PARTNER SERWISU
wpoqqqev
319 320 321 322 323

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

NerfMe
0
Wpisów: 224
Wysłane: 1 grudnia 2018 01:16:47
A ja się zastanawiam nad tym listem.... Tzn. jest bardzo ładnie napisany, i bardzo mi się podoba natomiast drażni mnie jedna rzecz.

UOKiK nakłada karę na spółkę. Spółkę, które łamała zasady przy windykacji. Spółkę, która oszukała KNF, GPW, nas. Mimo tego my się wstawiamy za spółką do Urzędu;)

Ja rozumiem, że tak naprawdę zmniejszy to nasze ewentualne grosze jakie dostaniemy, ale ja działań tego szamba popierać nie będę i nie będę w ich sprawie żadnych listów wysylał...

PS. a propos wiedzy na szcycie: na listach posłów z Warszawy był też Jarosław Kaczyński i także kopie listu ode mnie otrzymał
Edytowany: 1 grudnia 2018 01:18

voyager747
0
Wpisów: 528
Wysłane: 1 grudnia 2018 01:22:55
Artiom się spotykał z Kaczyńskim i chyba nic nie załatwił, w sumie, to nie wiem, nie zaglądam na tamto forum. Myślisz, że masz szansę się z nim spotkać? Ja myślę, że nie mamy szans.
Teraz niby wiemy już, że LB sprzedawał obligacje bez zezwolenia, ale czy to coś zmieniło ?
Ja kupowałem w marcu 2017r. nie mieli wtedy zezwolenia a na reklamację odpisali sztampowo, tak jak wszystkim.
Nikt za bardzo nie chce pomóc, jakby chcieli, to coś by wymyślili.

bukos4
6
Wpisów: 679
Wysłane: 1 grudnia 2018 01:25:14
to jest postawa: na złość mamie odmrożę sobie uszy...możesz nie wysyłać listów, ale karę za Getback zapłacisz ty ze swojej kieszeni..

taki mamy w Polsce ksh, i czasem to co wydaje sie bez sensu pozostaje z sensem dla zainteresowanego, meandry prawa

bukos4
6
Wpisów: 679
Wysłane: 1 grudnia 2018 01:27:13
ja mam dość szczególną pozycję społeczną, która umożliwiłaby mi spotkanie z Kaczyńskim, jeśli Stowarzyszenie lub RW to wesprze, to jestem gotowy jechać nawet jutro...

voyager747
0
Wpisów: 528
Wysłane: 1 grudnia 2018 01:38:04
Ja Cię wspieram, chociaż nie znam :) z tym, że z moim zdaniem, to mało kto się liczy.
Edytowany: 1 grudnia 2018 01:39

IGNAC4
0
Wpisów: 22
Wysłane: 1 grudnia 2018 01:48:14
Każda inicjatywa związana z próbą zainteresowania rządzących i decydentów naszą dość dramatyczną sytuacją jest - moim zdaniem - warta podjęcia a tym samym wsparcia. Jak o mnie chodzi - jedź i działaj w naszym wspólnym interesie.

Nawiasem mówiąc też wysłałem maile do 66 posłów z województwa mazowieckiego (w tym do JK) i żadnej reakcji.

kokospl
46
Wpisów: 1 795
Wysłane: 1 grudnia 2018 01:51:54
Obecnie to Kaczynski decyduje o wszystkim w Polsce...
Jesli rzeczywiscie macie takie wplywy na Nowogrodzkiej to smialo - o wiele wiecej to da niz listy Angel

Badacz
0
Wpisów: 22
Wysłane: 1 grudnia 2018 06:48:24
bukos4 napisał(a):
mnie poruszyl wpis dario10

sluchajcie zamiast upatrywac wroga, szukajmy sojusznika...po co szukac pomocy w Brukselii
mysle ze to nie jest specjalnie trudne spotkac sie z Prezesem Kaczynskim
Jedzmy, spotkajmy sie, poprosmy...mysle ze on nie ma teraz realnego obrazu sytuacji...
a jak bedzie decyzja polityczna, to wszystko sie zalatwi...

Osobiście uważam, że jeśli rzeczywiście ten rząd miałby pokazać, że dba o porządek to spółka powinna być wykupiona za 1 zł przez fundusze powiązane z państwem a obligatariusze spłaceni w 100% i powinno być pokazane że państwo działa - że odzyskają to co zostało ukradzione.
Najpierw spłacić obligatariuszy - potem odzyskiwać.

Inaczej - biorąc pod uwagę i udział Kornela Morawieckiego (wszystko jedno co obiecał, ale są przesłanki na jakiś jego kontakt z tym biznesem), i korupcję w KNF (pytanie jaki udział korupcja miała w akceptacji prospektu przy wejściu na giełdę) - nie można powiedzieć, że rządzący mają czyste ręce w temacie GetBack.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 1 grudnia 2018 08:12:36
Badacz napisał(a):
spółka powinna być wykupiona za 1 zł przez fundusze powiązane z państwem a obligatariusze spłaceni w 100%

Czyli w wielkim uproszczeniu - ja mam pokryć Twoją stratę? .

djwitek1973
0
Wpisów: 82
Wysłane: 1 grudnia 2018 09:31:32
Do bukos.
Jesli tylko masz mozliwosc dostac sie do posla nr 1 to oczywiscie warto probowac. Zwlaszcza ze zaproponowane rozwiazanie sprawy jak widac nikogo nie satysfakcjonuje, jest niejasne w swojej strukturze, nie rozwiazije problemu na przyszlosc. Ma same wady I zadnych plusow. Nie bez znaczenia jest tez czas. Gdybys cos wiedzial kiedy spotkanie moze warto byloby pomyslec o jakiejs akcji wspierajacej byc moze fb tez by sie dolaczyl.
Do krewa
Uwazam ze w tej sytuacji panstwo zwlaszcza prawe I sprawiedliwe powinno pomoc poszkodowanym obligom I akcjonaruszom zwlaszcza ze to jego mechanizmy I instytucje zawiodly a banki na koniec sprzedaly za gruba kase nic nie warte zobowiazania. Jesli mozna wylozyc 12 mld na wolne 12 listopada to moza a nawet trzeba pomoc poszkodowanym.

mareksus
0
Wpisów: 123
Wysłane: 1 grudnia 2018 10:51:27
bukos4 napisał(a):
mnie poruszyl wpis dario10

sluchajcie zamiast upatrywac wroga, szukajmy sojusznika...po co szukac pomocy w Brukselii
mysle ze to nie jest specjalnie trudne spotkac sie z Prezesem Kaczynskim
Jedzmy, spotkajmy sie, poprosmy...mysle ze on nie ma teraz realnego obrazu sytuacji...
a jak bedzie decyzja polityczna, to wszystko sie zalatwi...

Tym samym byśmy poparli ten chory system. To tak jakbyś proponował pójście do Wita Corleone prosić o pomoc.

Tak nisko upadliśmy???

AsGBK
0
Wpisów: 447
Wysłane: 1 grudnia 2018 10:54:54
krewa napisał(a):
Badacz napisał(a):
spółka powinna być wykupiona za 1 zł przez fundusze powiązane z państwem a obligatariusze spłaceni w 100%

Czyli w wielkim uproszczeniu - ja mam pokryć Twoją stratę? .

Krewa,

te pieniądze nie zostały spalone, one gdzieś są, między innymi w bankach, w tych państwowych również.

Kibic1
0
Wpisów: 51
Wysłane: 1 grudnia 2018 11:04:46
do IGNAC4

Cytat:
Każda inicjatywa związana z próbą zainteresowania rządzących i decydentów naszą dość dramatyczną sytuacją jest - moim zdaniem - warta podjęcia a tym samym wsparcia. Jak o mnie chodzi - jedź i działaj w naszym wspólnym interesie.

Nawiasem mówiąc też wysłałem maile do 66 posłów z województwa mazowieckiego (w tym do JK) i żadnej reakcji.

Moim zdaniem powinno się wysłać listy tylko do posłów ze swojego okręgu wyborczego.
Wysyłanie do wszystkich ( nie ze swojego okręgu wyborczego ) jest mało wiarygodne ponieważ w piśmie jest akapit cytuję "na Pana/Panią oddałem swój głos". Nie można było oddać głosu na posła nie ze swojego okręgu wyborczego. No chyba że ktoś w swoich pismach wyrzucił to zdanie.
Edytowany: 1 grudnia 2018 11:06

Shlomo
0
Wpisów: 26
Wysłane: 1 grudnia 2018 11:21:55
>Krewa,
>te pieniądze nie zostały spalone, one gdzieś są, między innymi w bankach, w tych >państwowych również.

To gigantyczna naiwność podejrzewać nawet, że te miliardy są wciąż w Polsce w jakichkolwiek bankach, państwowych czy nie. Powiedzmy sobie szczerze, one oczywiście są, ale w krajach bez ekstradycji i z prawdziwą tajemnicą bankową. Szanse na odzyskanie by były gdyby władza miała jaja powsadzać prawdziwych macherów stojących za proxies typu DNLD i Abris i zajrzała im w oczy wieloletnia odsiadka... Tymczasem siedzą pionki... a część pionków już nawet nie siedzi, a pokrzywdzeni widza że państwo nie ma żadnej siły w starciu z mafią.

Pisanie do posłów świadczy także o gigantycznej naiwności, rozumiem to bo to głos rozpaczy, tyle że świadczący o kompletnym niezrozumieniu rzeczywistości naokoło. Przecież oni wszyscy doskonale wiedzą co się dzieje. Ale nikt ze strachu nie zareaguje. Ludzie stojący za tym przekrętem są jak widać nie do ruszenia dla prokuratury i rządu, to co pojedynczy posłowie zrobią? Czas powiedzieć otwarcie - mamy w PL do czynienia z prawdziwą sięgającą wszędzie, nietykalną mafią. Czas spojrzeć prawdzie w oczy - w takiej sytuacji nikt pokrzywdzonym nie pomoże i nikt nie zareaguje, no bo niby jak? Przyzna otwarcie z sejmowej trybuny że jest nietykalna mafia, która może robić przekręty jakie chce i nikt jej nie ruszy?

Saam
0
Wpisów: 69
Wysłane: 1 grudnia 2018 11:24:31
Cytat:

To gigantyczna naiwność podejrzewać nawet, że te miliardy są wciąż w Polsce w jakichkolwiek bankach, państwowych czy nie. Powiedzmy sobie szczerze, one oczywiście są, ale w krajach bez ekstradycji i z prawdziwą tajemnicą bankową. Szanse na odzyskanie by były gdyby władza miała jaja powsadzać prawdziwych macherów stojących za proxies typu DNLD i Abris i zajrzała im w oczy wieloletnia odsiadka... Tymczasem siedzą pionki... a część pionków już nawet nie siedzi, a pokrzywdzeni widza że państwo nie ma żadnej siły w starciu z mafią.

Pisanie do posłów świadczy także o gigantycznej naiwności, rozumiem to bo to głos rozpaczy, tyle że świadczący o kompletnym niezrozumieniu rzeczywistości naokoło. Przecież oni wszyscy doskonale wiedzą co się dzieje. Ale nikt ze strachu nie zareaguje. Ludzie stojący za tym przekrętem są jak widać nie do ruszenia dla prokuratury i rządu, to co pojedynczy posłowie zrobią? Czas powiedzieć otwarcie - mamy w PL do czynienia z prawdziwą sięgającą wszędzie, nietykalną mafią. Czas spojrzeć prawdzie w oczy - w takiej sytuacji nikt pokrzywdzonym nie pomoże i nikt nie zareaguje, no bo niby jak? Przyzna otwarcie z sejmowej trybuny że jest nietykalna mafia, która może robić przekręty jakie chce i nikt jej nie ruszy?

To co sugerujesz? Nic nie mamy robić? A jeśli mamy coś robić to według Ciebie co?

Shlomo
0
Wpisów: 26
Wysłane: 1 grudnia 2018 11:37:50
Nic nie sugeruje, chciałem tylko zwrócić uwagę że akcje typu wysyłanie setek maili są kompletnie bezproduktywne. Urzędnicy i posłowie doskonale wiedzą co się stało, KNF także. Tyle że dzielą się oni, jak w każdym kraju gdzie rządzi mafia, na 2 obozy: część wzięła swój udział (jak dotychczasowy przewodniczący) i tą działalność GBK chroniła a dużo większa część urzędników i posłów się po prostu boi i w związku z tym także nie zareaguje.

Nie ma łatwej odpowiedzi co w takiej sytuacji można zrobić. Co można było zrobić z zorganizowanym mafijnie aparatem żyjąc za PRL w ówczesnej sytuacji? Albo co można było zrobić z otaczającą rzeczywistością żyjąc w Ameryce Południowej za przeróżnych dyktatorów? W sytuacji gdy urzędnicy, aparat sprawiedliwości i reszta jest zastraszony / lub szantażowany odpowiedź na to nie jest łatwa. W każdym razie, widząc jak pozorowane działania podejmuje rząd, jak zastraszeni są sędziowie i urzędnicy w mojej ocenie o jakimkolwiek zwrocie można tu zapomnieć - państwo się okazało kompletnie bezsilne w starciu z mafią. Właściwie okazało się że to nie państwo a atrapa państwa, taka wioska potiomkinowska.

Saam
0
Wpisów: 69
Wysłane: 1 grudnia 2018 11:52:01
To jest forum obligatariuszy Getback, którzy próbują (tak jak umieją) coś zrobić aby odzyskać skradzione pieniądze. Pisanie, że to co robimy jest bez sensu i nie wskazywanie jaka w takim razie jest alternatywa działania nic nam nie pomaga.

kris1986
0
Wpisów: 184
Wysłane: 1 grudnia 2018 11:58:01
dokładnie zgadzam się z Saam
jakby jeszcze ktoś nie wiedział na jaki mail wysłać list do UOKIK to zamieszczam
uokik@uokik.gov.pl

AsGBK
0
Wpisów: 447
Wysłane: 1 grudnia 2018 12:27:32
Zestaw listów do pobrania:

List do Prezesa UOKIK
pogetback.pl/wp-content/upload...

List do parlamentarzystów

List do zabezpieczonych wierzycieli (uwaga - do zmiany adresaci)

mareksus
0
Wpisów: 123
Wysłane: 1 grudnia 2018 14:14:26
Saam napisał(a):
Cytat:

To gigantyczna naiwność podejrzewać nawet, że te miliardy są wciąż w Polsce w jakichkolwiek bankach, państwowych czy nie. Powiedzmy sobie szczerze, one oczywiście są, ale w krajach bez ekstradycji i z prawdziwą tajemnicą bankową.............

To co sugerujesz? Nic nie mamy robić? A jeśli mamy coś robić to według Ciebie co?

Nie wiem co inni mają robić. Powiem tylko co ja zrobiłem.

1. Nie mamy już (ja i moja rodzina) ani złotówki zainwestowanej w Polsce.
2. Pogodziłem się ze stratą 100%. Z tym, że z GBK nic nie dostanę. A jeśli coś dostanę to będzie mój dodatkowy zysk.

Polska dopiero raczkuje na drodze do kapitalizmu. Instytucje Państwa nie działają jeszcze tak jak powinny działać. Nie chronią należycie obywateli. Inwestowanie w tym kraju to jest niepotrzebne, dodatkowe ryzyko, które nie jest proporcjonalne do ew. zysków.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

319 320 321 322 323

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,547 sek.

hgwmizxp
kveomgvr
yalslpxq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
piqyuhjc
gnynnqam
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat