PARTNER SERWISU
jeeallmi
250 251 252 253 254

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

kokospl
46
Wpisów: 1 795
Wysłane: 4 listopada 2018 17:03:27
Machina w stosunku do LB/ IB ruszyla i bardzo dobrze.
Liczenie ze IB pomoze w "uzdrowieniu" spolki to delikatnie mowiac skrajna naiwnosc

bukos4
6
Wpisów: 679
Wysłane: 4 listopada 2018 18:32:32
AsGBK napisał(a):
Maupa_w_niebieskim napisał(a):

Co do warunków układowych, to ja nie mam nic przeciwko temu aby o lepszych ale przede wszystkim REALNIE WYKONALNYCH warunkach układowych (bo do wysokiego prawdopodobieństwa lub wręcz pewności wykonalności sprowadza się sens zawierania układu) dowiedzieć się i na przysłowiowe 5 minut przed głosowaniem. Jeżeli coś ma być dopracowane nawet kosztem 'poślizgu informacyjnego' to ja jestem w stanie ten poślizg akceptować.

Lepsze propozycje :) trochę humoru na naszym wątku nie zaszkodzi :)
Ja też nie mam nic przeciwko :) Niech w dniu głosowania wpadnie na salę Inwestor i oznajmi – Kupuję, daję 70% od ręki :)

Ale tu nie chodzi o 5% w jedną czy drugą stronę. Dlaczego jesteśmy zaskakiwani informacjami o różnych poziomach konwersji na kilka dni przed zgromadzeniem, dlaczego nie ma opracowania pokazującego wady i zalety różnych rozwiązań? Ludzie nie mają ani informacji ani czasu na zastanowienie. Czy spółka w ogóle ma już przemyślane, w jaki sposób będą wypłacane te dodatkowe, odzyskane środki? Dlaczego pomimo takiej niechęci obligatariuszy do akcji, spółka nie stara się pokazać, że konwersja w odpowiednim % może być dla nas korzystna.

Konwersja przecież nie tylko umożliwi ustanowienie zarządu wierzycieli, ale również może ułatwić wypłatę odzyskanych kwot przez GBK, np. w postaci dywidendy, czy skupu akcji. Nie trzeba będzie otwierać postępowania o zmianę układu, co na pewno będzie bardziej czasochłonne i skomplikowane. Poza tym Getback może część kwot odzyskać za dwa lata, a część za osiem lat. I co będziemy kilka razy otwierać postępowanie o zmianę układu, czy będziemy czekać na zakończenie wszystkich procesów?

Czy prawnicy spółki mogliby przygotować dla obligatariuszy jakieś informacje w tym temacie? Czy prawnicy spółki zajmują się jedynie wymyślaniem, na co by tu jeszcze przygotować deklaracje o poufności dla RW?

rzeczywiście, choćby decyzja nt. konwersji wymaga kilku dni czasu na zastanowienie i powinna byc poprzedzona informacjami o sposobie wypłacania ewentualnie zwróconych do GBK kwot. Potrzeba też racjonalnej analizy czy konwersja do 100% zamyka drogę do roszczeń wobec pośredników. Odpowiedni stopień konwersji wymagał ostatnim razem osobistego uczestnictwa, niektórzy muszą przejechać całą Polskę. Zgadzam się, że propozycje wraz z dokładną analizą konsekwencji każdej z decyzji powinny być znane odpowiednio wcześniej

voyager747
0
Wpisów: 528
Wysłane: 4 listopada 2018 18:45:35
sylwia16, czy szybkiego ? Był parę godzin po twoim.

Napisz jeszcze, że ja nie jestem poszkodowany, tylko jestem pracownikiem IB, to przypieczętuje twoje wywody :))

Obligatariusz kontakt
0
Wpisów: 582
Wysłane: 4 listopada 2018 20:33:32
bukos4 napisał(a):
AsGBK napisał(a):
Maupa_w_niebieskim napisał(a):

Co do warunków układowych, to ja nie mam nic przeciwko temu aby o lepszych ale przede wszystkim REALNIE WYKONALNYCH warunkach układowych (bo do wysokiego prawdopodobieństwa lub wręcz pewności wykonalności sprowadza się sens zawierania układu) dowiedzieć się i na przysłowiowe 5 minut przed głosowaniem. Jeżeli coś ma być dopracowane nawet kosztem 'poślizgu informacyjnego' to ja jestem w stanie ten poślizg akceptować.

Lepsze propozycje :) trochę humoru na naszym wątku nie zaszkodzi :)
Ja też nie mam nic przeciwko :) Niech w dniu głosowania wpadnie na salę Inwestor i oznajmi – Kupuję, daję 70% od ręki :)

Ale tu nie chodzi o 5% w jedną czy drugą stronę. Dlaczego jesteśmy zaskakiwani informacjami o różnych poziomach konwersji na kilka dni przed zgromadzeniem, dlaczego nie ma opracowania pokazującego wady i zalety różnych rozwiązań? Ludzie nie mają ani informacji ani czasu na zastanowienie. Czy spółka w ogóle ma już przemyślane, w jaki sposób będą wypłacane te dodatkowe, odzyskane środki? Dlaczego pomimo takiej niechęci obligatariuszy do akcji, spółka nie stara się pokazać, że konwersja w odpowiednim % może być dla nas korzystna.

Konwersja przecież nie tylko umożliwi ustanowienie zarządu wierzycieli, ale również może ułatwić wypłatę odzyskanych kwot przez GBK, np. w postaci dywidendy, czy skupu akcji. Nie trzeba będzie otwierać postępowania o zmianę układu, co na pewno będzie bardziej czasochłonne i skomplikowane. Poza tym Getback może część kwot odzyskać za dwa lata, a część za osiem lat. I co będziemy kilka razy otwierać postępowanie o zmianę układu, czy będziemy czekać na zakończenie wszystkich procesów?

Czy prawnicy spółki mogliby przygotować dla obligatariuszy jakieś informacje w tym temacie? Czy prawnicy spółki zajmują się jedynie wymyślaniem, na co by tu jeszcze przygotować deklaracje o poufności dla RW?

rzeczywiście, choćby decyzja nt. konwersji wymaga kilku dni czasu na zastanowienie i powinna byc poprzedzona informacjami o sposobie wypłacania ewentualnie zwróconych do GBK kwot. Potrzeba też racjonalnej analizy czy konwersja do 100% zamyka drogę do roszczeń wobec pośredników. Odpowiedni stopień konwersji wymagał ostatnim razem osobistego uczestnictwa, niektórzy muszą przejechać całą Polskę. Zgadzam się, że propozycje wraz z dokładną analizą konsekwencji każdej z decyzji powinny być znane odpowiednio wcześniej

Przypomnę, że 06.11.2018 mają być złożone propozycje układowe, przede wszystkim cementujące grupy układowe. Propozycje mają uwzględniać 2 warianty - ze sprzedażą aktywów oraz z kontynuacją działalności. Takie zamierzamy złożyć. Dopiero na tej podstawie sąd określi termin ZW. Z praktyki nie będzie to szybciej niż za 5-6 tygodni

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 4 listopada 2018 20:36:29
kokospl napisał(a):
Liczenie ze IB pomoze w "uzdrowieniu" spolki to delikatnie mowiac skrajna naiwnosc

Może warto poświęcić chwilę czasu i zapoznać się ze strukturą wierzycieli wobec funduszy. Bez tej wiedzy można trochę błądzić w tezach

leonek7
0
Wpisów: 541
Wysłane: 4 listopada 2018 20:37:15
Ludzie czy wy widzicie co się dzieje.Po pół roku szarpaniny jesteśmy w gorszej sytuacji niż w kwietniu.Ze spółki ubyło pół miliarda złotych,żaden układ nie został wypracowany,RW działa ale na pewno nie dla nas.Pozostaje mieć nadzieję ,że sąd zamknie ten cyrk z PPU .

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 4 listopada 2018 20:40:44
Cytat:
że sąd zamknie ten cyrk z PPU

jesli Sad zamknie PPU nie odzyskasz nic... watpie zebys tego chcial. Tylko PPU powstrzymuje zabezpieczonych przed natychmiastowym rozdrapaniem spolki "dla siebie"

najpierw myslec, potem pisac.

no chyba że jesteś właścicielem zabezpieczonej serii, wtedy jak najbardziej rozumiem
Edytowany: 4 listopada 2018 20:42

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 4 listopada 2018 20:46:14
Czytając niektóre wpisy utwierdzam się, że forum nie jest dobrym miejscem do merytorycznej dyskusji.
Co do tezy, że zamknięcie PPU rozwiąże sytuację i samo w sobie pomoże wierzycielom niezabezpieczonym to cóż, pozostaje mi się w tym pięknie różnić. Argumenty za moją opinią podawałem wyżej

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 4 listopada 2018 20:51:18
Vox napisał(a):
Cytat:
że sąd zamknie ten cyrk z PPU

jesli Sad zamknie PPU nie odzyskasz nic... watpie zebys tego chcial. Tylko PPU powstrzymuje zabezpieczonych przed natychmiastowym rozdrapaniem spolki "dla siebie"

najpierw myslec, potem pisac.

no chyba że jesteś właścicielem zabezpieczonej serii, wtedy jak najbardziej rozumiem

Zamknięcie PPU zdejmuje presję z zabezpieczonych. A bez ich redukcji i wpływów z roszczeń uzyskamy w najlepszym razie (oby) marne ~30% przez 8 lat i to bez oprocentowania. Czyli w wartości NPV około 20% przy stopie @5%. A jak przyłożymy realny WACC @12-13% to wylądujemy pomiędzy 10-15%. To tak szacując w pamięci. A gros zabezpieczonych do banki i DM, które zarobiły na GBK krocie. Gratuluję logiki odmrażania sobie nosa na złość

voyager747
0
Wpisów: 528
Wysłane: 4 listopada 2018 21:03:08
Te 8 lat dla mnie to jest niewyobrażalne. Nie wiem co by się musiało wydarzyć, żeby tyle firma przetrwała.

bog41
0
Wpisów: 122
Wysłane: 4 listopada 2018 22:25:08
Artos3 napisał(a):
Grupa jest, działa.

Jest i działa po wywaleniu wszystkich, którzy nie piszą "Arti, jesteś wielki". Nie wiem w co grasz, ale na pewno w nic, co jest korzystne dla obligatariuszy.
P.S. Mnie wywaliłeś z grupy, bo byłem współautorem listu do zabezpieczonych wierzycieli. Nie zgodziłeś się na zamieszczenie tego listu w twojej grupie na FB. A była szansa uzyskać parę procent więcej.

kokospl
46
Wysłane: 4 listopada 2018 23:30:30
Grupa przynajmmiej jest transparentna dziala preznie i efekty widac
Juz nawet IB posrednio poprzez stawianie zarzutow swoim pracownikom przyznaje ze nie wszystko bylo ok Boo hoo!

maciej_61
0
Wpisów: 803
Wysłane: 5 listopada 2018 06:46:45
kokospl napisał(a):

Zgadza się. Ale niestety chyba tylko IB/LB są jedyną instytucją z której będzie można wydębić jakieś odszkodowanie. I to nie dlatego że pozostali są niewinni, tylko po prostu nie mają pieniędzy. No przynajmniej w takiej ilości. Stąd moja - wielokrotnie krytykowana na tym forum - "troska" o standing finansowy IB. Ale wszyscy mnie pocieszają że jest OK. To dobrze.
Bo na domaganie się forsy od np różnych spółczek z o.o. czy też komandytowych to po prostu szkoda czasu. Ale i tak oczywiście Prokuratura powinna się nimi zająć.
I w oczekiwaniu na wpłacenie wadium przez Hoist i to co stanie się jutro, mała dygresja na temat różnicy między sp z.o.o a komandytową. To na podstawie mojego doświadczenia - a wielokrotnie uczestniczyłem w pisaniu lub ocenie SIWZ`ów (Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia - jeżeli ktoś wcześniej nie spotkał się z tym skrótem) dotyczących kwestii związanych z ogólnie rozumianą informatyką.
Otóż w Ustawie o Zamówieniach Publicznych, stosowanej (choć nie ma takiego obowiązku) także przez firmy w której udziałowcem jest SP, jest obligo załączenia oświadczenia o niekaralności Zarządu firmy oferenta. Przepis ten wszakże nie dotyczy spółek komandytowych. Ciekawe, prawda? Szeroko niegdyś była komentowana w tzw "świadku informatycznym" sprawa pewnego przetargu do ZUS`u. Przetarg wygrała firma krzak, spółka komandytowa. Powstała ona bodajże 2 tygodnie przed złożeniem ofert. No a tu był problem że firma-matka miała 2 osobowy zarząd i oboje członkowie Zarządu mieli prawomocne wyroki "w zawiasach". Temat wałkowali prawnicy z ZUS, Urzędu Zamówień Publicznych itp itd. I okazało się że wszystko jest OK. Tak więc jest to wielka zaleta spółek komandytowych ale akurat nie wynikająca z Kodeksu.
Edytowany: 5 listopada 2018 06:48

draconiss
0
Wpisów: 133
Wysłane: 5 listopada 2018 08:21:03
Obligatariusz kontakt napisał(a):
Czytając niektóre wpisy utwierdzam się, że forum nie jest dobrym miejscem do merytorycznej dyskusji.

Forum bedzie sluzylo merytorycznej wypowiedzi jesli beda zamieszczane dane o spolce.
Nie chodzi o teksciki typu "Odzyski sie polepszaja" ale o twarde fakty jak sie bardzo polepszyly, z artykulu ktory sie niedawno ukazal i rozmowy KK z ksiegowymi bylo ze pala na potege. To jesli teraz pala ale mniej to male pocieszenie.

Proste pytanie, czy spolka generuje zyski? (nie mylic z odzyskami). I nie zaslaniaj sie prosze podpisanymi klauzulami. Jesli takie sa to moze trzeba zlozyc wniosek do prokuratury o zlikwidowanie tego.
Ten trup wisi tyle kasy i jeszcze robi klauzule? Skad maja kase na prawnikow??? Pala jeszcze wiecej z kasy ktora sa nam winni zeby walczyc z nami?

sylwia16
0
Wpisów: 29
Wysłane: 5 listopada 2018 10:37:36
voyager747 napisał(a):
Te 8 lat dla mnie to jest niewyobrażalne. Nie wiem co by się musiało wydarzyć, żeby tyle firma przetrwała.

Tak, bardzo marne są szanse, by ta firma przetrwała tyle lat. Pójdę ze stwierdzeniem nawet dalej - ona nie przetrwa dłużej niż 1 rok do maksymalnie 2 lat. Dlatego trzeba szukać alternatywy, np poprzez dochodzenie do ugody z LB/IB - a to nic nie kosztuje. Im więcej z nas będzie rozważać ten drugi wariant, to będzie większa szansa, by cokokolwiek uzyskać. Być może jest jeszcze trzeci wariant - i tu zapraszam do dyskusji na temat pomysłów. Sytuacja nie jest fajna dla nas, ale nie możemy poddawać się i musimy utrzymywać chociaż ciut optymizmu bo w przeciwnym razie braknie nam sił do dalszego działania.

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 5 listopada 2018 11:20:55
maciej_61 napisał(a):
Cytat:
Do tej pory nie było przypadku żeby w BFG pieniędzy nie wystarczyło na te gwarantowane wypłaty, gdyby się jednak stało tak że padałby jakiś rynkowo znaczący bank to pewnie byłaby okazja do przećwiczenia jak te nowe przepisy działają w praktyce.
No i ufając w BFG należy cały czas pamiętać że np Idea Bank oraz Lions Bank (a także GetIn Bank i Noble Bank) traktowane są jako 1 bank (czyli max do równowartości 100K euro trzymać łącznie w IB + LB).

Cytat:
od pół roku słyszę, że Państwo pomoże, no to takie pozwy byłyby realną pomocą...

W mojej opinii Państwo nie jest od pomagania. Choć różne ustawy mówią o różnych formach pomocy Państwa w różnych sprawach. Według najlepszej znanej mi definicji, "Państwo to zorganizowany system przymusu". Ale nawet z tego nasze Państwo nie wywiązuje się. Casus Komisji Niemocy Finansowej zamiast Komisji Nadzoru Finansowego jest tu bardzo dobrym przykładem.
Dużo pisano wcześniej o gwarancjach BFG. Fakt. Pomógł on w kilku przypadkach w utrzymaniu płynności finansowej różnych banków, wypłacał pieniądze ludziom którzy mieli lokaty w małych, upadających bankach czy też w tych nieszczęsnych SKOK`ach.
Ale z ewentualnym upadkiem imperium finansowego Pana LC - na pewno by sobie nie poradził. I dodatkowo taki upadek wywołał by chyba już mega tsunami na rynku. Więc taka sytuacja nie leży w niczyim interesie. I Pan LC też doskonale zdaje sobie z tego sprawę. I to jest jego "polisa bezpieczeństwa".
Oczywiście ustawa o BFG mówi że ostatecznym gwarantem jest Państwo. Ale ustawa mówi o "gwarancjach" a nie o formie w jakiej te pieniądze mają zostać wypłacone.
Nie zdziwił bym się więc jakby Państwo "dofinansowało" w takiej sytuacji BFG poprzez emisję 99 letnich obligacji skarbowych z lock-upem na 49 lat.
Pisałem to już ale powtórzę. Czy wyobrażacie sobie np Pana Premiera (niezależnie z jakiej opcji politycznej by pochodził) mówiącego w telewizorni coś w stylu "Drogi Suwerenie! Sorry ale przez najbliższy rok nie dostaniecie pieniędzy z 500+ bo najpierw musimy wypłacić pieniądze tym co mieli po 100k Euro na koncie". Science fiction.

Po raz kolejny wpis z serii "nie wiem, ale się wypowiem"
Ustawa mówi jasno:
Cytat:
art.35
2. Przedmiotem ochrony gwarancyjnej jest wierzytelność deponenta
w wysokości odpowiadającej środkom gwarantowanym, w związku z którą
z dniem spełnienia warunku gwarancji nabywa on w stosunku do Funduszu
uprawnienie do świadczenia pieniężnego.
3. Świadczenie pieniężne, o którym mowa w ust. 2, jest płatne w złotych,
w terminie 7 dni
roboczych od dnia spełnienia warunku gwarancji

Na koniec 2017 r. BFG posiadał 16,4 mld zł płynnych aktywów z czego 15,9 stanowiło obligacje.
Idea Bank na koniec II kw. miał zobowiązania z tytułu depozytów na kwotę 19 mld zł. i płynne aktywa na kwotę 4,5 mld zł. Wobec powyższego brakowałoby 14,5 mld zł do wypłat, a te jak widać powyżej na taką kwotę środków w BFG by wystarczyło. Nie byłoby potrzeby sięgania czy to do NBP, czy to do budżetu. Jedynym skutkiem byłaby spora podaż obligacji na rynku, co wiązałoby się z okresowym wzrostem oprocentowania i spadkiem rentowności i zawirowaniem na kursie złotówki.
www.bfg.pl/wp-content/uploads/...

Po takiej wypłacie oczywiście BFG zarządziłby składkę nadzwyczajną od pozostałych banków. Sam upadek IB (do którego moim zdaniem nie dojdzie) nie spowodowałaby załamania systemu gwarancji depozytów, a jedynie mocno by go nadwyrężył. Co innego jeśli upaść miałby Getin, bo to większy bank.

Naprawdę można sięgać do źródeł zanim się wypowie w sprawie. A już w szczególności jeśli udzielasz komuś porad inwestycyjnych...

sylwia16
0
Wysłane: 5 listopada 2018 12:04:34
Do Użytkownika anty_teresa.
Pierwsze Primo - Ja nie zauważyłam, aby Maciej udzielał komukolwiek porad inwestycyjnych na tym forum, aczkolwiek jego wypowiedzi są często śmiałe i mogą budzić pewne kontrowersje.
Prawo prawem, artykuły artykułami, ale rzeczywistość jest często inna - obyś się nie zdziwił / zdziwiła. Jak jakaś instytucja w tym również Państwo (Polskie) nie ma realnej kasy to zaproponuje papiery, za które potem sobie przysłowiowego chleba nie kupisz.

Pesto
0
Wpisów: 117
Wysłane: 5 listopada 2018 12:55:03
Panie Radku,

Mam nadzieję, że propozycje układowe RW będą uwzględniały aktualny stan zgód zabezpieczonych o przystąpieniu do układu. W poprzednich propozycjach RW przyjęła, że zabezpieczeni wyrażają zgodę na przystąpienie do układu, a przecież faktycznie tak nie jest. Daje to mylący obraz ewentualnego procentu spłaty dla pozostałych niezabezpieczonych obligatariuszy. Takie zagrywki to już nie teraz.

Ja proszę o to by propozycje uwzględniały aktualny stan zgód zabezpieczonych (instytucjonalnych jak również indywidualnych - bo takie serie też są - i to wcale niemało). W przeciwnym wypadku propozycje RW przedstawiają nieprawdziwy obraz sytuacji w sensie przedstawianego procentu spłaty dla niezabezpieczonych.

Pora skończyć z tymi dywagacjami i w końcu wpisać do propozycji stan taki jaki faktycznie jest a nie taki jakim widzi go RW.

Wiem, że czasu ciągle będzie mało, ale mam wrażenie, że już kilka misięcy minęło a propozycje sie nie zmieniły. PORA WPISAĆ W TE PROPOZYCJE STAN FAKTYCZNY NA TERAZ !!!

I czas w końcu odnieść sie do tej całej konwersji - czy w końcu jest potrzeba czy nie - a jeśli jest to może niewielka a nie miliardy akcji.

I tu mam pytanie do pana Radka: dlaczego zamiast tak dużej konwersji, która ma głównie służyć do dystrubucji kasy z ewentualnych odszkodowań nie wpisać w propozycje układowe, że wszelkie uzyskane przez spółkę odszkodowania przeznaczone będą na spłaty wierzycieli ?

Kolejne kwestie:
Może wystarczy tylko "mała" konwersja, bez miliardów akcji ? Wielokrotnie pisał Pan, że konwersji chcą wierzyciele ? Którzy to wierzyciele jej chcą, ilu ich jest ?

Poza tym taki poziom konwersji spowoduje, że to wierzyciele przejmą władzę w spółce. I co sami przed sobą będą odpowiadać za realizację układu ...

Cześć z powyższych kwestii jest poruszana na forum bankiera i tu akurat trudno odmówić im racjonalności... Natomiast trudno mi znaleźć racjonalność w niektórych działaniach RW, np. składanie propozycji układowych uwzględniających zgody zabezpieczonych podczas gdy faktycznie takich zgód nie ma, wzywanie do ugody z np. Altusem na kwotę chyba 100 mln podczas, gdy zarząd domagał się ewentualnego zwrotu większej kwoty ...

Dalej wsparcie prawne RW - za forum bankiera - czy to prawda, że członek RW (Quercus - dysponuje wsparciem kancelarii prawnej z USA) i tym samym RW ma wsparcie prawne... ?

Dodatkowo ( również za forum bankiera) to chyba zarząd i sam ABRIS powinien rozmawiać z zabezpieczonymi jako główny udziałowiec, bo jakim partnerem jest dla nich RW w postaci p. Radka czy innego pana (doceniając ich samo zaangażowanie w RW).?

Jak ktoś chce to też może się dołączyć i wyjaśnić te kwestie ...

Jak do tej pory to RW trochę uprawia koncert życzeń ( np redukcja zabezpieczonych ) a powinna opierać się na stanie faktycznym ...

PS. W sprawie dopuszczenia do indywidualnego głosowania nad układem. Jak ktoś składał papiery o wcześniejszy wykup i zdał oryginał obligacji do GBK, ale w zamian dostał od GBK potwierdzenie odbioru oryginału obligacji to taki dokument w postaci oryginału lubego notarialnie poświadczonej kopi stanowi legitymację do udziału w postępowaniu (takie info otrzymałem mailem z sądu).
Edytowany: 5 listopada 2018 13:11

kokospl
46
Wysłane: 5 listopada 2018 12:56:58
Nie ma sensu w ogole dyskutowac o BFG - IB nie upadnie .

A co do merytorycznej dyskusji w przypadku gdy jestesmy pozbawieni jakichkowiek informacji ze spolki a reprezentanci sa zastraszani (patrz wpis p.Wojcika) to brzmi jak ponury zart

sylwia16
0
Wysłane: 5 listopada 2018 14:22:15
do Użytkownika kokospl
Zapewnie IB nie upadnie dość szybko, dopóki ma wsparcie w postaci LC.
A co do gróźb czy jak to ująłeś zastaraszań, to sądzę, że tego typu teksty to poprostu mydlenie oczu poszkodowanym. Jak nie wiesz co powiedzieć (to akurat nie konkretnie do Ciebie, bo bardzo cenię sobie Twoje wypowiedzi)), to wal wszem i ogółem, iż nie mozna ujawniać pewnych informacji, bo tak jest najłatwiej, a wiadomo Forumowicze to kupią.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

250 251 252 253 254

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,349 sek.

bnuhpouf
xkqwufss
ehuspptp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
czwjygsf
hsktooik
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat