waszi napisał(a):Masa, coś mi się wydaje że chcesz straty odrobić złotym strzałem z nc i ograniczyć prace przy giełdzie i wyborze spółek, do obserwacji jednej. Na moje oko to droga mocno na skróty.
Wiesz Waszi sytuacja wygląda tak...
W zeszzłym roku rozstałem się z żoną. W tym roku będziemy brać rozwód i całe z tym związane przejścia dlatego musiałem wycofać z giełdy dużą część kapitału żeby go "ochronić", Powiększyła mi się przez to strata procentowa i to znacznie. Nie będę miał w nadchodzącym czasie dużo czasu a przynajmniej wystarczająco dużo żeby poświęcić go giełdzie dlatego pozostałą część ulokowałem w tej spółce. Mimo że to spółka groszowa jak ją określił kolega Frog wydaje mi się dobrą inwestycją. Na razie kurs mimo zmian na rynku "stoi" w miejscu. Nie ma na spółce drastycznych skoków. Jeśli by kurs spadł niżej zostawię i nie ruszę nawet jeśli bym miał przekazać inwestycję synowi (no chyba że wcześniej spółka padnie) a jeśli inwestycja okaże się jednak trafiona będę się cieszył :)
Poza tym jak mawiał Warren Buffett ...
"możesz postawić wszystko na jedną kartę, ale uważnie obserwuj, co się z nią dzieje."I właśnie tak postanowiłem zrobić ze względów o których napisałem powyżej. Czy to okaże się dobrą decyzją czy złą czas pokaże...