mankomaniak napisał(a):Widzę, że mamy tu specjalistę od różnych spraw geologicznych. Więc do kogo ja mówię, że żyje mitami?? - wreszcie na kogoś z pokorą spoglądam.
Jaki tam specjalista? Ja po prostu lubię wiedzieć. A przeliczać jednostki nauczyłem się jeszcze w podstawówce. Ten dozymetr jest ustawiony na zachód od Tokio i daje jakiś punkt odniesienia. Co do techniki to widzę niestety trend wzrostowy

Jednak samo promieniowanie nadal jest niskie. Niedawno wypowiadał się Stanisław Latek, prawdziwy ekspert i powiedział, że:
Cytat:normy promieniowania dla ludzi są tak nisko ustalone, że ich zwiększenie nawet kilkudziesięciokrotne przez jakiś czas - "nie latami, tylko przez ileś godzin czy dni" - nie jest jeszcze zagrożeniem dla zdrowia.
Wedle mojej najlepszej wiedzy norma to 0,3 mikrosiwerta na godzinę (uSv/h), czyli jest nieznacznie przekroczona. Jednak nie ma znaczenia jak jest, jak napisał Płynący. Ważne jak widzą to rynki

Co do indeksów:
- WIG20 - ok
- mWIG40 - ładny młot i liźnięcie wsparcia na intraday, bardzo mi się podoba
- sWIG80 - podobnie jak mwig, z tym, że wsparcie nie wytrzymało, close na linii
- DAX - zaliczył taką lukę, że nie wiadomo czy śmiać się czy płakać

- NIKKEI - parafrazując reklamę pewnego piwa: jakby TSE robiło odwierty, to byłby prawdopodobnie najlepiej zabetonowany odwiert na świecie

- BOVESPA - chillout, polej jeszcze

Siekoo, ja słyszałem, ze był też dostępny chleb z dodatkiem radu.
Klika się i sprzedaje ;-)