krewa napisał(a):1. Tomasz Majka - za całokształt i słynne "słucham... słucham... nie słyszę... coś nie słychać... jakaś przerwa na łączach"
2. Arkadiusz Kuich - za całokształt.
3. Zarząd KOV - za AIM i legendarny piątkowy faks z Brunei
to nie fair... odebrałes mi moje typy
moje nominacje:
1. pan
Mariusz Patrowicz - za całokształt manipulacji giełdowych, za inżynierię finansową posuniętą wręcz do absurdu.
Za konferencje "bezpieczny kapitał", organizowaną przez najbardziej spekulacyjne i jedne z najbardziej stratnych spółek na polskiej giełdzie (spółki oczywiście Pana Patrowicza)
2. pan
Grzegorz Leszczyński, za całokształt traktowania inwestorów, pogardliwe wypowiedzi o kapitale spekulacyjnym, w momencie kiedy jego akcji sprzedawało się najwięcej, za inwestycje że tak powiem "prawie rodzinne" w Sky club, za całkowicie rozminięcie obietnic cudownych inwestycji (PBG, SkyCLub, Bomi itd) z rzeczywistością (
obietnice i wizje Pana Grzegorza)
3. pan
Tomasz Majka, również za całokształt traktowania inwestorów, bujanie w obłokach, momentami w oparach absurdu. Za zrzucanie winy na sekretarkę za ewidentne niedotrzymanie obowiązku informacyjnego spółki giełdowej, za wybujałe obietnice, za słowa i obietnice do inwestorów składane już w trakcie trwania procedur sądowych Epic Games. Za 2 mln sztuk gry w 2 lata (potem zmienione na równie kompletnie nierealny 1 mln). I za bardzo złe traktowanie pracowników.
4. pan
Arkadiusz Kuich - za udawanie robienia samochodu. Czy tylko ja mam wrażenie że seryjna Arrinera nigdy nie będzie jeździć?
5. jak zawsze
Petrolinvest z osobami
panów Krauzego i Le Guern-a - legenda GPW... za udawanie kopania za ropą. Najbliższy wytrysk już w 2199 roku. Przed nim 100 nowych emisji.
6.
Zarząd KOV i osobiście pan dyrektor Jakub Korczak, za politykę informacyjną. Piątkowy faks z Brunei faktycznie na topie.
7.
Polskie Jadło i pan Kościuszko. Ktokolwiek widział, ktokolwiek słyszał... gdzieś się zawieruszył inwestor i jego 100 mln....
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD