PARTNER SERWISU
fewmtdbd
1 2 3 4

Portfel użytkowników SW 2014

Wojetek
PREMIUM
503
Wpisów: 7 284
Wysłane: 2 stycznia 2014 19:59:30
@Gerda

PCGuarda już zaklepał użytkownik farnick. Tak więc musisz wybrać coś innego.

kurtwallander
3
Wpisów: 110
Wysłane: 2 stycznia 2014 20:05:58
ja również witam i podaję swój typ - Quercus,
uzasadnienie - spółka świetnie zarządzana (wg mojej skromnej opinii)co w połączeniu ze zwiększonym napływem środków i wchodzeniem w kolejny etap hossy ( sprawa lekko dyskusyjna oczywiscie :-) powinno zaowocować wzrostem kursu w perspektywie najbliższych paru miesięcy,

proszę o nabycie po cenie otwarcia

pozdrawiam wszystkich salute

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 2 stycznia 2014 20:14:03
Wojetek napisał(a):
@Gerda

PCGuarda już zaklepał użytkownik farnick. Tak więc musisz wybrać coś innego.

No to muszę się chwilkę zastanowić Think

Nataniel
5
Wpisów: 167
Wysłane: 2 stycznia 2014 20:47:06
Ja poproszę o zakup KRUK-a jutro w cenie otwarcia;)

Uważam, że to walor, który powoli będzie cały czas rósł nawet jak będą trudne czasy ( i pomimo dużego udziału ofe w akcjonariacie). Niedługo wejścia na rynek hiszpański potem oby weszli do Turcji i będzie sobie spokojnie rosło:D

harbul
5
Wpisów: 137
Wysłane: 2 stycznia 2014 21:24:35
Mam nadzieję, że rezerwacje zrobione w poprzednim wątku tutaj też obowiązują ;) jeśli nie, to jeszcze raz - kupuję CCC. P.S. tak jak pisałem wczoraj w starym wątku - po dzisiejszej cenie otwarcia ;)
Edytowany: 2 stycznia 2014 21:25

Wojetek
PREMIUM
503
Wysłane: 2 stycznia 2014 21:28:05
@ harbul

Jak najbardziej obowiązują. CCC już jest w portfelu.

Kakarotto
83
Wpisów: 1 586
Wysłane: 2 stycznia 2014 21:36:01
Nataniel napisał(a):
Ja poproszę o zakup KRUK-a jutro w cenie otwarcia;)

Uważam, że to walor, który powoli będzie cały czas rósł nawet jak będą trudne czasy ( i pomimo dużego udziału ofe w akcjonariacie). Niedługo wejścia na rynek hiszpański potem oby weszli do Turcji i będzie sobie spokojnie rosło:D

Wydaje mi się że KRUKowi sprzyjają trudne czasy ;)
Kolega dwa lata temu się o tym przekonał jak sprawnie działają Eh?

obs
obs
0
Wpisów: 490
Wysłane: 2 stycznia 2014 21:58:08
krewa napisał(a):
jeżeli w tym zacnym gronie znajdzie się miejsce dla spekulanta, to poproszę o zakup GNT na dzisiejszym zamknięciu. uzasadnię wieczorem.

Spółki w upadłości powinny być eliminowane z konkursu. To są przypadki typu: "win or die". Albo giniesz i wszystko tracisz albo wygrywasz konkursy takie jak ten. Gant to idealny przykład. Jak układ się powiedzie to mamy zwycięzcę konkursu. A jak nie to, kto będzie pamiętał o tym, co stracił wszystko.

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 2 stycznia 2014 22:04:10
obs napisał(a):
Spółki w upadłości powinny być eliminowane z konkursu.

Ja też się pod tym podpisuję, zwłaszcza, że podawane typy z założenia są na długi termin, a zakup Ganta jak się domyślam jest tylko na chwilę, by sobie pospekulować...3some

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 2 stycznia 2014 22:08:06
miałem 3 typy nad którymi się zastanawiałem:
MABION
K2 Internet
i jednego niemowlaka...

na Mabion postawiła już Ann więc odpada....
niemowlaka jeszcze nie ujawniam:-)
więc stawiam na K2 INTERNETthumbright thumbright
w końcu do rekomendacji DR Kalliwody brakuje jakieś 200%Dancing

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

flesz
PREMIUM
78
Wpisów: 1 835
Wysłane: 2 stycznia 2014 22:15:53
obs napisał(a):
krewa napisał(a):
jeżeli w tym zacnym gronie znajdzie się miejsce dla spekulanta, to poproszę o zakup GNT na dzisiejszym zamknięciu. uzasadnię wieczorem.

Spółki w upadłości powinny być eliminowane z konkursu. To są przypadki typu: "win or die". Albo giniesz i wszystko tracisz albo wygrywasz konkursy takie jak ten. Gant to idealny przykład. Jak układ się powiedzie to mamy zwycięzcę konkursu. A jak nie to, kto będzie pamiętał o tym, co stracił wszystko.

gdy Krewa pisał swoje zgłoszenie, nie było jeszcze infa o upadłości. pewnie miał przeciek ;)

Wojetek
PREMIUM
503
Wysłane: 2 stycznia 2014 22:22:47
obs napisał(a):
krewa napisał(a):

Rozumiem wzburzenie jednak w poprzedniej edycji ktoś stawiał na Polimex i ostracyzmu na forum chyba nie było ;). Celowo dałem kryterium ceny min. 0,5 zł by odrzucić większość bankrutów jednak jak widać w przypadku większych spółek w upadłości ich notowania niekoniecznie są poniżej 0,5 zł. Proszę zauważyć że strategia grania na bankrutach jest bardzo ryzykowna i raczej krótkoterminowa - po sprzedaniu akcji krewa będzie miał przecież odliczone 19% zysku jako podatek plus prowizja i już tylko 4 wolne wybory spółek. Do tego grę na takich spółkach utrudnia formuła kupowania/sprzedawania akcji - dziś Gant urósł 40 % i tego wzrostu złapać się nie dało reagując na newsa. Dlatego - jeśli ktoś ma taką strategię (mocno spekulacyjną) i w konkursie pokaże że to działa to jego sprawa. Jeśli natomiast taka strategia skończy się wyczyszczeniem salda to myślę że na forum wiele osób to jednak będzie pamiętać.

Edytowany: 2 stycznia 2014 22:23

Jordan
5
Wpisów: 166
Wysłane: 2 stycznia 2014 22:44:10
CI Games

Uzasadnienie: jest tanio, a Lords of The Fallen ma realne szanse na komercyjny sukces.

Ann
Ann
0
Wpisów: 703
Wysłane: 2 stycznia 2014 22:52:17
@Wojetek

Dobrze pamiętasz. Jeden kolega postawił na pbg i dużo stracił, a potem kupił polimex.
Skończyło się na tym, że miał najgorszy wynik w portfelu. Przechlapał kasę i tyle.
Niemniej jednak są pewnie osoby, które umieją grać na takich spółkach.
Może krewa pokaże nam jak to się robi. Ja chętnie popatrzę, choć sama próbować nie będę :)

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 2 stycznia 2014 23:21:37
ale rolą portfela nie jest chyba chęć pokonania innych jego uczestników - raczej zmierzenie się tutejszych forumowiczów z rynkiem i indeksami... Dlatego jest nas tutaj dosyć spora liczba m.in. w celu dywersyfikacji... wyjdźmy z założenia, że każdy wie co robi - większość z nas nie prowadzi własnej kroniki i tutaj jest dla nas miejsce. Odwiedzający to forum raczej będą oceniali poczynania całego naszego portfela plus oczywiście rzucenie światła na ciekawe i perspektywiczne spółki...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

Ann
Ann
0
Wysłane: 2 stycznia 2014 23:43:06
@cad_man

Oczywiście nie chodzi tu o spekulacje, ale nie możemy też odrzucać wyborów użytkowników.
Padały tu propozycje, by wykluczyć NC..., bo tu skoki kursów, bo płynność itp.
Ciebie podawałam za przykład ( a właściwie Twoje transakcje ), że nie można wykluczać, że względu na preferencje i sposób inwestowania. Było też, żeby nie można było kupować spółek poniżej złotówki - nie kupiłbyś wtedy Mediacap...
A może krewa widzi coś w tym Gancie ?
Można by postawić całą masę ograniczeń, a każdy z wielu uczestników tego forum miałby o nich swoje zdanie. Wojetek przejął portfel, ustalił zasady ( myślę że bardzo rozsądne ), a nie jest to proste, bo tak jak mówię, mamy na tym forum silne charaktery, a każdy pewny swoich przekonań :)
A swoją drogą, w tej edycji będzie pewnie z 50 - ciu uczestników. Jeśli trafi się jeden czy dwóch spekulantów, to nie będzie jakoś szczególnie rzutowało na wynik.

P.S No i życzę Ci cad powtórki świetnego wyniku. Aaa...Twoja spółka Synektik, bardzo ciekawa, też mam wrażenie, że mogą "dać czadu".

Masa
PREMIUM
30
Wpisów: 1 074
Wysłane: 3 stycznia 2014 01:50:00
Chciałem podziękować za udział w zeszłorocznym konkursie i oczywiście za nagrodę. Jest to świetna zabawa dlatego rówież w tym roku chciałbym wziąć w niej udział. Jeśli można proszę o zakup po cenie otwarcia na dzisiejszej sesji Bumech
Cytat:
Nowa strategia:
2022 +3,59 % (6 miesięcy)
2023 +44.47 %
2024 +1,36 %

myfund.pl/index.php?raport=pok...

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 3 stycznia 2014 01:50:28
Czy ktos zamierza opublikac tu liste spolek kursy po jakich je zakupiono etc ? Whistle

ucofb
1
Wpisów: 1 207
Wysłane: 3 stycznia 2014 02:06:39
Mój typ to Medicalgorithmics

Spółka, która się rozwija, ma ciekawy produkt, a przede wszystkim działa w perspektywicznej branży.
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia". W.E. Buffett

Ann
Ann
0
Wysłane: 3 stycznia 2014 02:07:13
Ann napisał(a):
@cad_man

Oczywiście nie chodzi tu o spekulacje, ale nie możemy też odrzucać wyborów użytkowników.
Padały tu propozycje, by wykluczyć NC..., bo tu skoki kursów, bo płynność itp.
Ciebie podawałam za przykład ( a właściwie Twoje transakcje ), że nie można wykluczać, że względu na preferencje i sposób inwestowania. Było też, żeby nie można było kupować spółek poniżej złotówki - nie kupiłbyś wtedy Mediacap...
A może krewa widzi coś w tym Gancie ?
Można by postawić całą masę ograniczeń, a każdy z wielu uczestników tego forum miałby o nich swoje zdanie. Wojetek przejął portfel, ustalił zasady ( myślę że bardzo rozsądne ), a nie jest to proste, bo tak jak mówię, mamy na tym forum silne charaktery, a każdy pewny swoich przekonań :)
A swoją drogą, w tej edycji będzie pewnie z 50 - ciu uczestników. Jeśli trafi się jeden czy dwóch spekulantów, to nie będzie jakoś szczególnie rzutowało na wynik.

P.S No i życzę Ci cad powtórki świetnego wyniku. Aaa...Twoja spółka Synektik, bardzo ciekawa, też mam wrażenie, że mogą "dać czadu".

I jeszcze jedno mi przyszło na myśl. Krewa, to nie oszołom z choinki zdjęty, a kumaty gość. Lubię czytać jego posty i uważam, że są wartościowe ( poza tym sto plusów dla niego za piękną, pikantną puentę i talent pisarski, ja tak gładko nie potrafię opisać rzeczywistości )
Może ma swój plan działania. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Osobiście, będę obserwowała i życzę sukcesów. Może sama się czegoś nauczę...

@Masa
Pozdrawiam i gratuluję wyniku. Ronson to był strzał w dziesiątkę :)
A co z tym bumechem ? Leciał w dół masakrycznie, potem jakieś mega odbicia...Napisz coś :)

@topfacet
A może aktualny szef portfela właśnie śpi ?:) Spokojnie na pewno opublikuje, ale wklepanie tego i zrobienie portfela zajmie jakiś czas, a co chwila ktoś dorzuca jakąś propozycję...O wyrozumiałość proszę dla mojego kolegi i następcy :)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,345 sek.

jmldtkva
iclvarsa
mnoehdzo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nkdjwodh
frkdtksk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat