PARTNER SERWISU
nmgjunad
191 192 193 194 195
wojteksn
0
Wpisów: 235
Wysłane: 11 maja 2011 18:24:43 przy kursie: 17,30 zł
romano82 napisał(a):
a kiedy rząd Nigerii ma wydac zgode jest jakaś konkretna data ??
pozdrawiam

Konkretna to 180 dni od podpisania porozumienia o zakupie.
gdy ten termin zostanie przekroczony to nici z umowy.

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 11 maja 2011 20:04:24 przy kursie: 17,30 zł
Kilka moich refleksji po WZA na gorąco.
Jak pisałem przy dwóch stolikach obiadowych nasi forumowicze powinni się zmieścić.
Pomyliłem się, jeden wystarczył by.
Na forum był większy "tłok" niż na Walnym.
Czy "nasi inwestorzy" zostali zaproszeni przez Redface, przyjaciela forum,
na służbowy obiad z funduszu reprezentacyjnego KOV?
Myślę że to pytanie retoryczne i aż wstyd pytać.
A co do meritum.
Jak "dostaną" pozwolenie na eksploatację i KOV zbierze kasę za pomoc dla KI,
to otrząsnę wszystkie gruszki z wierzby o których wspomniałem we wcześniejszym poście,
oraz odszczekam wszystkie wątpliwości co do intencji dr Jana.
Po deklaracji Zarządu że emisja będzie na londyńskim parkiecie, pierwsze gruszki opadły.
Martwi mnie to że "boroczek" KOV z całej tej "Silnej Grupy pod Wezwaniem" na ludożerców w Nigerii będzie musiał za "mały" udział zapłacić i urobić się najwięcej.
I do tego jeszcze %-ty za pożyczone, na rzecz KI, gdzie tu sprawiedliwość.angry3
A co do emisji w Londynie, to b.zła wiadomość dla anglojęzycznych na naszej giełdzie,
myślę że będą się z niej pomału wycofywać.
Więc warto będzie zbierać, potrwa to trochę bo akcji dużo,
dla całej rodziny i krewnych sąsiadów bliższych i dalszych wystarczy.
A jak wiemy szulernia GPW płyciutka a kapitał naszych inwestorów ubożuchny.
Jak inwestorzy wyczują bluesa na KOV, odpuszczą parę przegrzanych inwestycji jak KGHM i parę banków, to o godziwą wartość naszych walorów KOV nie będziemy musieli się martwić,
a i KOV będzie miał szanse załapać się do WIG20. Czego sobie, Wam i Redface życzę.
I tak nam dopomóż Bóg.Angel

juru_piotr
0
Wpisów: 45
Wysłane: 11 maja 2011 20:21:38 przy kursie: 17,30 zł
Chmm, a na kiedy jest planowany debiut w Londynie?

jimmi
0
Wpisów: 169
Wysłane: 11 maja 2011 20:31:41 przy kursie: 17,30 zł
IV kwartał 2011

pele
0
Wpisów: 22
Wysłane: 11 maja 2011 22:03:32 przy kursie: 17,30 zł
Rząd Nigerii ma do 20 tygodni na wydanie zgody, aczkolwiek konsorcjum spodziewa się otrzymać tę zgodę w ciągu miesiąca.

romano82 napisał(a):
a kiedy rząd Nigerii ma wydac zgode jest jakaś konkretna data ??
pozdrawiam

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 11 maja 2011 22:21:59 przy kursie: 17,30 zł
A w prezentacji jest wyraźnie podane, że:

Cytat:
Neconde zamierza zaangażować RPS do przeprowadzenia kompleksowego przeglądu i analizy licencji OML 42 w celu przygotowania Raportu Niezależnego Eksperta (CPR - Competent Persons Report) - w \ pełni odpowiadającego standardom Stowarzyszenia Inżynierów Przemysłu Naftowego (Society of Petroleum Engineers), Systemu Zarządzania Zasobami Ropy Naftowej (PRMS- Petroleum Resources Management System) lub innym, podobnym międzynarodowym standardom - przed udzieleniem ostatecznej zgody na tę transakcję przez nigeryjskie władze

Co do terminu debiutu na AIM, to chyba nie powinno być wątpliwości, że to będzie bardzo wczesna jesień:

Cytat:
W przypadku, gdy do 31 października 2011 r. KOV nie pozyska funduszy na spłatę zadłużenia, zarząd powierniczy zostanie zniesiony a KI stanie się beneficjentem w pełnym zakresie (uprawnień korporacyjnych i majątkowych) proporcjonalnej liczby udziałów Spółki w konsorcjum Neconde

Przed debiutem na LSE i ustalaniem ceny emisyjnej akcji a także ich ilości zapewne KOV będzie maksymalnie chciał podnieść swoją wiarygodność poprzez udokumentowanie zwiększonych zasobów w Nigerii, dlatego ten raport RPS pojawi się zapewne odpowiednio wcześniej. Do tego informacje o szczelinowaniu zawarte w prezentacji:

Cytat:
Potencjalne efekty prowadzonego w II i III kw. szczelinowania hydraulicznego / programu prac nad O-6/O-10/M-12 spodziewane w grudniu 2011 r.

moim zdaniem sugerować mogą, że RPS może być zaangażowany do oszacowania rezerw i zasobów na Ukrainie już w 3 kwartale. Ponadto wynika z tego, że prace nad szczelinowaniem się rozpoczęły i będą kontynuowane dzięki finansowaniu z EBOR.

Im większe aktywa przed ustaleniem ceny emisyjnej tym cena emisyjna może być wyższa na czym powinno zależeć emitentowi.

Jeszcze co do potencjału OML-42 - mamy 12 pól a w tym tylko z jednego wydobycie jest na poziomie ok. 20 tys BOE/dzień:

Cytat:
Neconde nabędzie 45 proc. udział („Udział”) w koncesji wydobywczej Oil Mining Licence 42 („OML 42”) - dużym bloku obejmującym 12 odkrytych pół produkcyjnych w Delcie Nigru w Nigerii.
...
Obecnie na terenie licencji OML 42 trwa wydobycie na poziomie około 20 tys. baryłek ropy dziennie z jednego, z pięciu historycznie produkcyjnych pól, które ostatnio zostało reaktywowane.

Źródło

Edytowany: 11 maja 2011 22:39

GDA66TY
0
Wpisów: 154
Wysłane: 11 maja 2011 22:37:01 przy kursie: 17,30 zł
onochi napisał(a):
Moje 3 grosze:

Po pierwsze primo emisji na GPW nie będzie co jest dobrym sygnałem.
Po drugie primo kasa na Ukrainę jest z kredytu, na Nigerię od KI, a docelowo będzie emisja na Londyński rynek co jest pozytywne.
Po trzecie primo wracamy do Brunei testować Blok-L, co daje nadzieję.
Po czwarte primo Ukraina to żyła złota.
Po piąte primo Redface chyba za wolno wyciąga wnioski. Takie zdanie można źle zinterpretować:
Cytat:
Obecność pierwszej wody na głębokości całkowitej 705 m (5 maja 2011 r.)

Zwłaszcza w kontekście Syrii blah5 .

Mam akcje sp. KOV i być może nie powinienem się tak wypowiadać ale kij ma dwa końce także zapytam cię. A co ty myślisz że Angole rzucą się na akcje sp. KOV i bedzie tam dzida ???
To drugie ominę bo łączy się z pierwszym.
Trzecie to gorzej gdy się rozczarujemy co jest bardziej realistyczne.
Po czwarte skoro to taka żyła złota to po co emisja ???
To taka wrzutka na ostudzenie zapału.
Lepiej być miło zaskoczonym niż się rozczarować z nie wiadomo jakich oczekiwań.
Ludzie żaden wpis na tym forum nie podbije ani nie zaniży ceny akcji.
Nie nakręcajcie się ,piszmy bardziej realistycznie bo jest na prawdę dużo nie wiadomych i są problemy do przeforsowania. Tu się zarobi ale jeszcze przyjdzie nam poczekać.

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 11 maja 2011 23:58:06 przy kursie: 17,30 zł
Wielu ludzi stiwerdziło, że to "ten czas" i skupowało w lutym po cenie ponad 2,05. Jest ciężko. Trzy wiadomości mówiące wprost, że Zarząd nie ma zamiaru sięgać do naszej kieszeni, a kurs ani drgnie. Jutro pozytywny raport, ale raczej nie na tyle, żeby wynieść nas na wyżyny. Odwierty z Ukrainy też jakość szczególnie na kurs nie wpływają, wyniki z Syrii i Bruneii to też odległa przyszłość. W akcjonariacie muszą pojawić się instytucjonalni i to tak na poważnie.

Tutaj mam pytanie do Pana Prezesa. Czy jest planowany kolejny roadshow, który mógłby zachęcić inwestorów instytucjonalnych do zmniejszenia naszego free floatu?

Dziękuje i pozdrawiam

pele
0
Wpisów: 22
Wysłane: 12 maja 2011 06:18:06 przy kursie: 17,30 zł
GDA66TY napisał(a):
onochi napisał(a):
Moje 3 grosze:

Po pierwsze primo emisji na GPW nie będzie co jest dobrym sygnałem.
Po drugie primo kasa na Ukrainę jest z kredytu, na Nigerię od KI, a docelowo będzie emisja na Londyński rynek co jest pozytywne.
Po trzecie primo wracamy do Brunei testować Blok-L, co daje nadzieję.
Po czwarte primo Ukraina to żyła złota.
Po piąte primo Redface chyba za wolno wyciąga wnioski. Takie zdanie można źle zinterpretować:
Cytat:
Obecność pierwszej wody na głębokości całkowitej 705 m (5 maja 2011 r.)

Zwłaszcza w kontekście Syrii blah5 .

Mam akcje sp. KOV i być może nie powinienem się tak wypowiadać ale kij ma dwa końce także zapytam cię. A co ty myślisz że Angole rzucą się na akcje sp. KOV i bedzie tam dzida ???
To drugie ominę bo łączy się z pierwszym.
Trzecie to gorzej gdy się rozczarujemy co jest bardziej realistyczne.
Po czwarte skoro to taka żyła złota to po co emisja ???
To taka wrzutka na ostudzenie zapału.
Lepiej być miło zaskoczonym niż się rozczarować z nie wiadomo jakich oczekiwań.
Ludzie żaden wpis na tym forum nie podbije ani nie zaniży ceny akcji.
Nie nakręcajcie się ,piszmy bardziej realistycznie bo jest na prawdę dużo nie wiadomych i są problemy do przeforsowania. Tu się zarobi ale jeszcze przyjdzie nam poczekać.

Podczas prezentacji zadałem pytanie: czy po uzyskaniu opinii niezależnego eksperta RPS, który oszacuje potencjał Nigerii, KOV rozważa finansowanie kredytem bankowym? W odpowiedzi usłyszałem, że raczej nie ponieważ kredyt bankowy na tym etapie zagospodarowania koncesji w Nigerii musiałby być bardzo drogi i nowa emisja w Londynie jest tutaj rozwiązaniem. Za to pole trzeba zapłacić, a równolegle wyłożyć niemałe pieniądze na przywrócenie nie działającej infrastruktury do użyteczności. Sytuacja wg przedstawiciela spółki jest analogiczna do tej na Ukrainie: KOV kupuje koncesję, na której prowadzone jest wydobycie; następnie zwiększa znacząco jego potencjał i stopniowo wydobycie i dopiero wówczas może starać się o kredyt bankowy z "normalną" marżą.
Na dzień dzisiejszy KOV porywając się na kupno koncesji w Nigerii, zamierza kupić coś co jest warte więcej niż cały KOV obecnie. A wartość KOVu na dzień dzisiejszy w dużej mierze stanowią potencjalne aktywa jak Brunei i Syria, a w małym stopniu bieżący pozytywny cash flow na Ukrainie, który został już "zużyty" na uzyskanie kredytu w EBOiR.

lancet
0
Wpisów: 188
Wysłane: 12 maja 2011 08:11:49 przy kursie: 17,30 zł
Czy ktoś z forum wie, kto zgarnia kasę za te wydobywane obecnie 20 tyś. baryłek ropy dziennie w Nigerii. Może to być pytanie do P. Korczaka.

rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 12 maja 2011 08:55:47 przy kursie: 17,30 zł
Mnie ta emisja nie cieszy,ale może jestem zbyt dużym optymistą.Kiedyś napisałem że jeżeli dostaniemy Nigerie to emisję akceptuję.Uważałem że kredyt będzie lepszy nie znając zawiłości tego binesu.Dziękuję za to pytanie i odpowieź mnie sasysfkcjonuje.Jedyne co mi przychodzi optymistycznego do głowy to to że OML 42 pozwoli nam wypracować tak wielkie,nie duże tylko wielkie dochodzy że nie tylko pokryją w szybkim czasie tą inwestycje ale pozwolą na nowe zakupu.Wtedy emisja nie będzie ciężarem,będzie kasa w obrocie.
Wszystkim polecam prezentacje,dała mi odpowiedź na wiele wątpliwości.
Mam kilka pytań jeżeli chodzi o te slajby.
1.Koszt wiercenia w Syrii to około 13 mln/1 dziurka.Czy koszt wiercenia w poszukiwaniu gazu na Ukrainie (wynajęcie firmy) jest ten sam?Czy mając swoją wiertnię ten koszt jest dużo mniejszy i jaki?Czy na Ukrainie bardziej by się opłacało wynająć kogoś do wiercenia czy kupić drugie urządzenie,może się okazać że po zbadaniu 3 D trzech koncesji jest możliwość przyśpieszenia odwiertów.Jak wiemy wiercenie,testy a potem podłączenie do rurociągu jednej dziurki to proces czasochłonny.Trzeba też doliczyć nietrafione prace lub nie do końca trafione.

2.Bruneii-na slajdach jest napisane że odwierty Lukut-1,Markisa-1 i Mawar-1 są zawieszone i gotowe do testowania.Co to oznacza?Czekają na testy czy testy są wstrzymane gdyż woda może spowodować ich przekłamanie?Chyba kiedyś był tutaj taki temat.
Jeszcze pytanie dotyczące wody w Bruneii.Czy cała inwestycja leży odłogiem czy są kontynuowane jakieś prace które mogą doprowadzić do finalizacji testów.Czy woda przeszkadza tylko w testeach,a wydobycie można kontynuować i wodę odseparować,przfiltrować czy cokolwiek.
"Żeby wygrać trzeba grać"

zabapinkfloyd
0
Wpisów: 514
Wysłane: 12 maja 2011 09:08:57 przy kursie: 16,90 zł
Pogadajmy o nowej emisji.
I pomyślmy po jakiej cenie może ona się odbyć.

Przeanalizujmy wszystkie metody ustalania ceny nowej emisji.

Albo będzie to konkretna cena ustalona przez zarząd albo średnia ceny z jakiegoś przedziału czasowego.
Albo też cena lub widełki z pierwszej emisji.
Jakie były widełki przy pierwszej emisji ? jeśli oczywiście były.

A tak ogólnie to kiedy ma być ta emisja ?

Edytowany: 12 maja 2011 09:12

andrzej72
0
Wpisów: 278
Wysłane: 12 maja 2011 09:20:06 przy kursie: 16,90 zł
Czy dobrze liczę?
Wart księgowa / liczba akcji = wart jednej akcji?

Jeśli tak to wg powyższego 1 akcja KOV warta jest jakieś 1,31 zł.

Ciekawe jak to się będzie wyglądać po raporcie...
Nie wiem, nie znam się...
www.stockwatch.pl/blog/andrzej...

Krzysiek9
0
Wysłane: 12 maja 2011 09:47:33 przy kursie: 16,90 zł
zabapinkfloyd napisał(a):
Pogadajmy o nowej emisji.
I pomyślmy po jakiej cenie może ona się odbyć.

Przeanalizujmy wszystkie metody ustalania ceny nowej emisji.

Albo będzie to konkretna cena ustalona przez zarząd albo średnia ceny z jakiegoś przedziału czasowego.
Albo też cena lub widełki z pierwszej emisji.
Jakie były widełki przy pierwszej emisji ? jeśli oczywiście były.

A tak ogólnie to kiedy ma być ta emisja ?

Co do emisji na AIM zasugerowałem się jednym wpisem z bankiera ale troche to poukładam:

Debiut na AIM powinien sie odbyć przed 31 października 2011r. Jest to uzależnione od terminu spłaty zobowiązań wobec KI.

KOV będzie moim zdaniem zainteresowany aby kurs akcji był możliwe wysoki aby nie powodować rozwodnienia kapitału i emitować akcje za pensy.

- Nigeria 9% udziałów w OML-42 115 mln USD
- Nigeria 9% odkupienie udziałów od KI ok. 115 mln USD
- Brunei - 5 odwiertów + testy, na KOV to wyjdzie pewnie około 30-50 mln USD
- Syria - testy 2 odwiertów i inne prace powiedzmy około 20 mln
- uruchomienie produkcji i nowe odwierty w Nigerii - myślę, że spokojnie 50mln USD przy 18% udziale
- być może Ukraina oprócz kredytu z EBOR (40 mln USD) pozostaje jeszcze około 60-70 mln USD potrzebnych na ukończenie zaplanowanych prac

Razem emisja musiał by pokryć koszty w zaokrągleniu 400 - 500mln USD. Ja bym nawet powiedział, że dla bezpieczeństwa finansowania na AIM (rynku skupiającym inwestorów z całego świata) emisja mogła by oscylować w granicach tego przedziału czyli 500mln USD. Nie powinna powtórzyć się sytuacja z GPW, gdzie nie było chętnych na całą emisję.

Przypadki:
a) 100mln akcji to cena za akcję może wynosić wtedy około 300GBp (pensów - wszędzie tak podają ceny akcji na AIM) = 3GBP(funtów) czyli około 12-15zł
b) 300mln akcji to cena za akcję może wynosić wtedy około 100GBp (pensów - wszędzie tak podają ceny akcji na AIM) = 1GBP(funtów) czyli około 5zł

Który scenariusz jest bardziej prawdopodobny biorąc pod uwagę przede wszystkim potencjał wydobywczy w Nigerii? Moim zdaniem przypadek a) ze względu na to, że do wyceny KOV dojdą jeszcze potencjalne sukcesy w Syrii a przede wszystkim nowe szacunki RPS dotyczące zasobów i rezerw OML-42.

Dla kursu na GPW, czym my jesteśmy zainteresowani oprócz ceny emisjyjnej i ilości akcji istotne będzie też jak spółka zachowa się w dniu debiutu na AIM. Przy mniejszej ilości akcji i pozytywnych szacunkach RPS (OML-42) cena akcji może solidnie wzrosnąć już w dniu debiutu. Dlaczego uważam, że taki scenariusz (przypadek a) jest prawdopodobny? KI najprawdopodobniej będzie chciało utrzymać status w spółce większościowego inwestora zatem przejmie część nowej emisji na AIM. KI nie zależy moim zdaniem tak bardzo na gotówce co na zwiększaniu swoich aktywów, którymi zarządza. Jeśli kurs na GPW i AIM odpowiednio wzrośnie, to wzrosną też znacząco aktywa KI. Ponadto przy mniejszej ilości akcji na AIM łatwiej będzie aby nie tylko uzyskać wyższa cenę debiutu ale takze łatwiej będzie aby kurs pozytywnie reagował na informacje o rozwoju sytuacji na poszczególnych koncesjach (mniejszy free-float większe ruchy cen, tak nawiązując do tego co widizmy na GPW).

Co myślicie?
Edytowany: 12 maja 2011 09:54

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 12 maja 2011 09:53:26 przy kursie: 16,90 zł
lancet napisał(a):
Czy ktoś z forum wie, kto zgarnia kasę za te wydobywane obecnie 20 tyś. baryłek ropy dziennie w Nigerii. Może to być pytanie do P. Korczaka.

Jak to kto? A kto jest właścicielem licencji na dziś?
Kasa leży na rachunku escrow (zastrzeżonym), umowa jest warunkowa. Warunki się spełniają, kas idzie do sprzedającego, udziały w koncesji do kupującego.
Natomiast już od wczoraj Shell, Total i Agip nie mogą nic robić przy OML 42 bez naszej zgody. Powołany został niezależny 'transition manager', który ma za zadanie dbać o interesy obu stron. Nasz zespół jest na miejscu i pracuje nad harmonogramem prac, przede wszystkim w zakresie przekazania danych niezbędnych do raportu niezależnego eksperta.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 12 maja 2011 09:55:22 przy kursie: 16,90 zł
MaximusMinimus napisał(a):
(...)
Tutaj mam pytanie do Pana Prezesa. Czy jest planowany kolejny roadshow, który mógłby zachęcić inwestorów instytucjonalnych do zmniejszenia naszego free floatu?
Dziękuje i pozdrawiam

A chcecie zmniejszenia free float?
Spotkania i rozmowy odbywały się wczoraj, odbywały się w poniedziałek i wtorek po ogłoszeniu przystąpienia do Neconde, roadshow w Polsce planowany jest w ciągu dwóch kolejnych tygodni.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

lancet
0
Wpisów: 188
Wysłane: 12 maja 2011 10:12:04 przy kursie: 16,90 zł
Redface napisał(a):
lancet napisał(a):

Jak to kto? A kto jest właścicielem licencji na dziś?
Kasa leży na rachunku escrow (zastrzeżonym), umowa jest warunkowa. Warunki się spełniają, kas idzie do sprzedającego, udziały w koncesji do kupującego.
Natomiast już od wczoraj Shell, Total i Agip nie mogą nic robić przy OML 42 bez naszej zgody. Powołany został niezależny 'transition manager', który ma za zadanie dbać o interesy obu stron. Nasz zespół jest na miejscu i pracuje nad harmonogramem prac, przede wszystkim w zakresie przekazania danych niezbędnych do raportu niezależnego eksperta.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/
Rozumiem z tej informacji, że te 20 tyś.baryłek nie powoduje zubożenia zasobów i w sposób pośredni w określonym zakresie trafia do Kov. Zapłata końcowa po spełnieniu się warunków zawieszających będzie o tyle mniejsza. Czyli już obecnie trochę zarabiamy?

Krzysiek9
0
Wysłane: 12 maja 2011 11:01:05 przy kursie: 16,90 zł
Co do emisji - artykuł w Gazecie Parkiet

Cytat:
Według zarządu równoległe notowania powinny zapewnić inwestorom szerszy dostęp do papierów KOV i lepszą ich wycenę. Ma to nastąpić m.in. dzięki temu, że AIM jest dużym międzynarodowym rynkiem handlu akcjami firm z sektora ropy i gazu. Handluje się na nim walorami ponad 90 tego typu spółek. Z wprowadzeniem papierów na AIM nie powinno być problemów. KOV jest firmą zarejestrowaną w Kanadzie, a tamtejszy depozyt ma połączenie z depozytem w Wielkiej Brytanii.
Jednym z celów emisji będzie pozyskanie finansowania na kontynuowanie prac poszukiwawczych w Brunei i Syrii. W ciągu najbliższych 18 miesięcy planujemy przeznaczyć na to około 30 mln dolarów (81,6 mln zł – red.) – mówi Timothy Elliott, prezes KOV. Według niego pieniądze te posłużą m.in. do wykonania pięciu odwiertów poszukiwawczych w Brunei i dwóch w Syrii.
– Chcemy też pozyskać pieniądze na sfinalizowanie zakupu udziałów w nigeryjskiej licencji OML 42. Jaka to kwota, podamy, gdy uzyskamy wszystkie niezbędne pozwolenia dotyczące ich nabycia – twierdzi Elliott.
...
Z nieoficjalnych informacji wynika, że Neconde zapłaciło za udziały w nigeryjskich złożach ropy i gazu około 600 mln dolarów (1,63 mld zł). Udział KOV w konsorcjum wynosi 20 proc., co może oznaczać, że spółka zapłaciła 326,4 mln zł. W efekcie z planowanej emisji firma może chcieć pozyskać 408 mln zł.

Panie Jakubie, pytanie:

Czy przepis/status spółki mówiący o nowej emisji akcji tylko za zgodą rady dyrektorów z ceną nieodbiegającą od rynkowej dotyczy tylko emisji na tym samym rynku czy również w przypadku dual-listing?
Edytowany: 12 maja 2011 11:03

zabapinkfloyd
0
Wpisów: 514
Wysłane: 12 maja 2011 11:16:23 przy kursie: 16,90 zł
Rozszerze pytanie, czy wiecie już w jaki sposób będzie ustalana cena nowej emisji ?
Czy macie kila opcji ? czy tylko jedną ?
Moje pytanie odnosi się do sytuacji w której kurs będzie zbliżony do dzisiejszego.

nfs
nfs
1
Wpisów: 127
Wysłane: 12 maja 2011 11:20:19 przy kursie: 16,90 zł
Pisałem już o tym wcześniej. Bedzie emisja w Londynie. Zagraniczne fundusze wycofują akcje z KOV-GPW będą obejmować akcje w Londynie. Zapłacą taniej tam ponieważ cena emisji nie możne odbiegać od rynkowej a rynek poprzez ta nadpodaż wycenia akcje już o 15 gr taniej jak przed ostatnimi informacjami. To dal nich czysty zysk pomijam już aspekt braku ryzyka z wahań GBP/PLN.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

191 192 193 194 195

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,894 sek.

peewgvib
dlukqesk
wjnqdxoz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qmkqxjha
quaoseqx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat