Rekinek napisał(a):Czyli ta gra to taki odgrzewany kotlet. No ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
To, że nie znasz się na grach o czym piszesz sam chyba się potwierdza. Ja wolę w tym temacie posiłkować się opiniami tych co znają się na tym lepiej niż ja.
Tobie także polecałbym przeczytać poniższe informacje na portalach specjalistycznych...
Może zrozumiesz, że chyba nie masz racji.
To, że jest to niemieckie studio może być dodatkowym atutem - bo można oczekiwać dość dużego wsparcia w niemieckich mediach a dość duży rynek.
Mnie samego zaskakuje informacja, że będzie obsługiwać także archaiczną Amigę i to może być dodatkowy hit reklamowy.
11bit studios pomoże małemu, niezależnemu niemieckiemu studiu Pixwerk wydać debiutancką produkcję Tower 57. Zaskakują przede wszystkim docelowe platformy.
Amiga wiecznie żywa - Tower 57 od niemieckiego studia Pixwerk pojawi się na pececie, PlayStation 4, Xboksie One i właśnie kultowej Amidze. Sztuka dla sztuki? Poniekąd tak, ale warto spojrzeć na to z innej strony. To świetny ruch promocyjny. Być może Tower 57 przeszłoby niezauważone, a tak wiele serwisów będzie miało powód, żeby o tym tytule napisać. W końcu gra z 2017 roku na starej konsoli - to nie zdarza się codziennie.
A Tower 57 pojawi się właśnie w przyszłym roku. Wydawcą jest 11bit studios, cenę gry ustalono na 15 dolarów. Tower 57 to staroszkolna produkcja, w której sami lub z innymi graczami strzelamy do wszystkiego, co się rusza i chce nam zagrozić. Banalne zasady, ale taka klasyczna rozgrywka potrafi wciągnąć, więc powinno być nieźle. Mnie Tower 57 zaciekawiło, bo 11bit studios - jak do tej pory - nie wypuściło chłamu. Tower 57 to kolejna po BeatCop produkcja, którą polskie studio wydaje i którą warto mieć na oku.
www.gamezilla.pl/newsy/2016/34...Gra "Tower 57" tworzona przez niemieckie studio Pixwerk będzie wydana przez 11 bit studios. Gra będzie dostępna w 2017 roku. "Tower 57" ukaże się w wersji na PC, Mac, Linux oraz Amigę.
"To wyraźny ukłon w stronę bardziej zaawansowanych wiekiem graczy, którzy przed laty zaczynali przygodę z komputerami od tego typu sprzętu i mają związane z nim miłe wspomnienia" - powiedział prezes Grzegorz Miechowski, cytowany w komunikacie.
W "Tower 57" będą też mogli zagrać posiadacze konsol PS4 i Xbox One. Gra oferowana będzie za pośrednictwem platform cyfrowej dystrybucji, w tym Games Republic (należący do 11 bit studios serwis już rozpoczął przedsprzedaż tytułu) czy Steam. Cena detaliczna gry wynosiła będzie 14,99 USD.
"Mocno wierzymy w "Tower 57'. To doskonała produkcja wyróżniająca się światowej klasy grafiką w stylu pixel art oraz świetnie oddająca klimat najpopularniejszych strzelanek z lat 80-tych" - uważa Miechowski. Przypomniał, że na Gamescomie, w ramach działalności 11 bit publishing, prezentować też będzie grę "Beat Cop", produkowaną przez warszawskie studio Pixel Crow, której premiera planowana jest w tym roku.
biznes.onet.pl/gielda/wiadomos... Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)