PARTNER SERWISU
qxztobtu
272 273 274 275 276

Kiedy szczyt hossy?

Procent
0
Wpisów: 67
Wysłane: 23 września 2011 23:50:20
Reuters: Europe under fire

Podgrzewają atmosferę, rzekomo ma dojść do jakichś działań przed następnym spotkaniem G20 we Francji w listopadzie. Interesujące, czy w ten weekend wyjdą jakieś konkretniejsze oświadczenia z G20.
Edytowany: 23 września 2011 23:59

glok
0
Wpisów: 12
Wysłane: 24 września 2011 00:04:27
Piękny tutuł dla nowego wątku (bez znaczeń dodatkowych).

keram1
1
Wpisów: 85
Wysłane: 24 września 2011 00:05:27
ja bym się ze strony politycznej cudów nie spodziewał , ble ble ble ble ble ble a może sie trafi cos wiecej ( nie wierze )

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 24 września 2011 14:14:14
Rzuciłem okiem na piątkową świecę w rozdzielczości 5-minutowej:

kliknij, aby powiększyć
Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 24 września 2011 14:14

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 24 września 2011 18:19:16
czyżby w końcu?

Sky Sources: G20 ministers are preparing for Greek default
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 24 września 2011 19:41:08
Scarry, przeciez wiadomo, ze Grecja poddana zostanie kontrolowanemy bankructwu. moze inaczej beda to nazywac, ale innej drogi nie ma. im nie mozna pomoc, bo niby jak? musieli by zabrac sie do roboty, a tego nie zrobia, dopoki nie dotrze do nich, ze nikt ich dluzej sponsorowac nie bedzie. kolejni w kolejce stoja bohaterzy spod znaku 'Si, senior - bordello. Bordello militare!'.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 25 września 2011 13:03:08
biznes.onet.pl/mfw-strefa-euro...

Cytat:
MFW zapowiedział też, że zbada jakie środki mógłby przeznaczyć na walkę z groźbą kryzysu w Europie i jego rozszerzenia się na pozostałe części świata. "Nasz potencjał kredytowy, wynoszący ok. 400 mld dolarów, dzisiaj wygląda na duży, ale blednie w porównaniu z potencjalnymi potrzebami krajów zagrożonych kryzysem" - powiedziała szefowa MFW Christine Lagarde.

Z kolei kraje strefy euro zobowiązały się do uczynienia "wszystkiego niezbędne" aby opanować problem zadłużenia publicznego. Reuters, powołując sie na źródła poinformowane, pisze, że Europa rozważa nowe posunięcia mające zapobiec rozszerzeniu się sytuacji bliskiej bankructwa Grecji na inne kraje strefy euro.

Według tych źródeł, rozważana miała być m. in. propozycja zwiększenia Europejskiego Funduszu Stabilności Finansowej (EFSF), ale została odrzucona ze względu na sprzeciw Niemiec. EFSF dysponuje obecnie 440 mld euro.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

eewwa
0
Wpisów: 47
Wysłane: 25 września 2011 13:39:35
Jak to oceniacie? Czy te wypowiedzi mogą być podstawą do jutrzejszej wzrostowei korekty czy raczej dalszy spadek?
Nie wiem, może już o tym było na forum, ale w cnbc podali w piątek gdzieś przed 23, że giełda surowcowa czy towarowa (przepraszam za niedokładność relacji) w Stanach podwyższyła opłaty za handel złotem, srebrem i miedzią, podwyżki są znaczące, handel będzie mało opłacalny, stąd tak nagły spadek cen surowców (jeśli chodzi o miedź, może wytłumaczalny w inny sposób, ale jeśli chodzi o złoto i srebro - zaskakujący). Nowe opłaty wejdą w życie chyba po poniedziałkowej sesji.
Czy po naruszeniu sierpniowych minimów można liczyć w ogóle na jakąś korektę wzrostową - choćby dwu trzy dniową? Czy tylko spadki, bo droga otwarta? Czy Pawlak ma rację i w linii prostej spadkowej wylądujemy na 1400 pkt?

mathu
0
Wysłane: 25 września 2011 13:46:23
Cytat:
Jak to oceniacie? Czy te wypowiedzi mogą być podstawą do jutrzejszej wzrostowei korekty czy raczej dalszy spadek?

W piątek sporo osób zamykało S w obawie przed pozytywnymi rozstrzygnięciami w weekend... skoro do niczego nie doszło, to będą otwierać ponownie.

Cytat:
Nie wiem, może już o tym było na forum, ale w cnbc podali w piątek gdzieś przed 23, że giełda surowcowa czy towarowa (przepraszam za niedokładność relacji) w Stanach podwyższyła opłaty za handel złotem, srebrem i miedzią, podwyżki są znaczące, handel będzie mało opłacalny, stąd tak nagły spadek cen surowców (jeśli chodzi o miedź, może wytłumaczalny w inny sposób, ale jeśli chodzi o złoto i srebro - zaskakujący). Nowe opłaty wejdą w życie chyba po poniedziałkowej sesji.

Podwyższono wymagane depozyty, a skoro rynek zareagował spadkami, to widać do tej pory podaż była niezlewarowana, a popyt zlewarowany na maksa. Czyli kierunek w dół jest niezagrożony. Do tego konieczność wyciągania gotówki z QE1&2 z rynku...

Cytat:
Czy po naruszeniu sierpniowych minimów można liczyć w ogóle na jakąś korektę wzrostową - choćby dwu trzy dniową? Czy tylko spadki, bo droga otwarta? Czy Pawlak ma rację i w linii prostej spadkowej wylądujemy na 1400 pkt?

Na wszystko można liczyć :) Wszystko zależy od tego, jak mocne nerwy mają kupujący na piątkowym dołku i po jakim czasie zaczną wywalać. Wtedy od razu poleci lawina.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

eewwa
0
Wysłane: 25 września 2011 14:07:26
Dzięki, Mathu, za odpowiedź.
Mam jeszcze jedno pytanie, nieodpowiednie chyba w tym wątku ale nie ma wątku o korzystaniu z usług maklerskich, a mnie właśnie interesują wasze doświadczenia w tej dziedzinie. Czy korzystacie z usług maklerów? Czy powierzacie im przeprowadzenie transakcji? Jak oceniacie ich pracę? Czy warto powierzyć im transakcje? Jeśli macie jakieś doświadczenia, to czy efekty były pozytywne czy negatywne?

mathu
0
Wysłane: 25 września 2011 14:21:22
No chyba żartujesz :)))

VeRtO
3
Wpisów: 122
Wysłane: 25 września 2011 18:22:24
eewwa napisał(a):
Czy korzystacie z usług maklerów? Czy powierzacie im przeprowadzenie transakcji? Jak oceniacie ich pracę? Czy warto powierzyć im transakcje? Jeśli macie jakieś doświadczenia, to czy efekty były pozytywne czy negatywne?

Ja korzystam z usług eMaklera, świetny gościu, działa w ułamek sekundy, nigdy nie sapie, raz na ruski rok mu się zawiesi system. Prowizje pobiera zgodnie z tabelami ze szwajcarską precyzją. Polecam blackeye

eewwa
0
Wysłane: 25 września 2011 19:00:52
Czyli rozumiem, że nikt nie korzysta i się wygłupiłam...

sober
0
Wpisów: 105
Wysłane: 25 września 2011 19:13:16
Nie wygłupiłaś się. Po prostu wiedza, umiejętności, znajomości i doświadczenie wielu z tu obecnych przebijają niejednego maklera.

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 25 września 2011 19:33:38
eewwa napisał(a):
Czyli rozumiem, że nikt nie korzysta i się wygłupiłam...

Podobno nie ma głupich pytań, tylko głupie odpowiedzi, tak więc się nie wygłupiłaś.
Przecież po to jest forum żeby pytać, wymieniać się poglądami.

Osobiście nie znam nikogo kto by korzystał z usług maklera. Możliwe że wynika to z tego, że tacy ludzie raczej nie udzielają się na forum.
Bo skoro nie mają czasu przeanalizować swoich decyzji inwestycyjnych i zlecają to maklerowi, to tym bardziej nie mają czasu wypowiadać się na forum.

Gdybyś jednak sama skorzystała, to chętnie dowiem się odnośnie opinii. salute Z czystej ciekawości.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum
Edytowany: 25 września 2011 19:37

eewwa
0
Wysłane: 25 września 2011 20:09:56
Dzięki wielkie za słowa pociechy. Obawiam się, że jeszcze nie raz popełnię jakąś gafę, na giełdzie jestem od dwóch miesięcy.
Myślałam o powierzeniu maklerowi transakcji uśrednienia kghm i sprzedaży, a chciałabym wykorzystać dużą dźwignię na rachunku otp trader. Bałabym się obracać takimi pieniędzmi, wolałabym, żeby to zrobił fachowiec. Myślę, że może się uda wykorzystać możliwe odbicie i po uśrednieniu wyjść z kghm z mniejszą stratą. Muszę sobie to wszystko jeszcze dokładnie policzyć, bo w tej atmosferze to raczej odbicie 5-6 procentowe kghm-u w czasie jednej sesji jest płonną nadzieją.
Mam podstawowy kłopot ze zrealizowaniem straty, miesiąc temu była o wiele mniejsza. Teraz już wiem, że mam taki blok przed realizacją straty i muszę to przełamać, byle szybko, ale nie w panice, nie na fali panicznej wyprzedaży.
Serdecznioe pozdrawiam.

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 25 września 2011 20:14:29
pamiętam jak jakiś czas pisałaś i uśrednieniu kghm za pieniądze z kredytu. polecam przeliczyć teraz ile by Cię to kosztowało.

mathu
0
Wysłane: 25 września 2011 20:16:18
Boże, co ty planujesz zrobić Liar

Uśrednianie w bessie i to jeszcze na kredyt, przecież to jakieś szaleństwo. I to jeszcze palcami maklera, bo boisz się obracać takimi pieniędzmi? Sprzedaj PKC i odpocznij pół roku od giełdy. Inaczej stracisz wszystko i jeszcze zostaniesz z długami, jak ci się podoba taka perspektywa?
Edytowany: 25 września 2011 20:16

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 25 września 2011 21:21:14
[Boże, co ty planujesz zrobić

Uśrednianie w bessie i to jeszcze na kredyt, przecież to jakieś szaleństwo. I to jeszcze palcami maklera, bo boisz się obracać takimi pieniędzmi? Sprzedaj PKC i odpocznij pół roku od giełdy. Inaczej stracisz wszystko i jeszcze zostaniesz z długami, jak ci się podoba taka perspektywa? ]

Zgadzam sie tutaj w 100% z mathu salute
Nie wiem czy sama wpadlas na taki pomysl czy doradzil Ci to ktos (moze jakis makler?!)

Roznica tylko co do sprzedawania PKC ?! Wszystko zalezy jaka kwote zainwestowalas w znaczeniu jak ona dla Ciebie jest duza i czy te pieniadze sa Ci jakos pilnie potrzebne albo moga byc ??!!

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 25 września 2011 21:29:27
Co innego dokupowanie akcji przy okazyjnych dołkach, które wiem że mają mocny i stabilny trend wzrostowy a co innego uśrednianie.

osobiście nigdy nie uśredniam, no nigdy (nie pisze tutaj o swoich zamiarach jakby co tylko strategii ogólnej ;) ). I dobrze na tym zawsze wychodziłem. Sam pomysł uśredniania zawsze wydawał mi się takim troszeczkę samooszukiwaniem siebie - po co udawać że średnia strata na akcji jest mniejsza jeśli uśredniając dokładam kolejne straty ?
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 25 września 2011 21:32

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

272 273 274 275 276

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,548 sek.

wqnmwkji
adzvktii
xvnxhnkg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ydusthyv
gucaojdn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat