutaj emocjonalnie będzie nieco większy dystans - bo

Przy tych dwu spółkach (KOV,Petrol) - ze względu na to że najważniejsze rzeczy (poszukiwania i odwierty) dzieją się daleko za siedmioma górami - kontrola informacji jest bardzo ułatwiona.

slawek87
0
Wpisów: 41
Wysłane: 2 czerwca 2010 18:10:36 przy kursie: 22,70 zł
Jaka w tym manipulacja? Wiercą od 2 maja, dowiercili się do poziomu który zakładali 2250 i na coś natrafili. Sami jeszcze nie wiedzą jaka jest jakość tego co znaleźli, muszą to zbadać. Teraz zaczynają intensywne procesy badawcze przy pomocy sobie tylko znanych metod. Trudno to ocenić.

Jeden fakt jest - AED dotychczas natrafił na duże złoże na oceanie indyjskim, wydobywał tam od 6000 do 10000 baryłek dziennie, znacznie mniej niż zakładali. A 60% swoich udziałów w polu Puffin (tam gdzie wydobywają ropę) wraz z niezbadanym polem Talbot sprzedali Chińczykom za 600m AUD. (info nie jest jakoś szczególnie wiarygodne, pochodzi z Wiki, tam udało mi się znaleźć co nieco na temat AED.)

Inna sprawa, że mają jeszcze 3 nienaruszone lokalizacje w Brunei:

Lukut-1 (obecnie wiercone)
Lempuyang-1 (oba KOV 40%)
oraz dwa w Bloku M (KOV 36%)

Wszystkie zostały wybrane przy pomocy "nowoczesnej technologisejsmicznej 3D". Niewiele, ale przynajmniej nie wpuszczają wiertła od tak sobie w ziemię.

Swoją drogą - 2230 to głęboko, nawet bardzo głęboko. Koszt takich wierceń pewnie jest ogromny nie wspominając o normalnym wydobyciu.Applause

tOfi
0
Wpisów: 387
Wysłane: 2 czerwca 2010 18:32:23 przy kursie: 22,70 zł
Wg mnie ta informacja nie ma wielkiej wartości fundamentalnej, ale za to spekulacyjną. To że gdzieś tam głęboko jest ropa to wiadomo było od dawna. Sam fakt dowiercenia się świadczy jedynie o tym, że w spółce pracują. Teraz muszą stwierdzić czy to jest to co szukali, oszacować wielkość zasobów i przeliczyć czy wydobywanie jest opłacalne. Przecież nie zaczną wydobywać, sprzedawać, a dopiero na końcu podliczać rachunek, bo mogą wyjść megastraty. Samo dokopanie się nic nie daje (przykład Rydzyka z trochę innej branży). W związku z powyższym sądzę, że na następne info przyjdzie trochę poczekać...

koszyk
0
Wpisów: 1 099
Wysłane: 2 czerwca 2010 20:55:39 przy kursie: 22,70 zł
Życie pokaże, czy KOV pójdzie śladami Oila.

Myślę, że nie. Byłem blisko kupienia i oczywiście żałuję. P. Kulczyk w porównaniu do P. Krauze, to ...arystokrata. To też jest ważne, szczególnie w przypadku takich firm.

Nie sądzę, żeby Dr musiał rzeźbić na kawałek chleba, skubiąc akcjonariat.

No jakoś mi to mentalnościowo nie pasuje, w przeciwieństwie do P. Krauze.

Mam nadzieję, że KOV, będzie kontrapunktem Petrola.

mkk
mkk
0
Wpisów: 477
Wysłane: 2 czerwca 2010 22:02:13 przy kursie: 22,70 zł
Nie rozumiem sceptycyzmu co poniektórych tutaj. Nie ma najmniejszego znaczenia, czy chłopcy dowiercili się do złoża, czy nie :) Przy tego rodzaju spółkach, gdzie działa magia czarnego złota i wymiar spekulacji ma tu ogromne znaczenie, liczy się twardy fakt, że wzrosła CENA AKCJI! I to skok był gigantyczny - dzisiaj wielu uwierzyło, że na KOV można zarobić - to, że wielu widać po obrotach. I kto kupił rano i sprzedał po kilku godzinach zarobił 20 proc. Piękny i WYMIERNY wynik. To jest ważne.

To dalej nie wszystko. Ja nie wiem, czy ropa jest w odwiercie i ile jej jest. Tego to chyba nie wiedzą również nafciarze z KOV i sam Krauze. Ale na wykresie 15-minutowym i godzinowym spółki widzę śliczną chorągiewkę - patrz poniżej. A to często sugeruje dalsze wzrosty. I to znaczące. Przy czym należy również pamiętać, że każda z formacji w AT ma jedynie określone prawdopodobieństwo. Chorągiewka również. Ryzyko jest gigantyczne. Szansa na zarobek adekwatna do niego.

kliknij, aby powiększyć

herve
0
Wpisów: 13
Wysłane: 2 czerwca 2010 23:49:56 przy kursie: 22,70 zł
Dzień debiutu z pewnością nie był wybierany przypadkowo- wiedzieli kiedy circa zakończą odwiert. Jak myślicie, co będzie w piątek? Obstawiam, że otworzy się w połowie dziś wypracowanej strzały na północ, a później w górę, w końcu nie wszyscy się załapali na ten pociąg. Zacznie się szum medialny, przynajmniej porównywalny do tego po otrzymaniu linii kredytowej dla Petrola i inwestorzy będą się nakręcac się nawzajem. Obyevil4

wachar
2
Wpisów: 124
Wysłane: 4 czerwca 2010 10:35:13 przy kursie: 22,00 zł
Większość wpisów jest zdominowana image'em Kulczyka w społeczności, który diametralnie różni się od tego w oficjalnych mediach. Jak by jednak nie patrzeć KOV wydaje się być profesjonalnie przygotowana inwestycja kapitałowa w sektor wydobywczy. Nie zaczynają od przysłowiowego zera, w tym zakresie jest to zupełnie nie porównywalna spółka z Petrolinwestem.
Termin komunikatu partnera australijskiego był zapewne w spółce prognozowany a dodatkowo biorąc pod uwagę prawdopodobieństwo trafienia na złoża w Brunei na pewno planowany termin emisji to uwzględniał. Ja to odbieram jako kolejny przejaw profesjonalizmu managementu KOV-u.
W ciągu dwu tygodni pokaże się kolejny komunikat o jakości i wielkości złoża i może to być kolejnym impulsem do wzrostów.
Biorąc pod uwagę dywersyfikację kapitałową oraz geograficzną źródeł ja oceniam te spółkę jako najciekawsza obecnie na GPW.

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 4 czerwca 2010 10:42:03 przy kursie: 22,00 zł
A może skoro w ofercie pierwotnej nie udało im się sprzedać tylu akcji ile chcieli teraz w pełni profesjonalnie realizują plan, w którym nie chciany wcześniej na rynku towar jednak upchną?
Edytowany: 4 czerwca 2010 10:42

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

1 2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,867 sek.

aezchyrl
zvbhplzh
kspmzslm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oumgfqzh
kuackynv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat