PARTNER SERWISU
ynbbnnqx
62 63 64 65 66
GDz
GDz
0
Wpisów: 46
Wysłane: 5 lutego 2013 14:19:38 przy kursie: 2,67 zł
Ceny na konsole będą oscylować wokół kwoty 150 PLN. Natomiast na PC będzie to ok. 90 PLN. Czyli w przypadku konsol jest to cena o 25% wyższa w stosunku do pierwszej części. W związku z czym spółka powinna odnotować także wzrost na realizowanej cenie sprzedaży netto. Niemniej jednak jak napisał bryndzal, dopiero po raporcie półrocznym będziemy w stanie stwierdzić czy rzeczywiście produkcja okazała się sukcesem i mam wrażenie, że jeszcze do tego momentu w miarę publikacji przez spółkę cząstkowych informacji nt. bieżącej sprzedaży, jest szansa na kontynuowanie wzrostów.

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 5 lutego 2013 15:09:44 przy kursie: 2,67 zł
Cytat:
W związku z czym spółka powinna odnotować także wzrost na realizowanej cenie sprzedaży netto

Wzrost realizowanej ceny na SGW2 jest pewny. Gorzej, że pewny jest także wzrost kosztu jednostkowego. Produkcja trwała znacznie dłużej niż zakładano, co zaowocowało większym skapitalizowaniem kosztu w aktywach i jego przyszłym jednostkowym rozchodem. Wcale bym się nie zdziwił, jakby realizowana marża jednostkowa była mniejsza. SGW odniósł sukces także tym, że produkcja była tania, a w przypadku dwójki taka nie była...

exter123
0
Wpisów: 84
Wysłane: 5 lutego 2013 16:32:48 przy kursie: 2,67 zł
zobaczymy co to będzie, w każdym razie wywalenie teraz akcji jest chyba złą decyzją zarówno patrząc na wykres jak i kalendarzDancing

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 5 lutego 2013 20:44:58 przy kursie: 2,67 zł
ale stopa zawsze warto postawić szczególnie gdy oczekiwania są tak duże i jedna plotka o słabej sprzedaży może wywołać panike

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 6 lutego 2013 11:28:02 przy kursie: 2,72 zł
nie wiem skąd wymagania co do sprzedaży blisko 5 mln egzemplarzy S2 w cenie . Chyba za szybko uznaliście tak duży wzrost kosztów. Chciałbym zauważyć, że cena jest zdecydowanie wyższa biorąc pod uwagę oczekiwaną sprzedaż gry przychody już przy zakładanym zrównaniu się sprzedaży gry z poprzednią wersją przychód będzie sporo wyższy.
Moje kalkulacje są nieco uproszczone i mogą się nieco rozmijać z danymi sprzedaży 1 wersji.
Należy przypomnieć, że 3mln sztuk osiągnięto w ciągu 2 lat - odwleczenie w czasie wersji PS3. Więc błędne jest założenie oczekiwania przez akcjonariuszy sprzedania 5mln sztuk w do końca roku - tak można wnioskować z wypowiedzi jednego z forumowiczów.
Zakładając, że cena gry będzie o 10 Euro wyższa to już przy 3 mln szt wyglądałoby tak:
3mln x 110zł = 330mln x 70% = 231 mln (przychód sprzedaż Sniper1)
załóżmy koszty firmy (80% - 185mln ) co daje 46mln zysku netto

3mln x 150zł = 450mln x 70% = 315 mln (przychód sprzedaż Snipera2)
załóżmy koszty firmy (80% - 252mln ) co daje 63mln zysku netto

Tak wstępna kalkulacja pozwoliła mi "wyobrazić sobie potencjalne wskaźniki finansowe sprzedaży.
Nie chce mi się szukać teraz al;e sprzedaż 1 części do końca roku była chyba około 1,2 -1,4mln.
Więc gdyby sprzedaż przekroczyła 2,5mln do końca roku uznam to za dobry wynik.
Przekroczenie 3mln uznałbym za rewelację .. to tak na marginesie.
Wracając do kosztów w kalkulacji zakładam, że 70% przychodu ze sprzedaży otrzymuje CI.
Przy założeniu 80% kosztów produkcji w przychodzie to pozwala do kosztów 1 części zaliczyć 185mln zł. Przy tym samym wskaźniku do kosztów Snipera 2 można zaliczyć aż 252mln. Nie zapominajmy, że duża część kosztów w obu przypadkach szła na inne gry. Z pierwszej części na drugą oraz strzelankę lotniczą.
Wydaje mi się, że przedłużenie cyklu produkcji nie powinno pożreć więcej niż różnicę 67mln - nie zaglądałem teraz do raportów.
Z pobieżnej mojej kalkulacji wynika, że przy sprzedaży na poziomie 3mln zyski nie tylko pokryją ubiegłoroczną stratę ale także pozwolą na zysk wyższy, niż po premierze Snipera1. Spokojnie także przeznaczyłbym kilka mln na wsparcie sprzedaży intensywną kampanią reklamową.
Rozczarowaniem dla mnie by było sprzedaż do końca roku poniżej 2mln szt. Wtedy adekwatna byłaby aktualna wycena lub spadek do poziomu 22-25zł. Oczekuję, że sprzedaż do końca marca powinna osiągnąć powyżej 300 tyś co powinno skutkować wzrostem kursu.
Przy przekroczeniu sprzedaży 3mln pod koniec roku realna powinna być wycena akcji na poziomie +30 +50%. Jak się ułoży sytuacja na giełdzie nigdy nie można przewidzieć.
Wszyscy analitycy nas zapewniali, "że Grecja jest w cenie akcji" a one przez 18 mies wciąż spadały..
Wiele zależy od działań zarządu w najbliższych tygodniach. Częste goszczenie w mediach, reklamy, artykuły w periodykach o grach itp.
Absolutnie nie zgodzę się z oczekiwaniami sprzedaży 5mln w tym roku - gdyby do tego doszło kurs z łatwością przekroczyłby 50zł. Wydaje mi się, że każdy posiadacz tych akcji nie miałby nic przeciwko tak wysokiej sprzedaży. Ale absolutnie wycena nie odzwierciedla sprzedaży przekraczającej 2mln szt do końca roku. Może się zdarzyć wydanie jakiejś kolejnej gry co może dodatkowo zdynamizować sytuację na spółce. Być może nastał rok City ?
W mojej kalkulacji są liczne uproszczenia i nie wspieram się raportami ale ogólne założenia są poprawne a składowych jest tyle, że precyzyjniejsze gdybanie nie ma sensu bo trudno przewidzieć dokładniej wagę składników. Ogólnie przewiduję, że na spółce powinno być lepiej o ile nie zaistnieją jakieś poważniejsze błędy zarządu lub zdarzenia polityczne i gospodarcze.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

baks
152
Wysłane: 6 lutego 2013 11:41:03 przy kursie: 2,72 zł
anty_teresa napisał(a):
W cenie są straty za 2012 rok i zyski za 2013. Tak to już jest, że rynek dyskontuje przyszłość. W cenie jest już Sniper2 ze sprzedażą na poziomie 4-5M sztuk.

Pozwolę nie zgodzić się z tą prognozą. Z moich rozważań wynika, że przy sprzedaży 3,5mln i kosztach produkcji 80% uzyskanego przychodu ze sprzedaży zysk przekroczy 70mln. To blisko 2 razy więcej niż w rekordowym roku a wtedy akcje były wyceniane powyżej 36zł. Nawet po uwzględnieniu strat za ubiegły rok cena przy bardzo dobrej sprzedaży w miesiąc po premierze może przebić ten poziom 40zł zależy to jednak od nastrojów na całym rynku. Przypominam, że koniec 1 kwartału zazwyczaj kończy hossy ..
Może się jednak okazać, że inwestorzy wycofujący się z innych papierów mogą chcieć zarobić na CI.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 6 lutego 2013 11:51:19 przy kursie: 2,72 zł
baks nie można liczyć tego w ten sposób. ja nie pisałem o sprzedaży S2 5M w tym roku, tylko przez całe życie tego produktu. Poza tym istotna kwestie

Przychód od stycznia 2010 do tej pory to 86 + 81 + 23 = 190M
W związku z tym nie można uznać Twoich 231M...

Druga sprawa, że marża ZBNS(czyli od przychodu odejmując tylko koszt produkcji) dla PC i XBOXA to była w pierwszym okresie max 69%. Dla PS odpowiednio 50%, ale im sprzedaż trwała dłużej tym mieliśmy większe spadki... W pierwszym kwartale 2012 było to już mniej niż 30%.

Od tego trzeba odjąć koszty sprzedaży czyli także reklamy. To raczej kilkanaście niż kilka milionów rocznie, a także koszty korporacyjne. Do tego wszystkiego nie należy zapominać o odsetkach, które obciążą wynik.

Moje szczegółowe wyliczenia podam w omówieniu raportu rocznego.
Edytowany: 6 lutego 2013 11:52

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 6 lutego 2013 11:54:11 przy kursie: 2,72 zł
baks
Wiem, że sam zaznaczasz, że kalkulacja jest uproszczona, ale myślę że mimo wszystko można ją uprościć jeszcze bardziej i zacząć od drugiej strony.
W 2008 i 2009 przed premierą SGW przychody CIA wynosiły około 30 mln zł, w latach 2010 i 2011 wynosiły po około 80 mln zł. To znaczy, że Snajper dołożył około 100 mln złotych przychodów przez dwa lata, no możemy przyjąć że łącznie 110 mln przez lata 2010, 2011 i 2012. To pokazuje, ze Twój szacunek 231 mln zł przychodów z jedynki i ekstrapolacja tego na dwójkę są mocno nierealne.
Gdyby przyjąć że cena gry będzie te 25% wyższa to odpowiednio dwójka mogłaby dać 138 mln złotych przychodu przy 3 mln sprzedanych kopii. Niestety koszty dwójki były znacznie większe niż jedynki i to nieproporcjonalnie do przychodów.

Dodatkowo warto wspomnieć o tym wywiadzie z lipca 2012: www.tvncnbc.pl/city-interactiv...
prezes jako komentarz do przesunięcia premiery z 9 października na 15 stycznia dodał, że przesunięcie premiery na kilka tygodni przed pierwotną datą miałoby dla spółki bolesne konsekwencje finansowe. Później 3 stycznia przesunięto premierę z 15 stycznia na 12 marca czyli raptem 2 tygodnie przed pierwotną datą premiery.

edit. widzę, że anty_teresa mnie uprzedził juz w tych wyliczeniach
Edytowany: 6 lutego 2013 11:58

baks
152
Wysłane: 6 lutego 2013 12:53:27 przy kursie: 2,72 zł
Zgadzam się z Wami bo nie brałem w wyliczeniu pod uwagę sprzedaży gry na PC która nie kosztowała 110zł (taki przelicznik przyjąłem) tylko 30zł później cena gry była niższa, były też promocje. To wszystko pominąłem bo trudno przewidywać kiedy będą promocje na Snipera 2 chodziło mi o rząd wielkości przychodów.
Tym bardziej jeśli teraz zaczniemy od sprzedaży gry na konsole, będą one podstawowym motorem napędowym przychodów i mają już przetarty rynek. Więc tym bardziej zyski powinny być proporcjonalnie wyższe. Sądzę, że przedłużona produkcja nie skonsumuje nadwyżki przychodów przy zakładanej takiej samej sprzedaży. W tych wyliczeniach chodziło mi o zwrócenie uwagi na ten fakt.
I tak wszystko zależy od woluminu sprzedaży. Bo gdyby jednak z jakiś względów sprzedaż nie poszła po myśli spółki i akcjonariuszy i sprzedaż byłaby niższa od S1 to całe nasze gdybanie nie ma sensu.
Tak więc większy koszt produkcji jednostkowy wcale nie musi być kamieniem u szyi dla kursu - przy wzroście ceny jednostkowej produktu.
I tak nasze rozważania są tylko czysto teoretyczne.

baks
152
Wysłane: 6 lutego 2013 12:58:33 przy kursie: 2,72 zł
mrk napisał(a):
baks
Wiem, że sam zaznaczasz, że kalkulacja jest uproszczona, ale myślę że mimo wszystko można ją uprościć jeszcze bardziej i zacząć od drugiej strony.
W 2008 i 2009 przed premierą SGW przychody CIA wynosiły około 30 mln zł, w latach 2010 i 2011 wynosiły po około 80 mln zł. To znaczy, że Snajper dołożył około 100 mln złotych przychodów przez dwa lata, no możemy przyjąć że łącznie 110 mln przez lata 2010, 2011 i 2012.

Raczej nie mogę się z tobą zgodzić bo produkty przynoszące dochód w 2008, 2009 w 2010 już praktycznie przestały się sprzedawać a z kolei w 2012 była już strzelanka lotnicza, która przyniosła jakiś dochód nie znamy jaki.

ratyn
0
Wpisów: 134
Wysłane: 6 lutego 2013 15:36:31 przy kursie: 2,72 zł
w cenie jest max 3M gierek, gadanie o większej ilości trąci herezją, nawet analitycy pokrywający spółkę mówią o przedziale 2,5-3,5 mln. Dlatego im więcej CIA sprzeda Snajpera2, tym większy to będzie driver do wzrostów na kursieDancing

baks
152
Wysłane: 7 lutego 2013 11:29:18 przy kursie: 2,70 zł
Tak zgadzam się z Tobą tylko należy pamiętać , że te 3mln należy rozłożyć w czasie do końca 2014. Inna sprawa jak to się powinno rozłożyć w czasie i jaka sprzedaż w tym roku a jaka do końca czerwca i końca marca - będą uznawane za sukces.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 7 lutego 2013 11:32:58 przy kursie: 2,70 zł
ratyn napisał(a):
w cenie jest max 3M gierek, gadanie o większej ilości trąci herezją, nawet analitycy pokrywający spółkę mówią o przedziale 2,5-3,5 mln. Dlatego im więcej CIA sprzeda Snajpera2, tym większy to będzie driver do wzrostów na kursieDancing

takie myślenie jest zaczątkiem niejednej katastrofy dla drobnego inwestora, do której mam wrażenie że zmierza tu parę osób.

jeśli analitycy zakładają 3 mln sprzedaży a oczekiwania rynku są wyraźnie wyższe, na pewno wyraźnie powyżej 4 mln, bo inaczej firma nie wyjdzie na prostą w długiej skali czasu (przy swoich długach i kosztach), to nie ma mowy żeby sprzedaż na poziomie mniejszym niż 4 mln nie spowodowała gwałtownej przeceny w miesiącach po premierze.

to jest dokładnie ten sam mechanizm o którym ostatnio pisał Frog na swoim blogu. Jeśli analitycy zakładają 10% wzrostu rocznego firmy, to ten wzrost jest już w cenie a rynek oczekuje zaskoczenia na wyższym poziomie, więc raport ze wzrostem 10,11 czy 12% spowoduje przecenę firmy. Bardzo zdradliwy choć dość prosty mechanizm, który bardzo boleśnie ostatnio odczuło choćby Apple.

Wg mnie wiele wskazuje na to że ten sam mechanizm może zadziałać na CIA.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 7 lutego 2013 11:37

bryndzal
0
Wpisów: 58
Wysłane: 7 lutego 2013 11:54:37 przy kursie: 2,70 zł
Info branżowe, Amerykańce to w końcu kluczowy rynek, a widać CIA pozycje dogodną już zajmuje! 2,5-3,5 mln kopii powinno się sprzedać!

"07.02.2013

Najpopularniejszy amerykański magazyn o grach Game Informer (średnia sprzedaż to 8 mln egzemplarzy miesięcznie, wedle danych za 2012 rok) umieścił pozytywną zapowiedź gry Sniper: Ghost Warrior 2, która ukazała się w numerze 238.

Pozytywna zapowiedź gry jest świetną prognozą dla drugiej części Snipera, która pojawi się na amerykańskim rynku 12 marca 2013 roku (w Europie 15 marca). Firma CI Games ma nadzieję, że druga odsłona serii ustanowi kolejne rekordy sprzedaży, jednocześnie wzmacniając pozycję całej marki Sniper: Ghost Warriora międzynarodowych rynkach."

baks
152
Wysłane: 7 lutego 2013 12:59:20 przy kursie: 2,70 zł
Scarry napisał(a):

jeśli analitycy zakładają 3 mln sprzedaży a oczekiwania rynku są wyraźnie wyższe, na pewno wyraźnie powyżej 4 mln, bo inaczej firma nie wyjdzie na prostą w długiej skali czasu (przy swoich długach i kosztach), to nie ma mowy żeby sprzedaż na poziomie mniejszym niż 4 mln nie spowodowała gwałtownej przeceny w miesiącach po premierze.
Bardzo zdradliwy choć dość prosty mechanizm, który bardzo boleśnie ostatnio odczuło choćby Apple.

Wg mnie wiele wskazuje na to że ten sam mechanizm może zadziałać na CIA.

A jak ty chcesz krótko po premierze oszacować sprzedaż za okres 2 lat ? może jesteś jasnowidzem ale już opinia o Apple zaprzecza jasnowidzeniu., Poczytaj dlaczego tak naprawdę akcje Appla spadły .. podstawą była szeroko rozpowszechniona plotka o zmniejszeniu zamówień o 50% !! u poddostawców na podzespoły do montaży produktów Appla. Sugerowało to znaczne zmniejszenie zainteresowania produktami firmy i spodziewany dużo mniejszy zysk - to naturalna reakcja rynku (spadek akcji).
Okazało się, że plotka nie jest prawdziwa i wycena spółki będzie szła do góry.
Edytowany: 7 lutego 2013 13:01

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 7 lutego 2013 13:05:23 przy kursie: 2,70 zł
@baks
jesteś typowym naturalnie rozentuzjazmowanym naganiaczem przed premierą (wiem że trochę niechcący, ale jesteś).wave

Kurs Apple spadł bo rozczarowała dynamika wrostu, cena akcji do zysku na akcję była nadmuchana i wymaga ciągle rosnącej dynamiki wzrostu. Jej brak powoduje przeceny a nie plotki o zmniejszeniu zamówień. Tym bardziej że plotka dotyczyła jednego produktu. Dynamika wzrostu była taka jak mniej więcej przewidzieli analitycy (nawet trochę mniejsza). Czyli rozczarowała rynek.

3-miesięczny kurs Apple. Gratuluje również przenikliwości że jej kurs będzie szedł w górę. blackeye
Póki co odreagowanie po rozczarowaniu inwestorów i ostatnim spadku jest minimalne.

kliknij, aby powiększyć

Cytat:
A jak ty chcesz krótko po premierze oszacować sprzedaż za okres 2 lat ?

ano własnie na giełdzie wygrywają Ci, którzy potrafią wyprzedzić sytuację o 6-12 czy 18 miesięcy i z tych skrawków danych i jakości gry ocenić sprzedaż za rok czy nawet dwa. Ale tą prawdziwą, jeśli ta przekracza to co spodziewa się rynek, a nie życzeniową.Angel
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 7 lutego 2013 13:24

lamar6
0
Wpisów: 29
Wysłane: 7 lutego 2013 14:00:17 przy kursie: 2,70 zł
Widzę Panowie, że przerzucacie się liczbami i każdy ciągnie w swoją stronę. Moim zdaniem prawda leży gdzieś po środku - jak zwykle.

Wg mnie porównywanie Snipera2 do Snipera nie ma najmniejszego sensu. Sniper był sukcesem niespodziewanym. Kosztująca 3mln, nieznana marka stworzona przez znaną z gniotów spółeczkę.

Sniper 2 to już gra o uznanej marce, gra nastawiona na sukces i będąca na dobrej drodze, by ten sukces osiągnąć (pozytywne reakcje w prasie, co przeważnie jest pewnym wyznacznikiem). Czy podoła temu wyzwaniu? Myślę, że gracze się nie zawiodą. A inwestorzy? Tutaj na dwoje babka wróżyła, ale tych zadowolić będzie trudniej.

Czy Sniper 2 się zwróci? Koszt produkcji to będzie zapewne coś ok. 30mln zł. Do tego należy doliczyć wykup obligacji 21 mln. Daje to lekką ręką 50mln zł do zarobienia.

Ile kopii trzeba sprzedać, żeby tyle zarobić? Ja się obliczenia tego nie podejmę, ponieważ nie znam treści umów z dystrybutorami (nie wiadomo, kto na siebie bierze koszty tłoczenia, reklamy itp.), ogółem to dosyć złożone zagadnienie. Steam chyba bierze sobie 30% ceny końcowej. Podobnie zapewne czynią pozostałe platformy dystrybucji cyfrowej.

A dlaczego porównywanie ze Sniperem nie ma sensu?
- zapewne inne umowy dystrybucyjne a więc inne marże na produkcie
- inna cena jednostkowa produktu
- struktura wolumenu sprzedaży zapewne będzie również się różnić - wg mnie S2 we wczesnym okresie obecności na rynku powinien sprzedać się w większej ilości egzemplarzy (a więc przy max. cenie)
Ogółem może to oznaczać tyle, że 1mln sprzedanych kopii S2 waży średnio tyle co 2mln sprzedanych kopii S1 (przynajmniej w perspektywie tego roku). Może, ale nie musi. Więc co Wy porównujecie?

Wg mnie S2 zwróci się i da zarobić spółce. Pytanie tylko czy będą to zyski rekordowe - o to może być jednak trudno, ale to już dalekosiężne spekulacje, ten kto trafi bliżej ten zarobi.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 7 lutego 2013 14:22:17 przy kursie: 2,70 zł
@baks
Sprzedaż da się "jakoś" szacować. Choćby robiąc hipotetyczną krzywą ze S1 do momentu wydania ps3 i aproksymując przebieg dalej i do tego dołożyć podobną na ps3. Prościej może być zrobić to dla wieśka. Wszędzie trzeba wziąć dokładną datę premiery i można próbować to zrobić. Oczywiście rzeczywistość może się różnić, choćby ze względu na marketing. Do tego sprzedaż z pewnością będzie większa w pierwszym okresie, bo wyjdzie chyba na wszystkie platformy, a nie na xboxa i PC. Dlatego trzeba jakoś posumować dane ze sprzedaży S1.

@lamar6
Cytat:
Koszt produkcji to będzie zapewne coś ok. 30mln zł. Do tego należy doliczyć wykup obligacji 21 mln. Daje to lekką ręką 50mln zł do zarobienia.

Mylisz dwa pojęcia. Zysk i CF.
O zysk ja osobiście jestem spokojny. Pytanie czy będzie na tyle duży, aby uzasadnić kapitalizację. Według mnie z jednego S2 nie. OD zysku operacyjnego odejmujemy tylko koszt odsetek, a nie całą emisję obligacji. Czym innym jest CF. Czy S2 wygeneruje tyle gotowki, żeby spłacić obligacje i dodatkowo, żeby zostało na kolejne produkcje. To jest pytanie, na które po części odpowiedź jest w zyskach.

robert_city_interactive
0
Wpisów: 48
Wysłane: 7 lutego 2013 14:22:57 przy kursie: 2,70 zł
Miło mi poinformować, że najpopularniejszy amerykański magazyn o grach (średnia sprzedaż to 8 mln egzemplarzy miesięcznie, wedle danych za 2012 rok) umieścił pozytywną zapowiedź gry Sniper: Ghost Warrior 2, która ukazała się w numerze 238.

Poniżej fragment notki prasowej:

Cytat:
"Game Informer zwraca uwagę na bardzo duży postęp jakościowy, który ma miejsce w przypadku produkcji drugiej części bestsellerowego Snipera. Autor, Kyle Hilliard, podkreśla realizm produkcji i przywiązanie autorów gry do szczegółów związanych ze snajperskim fachem. Chwali również zaprojektowanie poziomów, które uwydatniają taktyczny charakter rozgrywki."

Oto dwa cytaty pochodzące z zapowiedzi Game Informera:

Cytat:
„Istotą tej gry jest bycie snajperem, dlatego lokacje zaprojektowano tak, by gracz mógł wziąć udział w najlepszych snajperskich scenariuszach.”

Cytat:
„Pierwszą rzeczą, na którą zwróciłem uwagę jest realistyczne odwzorowanie roślinności. Większość gier powtarza te same animacje, tu przyroda reaguje gdy bohater ją przemierza”

Pozytywna zapowiedź gry jest świetną prognozą dla drugiej części Snipera, która pojawi się na rynku 15 marca 2013 roku. Firma CI Games ma nadzieję, że druga odsłona serii ustanowi kolejne rekordy sprzedaży, jednocześnie wzmacniając pozycję całej marki Sniper: Ghost Warrior na międzynarodowych rynkach.

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 7 lutego 2013 15:27:44 przy kursie: 2,70 zł
Skąd się bierze cena gry:
wyborcza.biz/biznes/1,101716,1...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE cigames

62 63 64 65 66

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,561 sek.

zedmyjrr
luecoylk
fzcdwgwy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
gsnjytzq
cnusxmny
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat