PARTNER SERWISU
qxkapnsr
329 330 331 332 333
Morasek
33
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 163
Wysłane: 13 stycznia 2021 22:36:58 przy kursie: 249,90 zł
Kilka słów od CDR odnośnie jakości, obecnych prac nad grą

www.cyberpunk.net/pl/news/3730...

Cytat:
Drodzy gracze,

Zobowiązujemy się do naprawy błędów i zawieszeń gry, i będziemy kontynuować prace nad poprawkami dla Cyberpunka 2077 w przyszłych aktualizacjach, żebyście mogli cieszyć się grą niezależnie od platformy.

W tej miejscu chcemy poinformować Was o naszych postępach w rozwoju Cyberpunka 2077, w tym o planowanych aktualizacjach i poprawkach, darmowych DLC i nie tylko.

Poniżej znajdziecie osobiste wyjaśnienie współzałożyciela CD PROJEKTU jak wyglądały dni poprzedzające premierę Cyberpunka 2077 i naszą perspektywę na sytuację związaną z grą na konsolach poprzedniej generacji.

Dziękujemy

CD PROJEKT RED

Edytowany: 13 stycznia 2021 22:37

cichutki
25
Wpisów: 142
Wysłane: 13 stycznia 2021 22:40:45 przy kursie: 249,90 zł
@krewa i jeszcze jeden forumowicz,
- jakiś czas temu - prosili mnie o wrzucenie wykresu z mojej analizy.

Niniejszym to czynię (1 kliknięcie to Zoom ikonki):

Weekly

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

Monthly

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

Krótki opis ( wcześniej pisałem co i jak):

Poziom obrony z Min. 235,- zł to idealna koncentracja - dlatego kreski są poziomo przeze mnie porozsuwane, gdyż inaczej by się nałożyły na siebie - zniesień Fibo (kolorowe kreski).
A wszystko podparte (wzmocnione technicznie) dolną linią kanału trendowego (od 2016r.) oraz linią ML "0" (zerową, tj. środkową) zmodyfikowanego Pitchforka. Tu także dobija linia EMA-200 (wykresu tygodniowego, o czym należy pamiętać).

I wszystko w ramach zgrupowania (węzła) cenowego wokół projekcji cenowej APP=1.618 (biała linia).
Dlatego tak cena akcji CDR "nie chce" spaść poniżej 235,- zł, gdyż tutaj mamy Mega-Silny węzeł cenowy. Tu naprawdę trwa walka / obrona - bo jest o co, o tym poniżej.

I teraz tak. Jeśli ten węzeł "NIE wytrzyma", to spadamy z ceną do projekcji cenowej APP=2, a to mniej więcej cena ok. 188,- zł. Jednak tutaj zniesienia Fibo - tak "pięknie" jak dla 1.1618 - nie koncentrują się. Wsparcie 220,- zł - w razie przebicia ceny 235,- zł - nie będzie żadną przeszkodą w spadku.

Co może być impulsem do rozwinięcia odbicia, i być może powrotu do trendu? Zapewne jak najszybsze wydanie patcha i dogadanie się z Sony, ale także pozytywne otoczenie zewnętrzne - giełdy zagraniczne rosną.

Co może być impulsem do rozwinięcia spadku? Wszystko co dotyczy negatywnie CDR bezpośrednio + zagrożenia o których pisałem z zagranicznego rynku akcyjnego.

Podsumowanie:
Mamy decydujące dni dla rozwoju sytuacji.
Jeśli obrona wytrzyma jest szansa na powrót do trendu wzrostowego.
Co może być powodem? Wszystko co pozytywne po stronie CDR + otoczenie zewnętrzne (koniecznie).

misi06
4
Wpisów: 31
Wysłane: 13 stycznia 2021 22:59:27 przy kursie: 249,90 zł
Bartas_Gda napisał(a):
o sytuacji z CP2077 Marcin Iwański

www.youtube.com/watch?v=O3V4UB...

Według wypowiedzi Iwińskiego pierwszy patch będzie maksymalnie w ciągu 10 dni - zobaczymy jakie będą poprawki i jak zareaguje rynek.
Edytowany: 13 stycznia 2021 23:01

cichutki
25
Wysłane: 13 stycznia 2021 23:04:19 przy kursie: 249,90 zł
@misi06,

a ile to razy już przed premierą słyszeliśmy różnych zapowiedzi. Pytanie. Zapowiedzi już NIE zadziałają. Teraz tylko CZYNY się liczą. Żadne tam video na youtube i deklaracje.

edit

Mnie coś nie pasuje ten Morgan Stanley ... nie wiem o co mu chodzi, na pewno o pieniądze - to wiem ;)
Za to może wiem o co chodzi Fundom grającym na short. Pytanie.

Co mamy - Wolumen obrotów prawie żaden. Czy nie czekają, aż tzw. ulica ponownie podbije kurs. A potem ponownie zjazd w dół. Na tym zarabiają. Sprzedadzą po podbiciu, aby odkupić i oddać akcje po kolejnym zjeździe w dół. Jeśli tak, to mają długie terminy wykupów. Taka ot moja teoria.
Edytowany: 13 stycznia 2021 23:15

randomdziad
27
Wpisów: 108
Wysłane: 13 stycznia 2021 23:12:01 przy kursie: 249,90 zł
misi06 napisał(a):
randomdziad napisał(a):
przeciez to akcje ktore MS pozyczyl wiec po prostu zwrocil czesc, imo neutralne info

Co w tym przypadku oznacza "pożyczenie akcji" i co to jest za instrument finansowy?

Na koncu oswiadczenia jest podane ze:
Of the total voting rights attached to shares in Section 7A, 227,700 (0.23%) of these are the result of stock borrowing agreements.
Stock borrow to po prostu umowa pozyczki miedzy 2 stronami, czyli MS pozyczyl od kogos ten pakiet 0,46% akcji CDP z zamiarem pozniejszego oddania - wiec nigdy de facto akcji nie kupil ani nie nalezy tego traktowac jako ich pozycji long.

Co do video to moim zdaniem
+ze jest jakas komunikacja ze strony zarzadu
+posypuja glowe popiolem i beda ciezko pracowac nad CP, zapowiedz DLC graczom na pewno sie spodoba

-dalej niestety nie do konca kupuje tlumaczenie ze wydalismy gre w takim stanie bo myslelismy ze do 10 grudnia day1 patch wszystko naprawi chociaz to faktycznie najlepsza droga jaka mozna obrac IMO
-plan na 2021 wydaje sie byc naprawda CP wiec trzeba sie liczyc ze kolejne produkty beda mialy spore opoznienie a to jak wiadomo kosztuje
patch do 10 dni okreslony zostal jako mniejszy wiec mam obawy czy da rade naprawic wystarczajaco duzo zeby przywrocic gre na Sony store
Edytowany: 13 stycznia 2021 23:18

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 13 stycznia 2021 23:15:13 przy kursie: 249,90 zł
Mnie ciekawi co zaproponują graczom na konsole starej generacji aby zachęcić ich do zakupów. Chodzi mi o akcje promocyjna po powrocie do sklepu Sony - powinna być jakaś zachęta.

misi06
4
Wpisów: 31
Wysłane: 13 stycznia 2021 23:18:08 przy kursie: 249,90 zł
cichutki napisał(a):
@misi06,

a ile to razy już przed premierą słyszeliśmy różnych zapowiedzi. Pytanie. Zapowiedzi już NIE zadziałają. Teraz tylko CZYNY się liczą. Żadne tam video na youtube i deklaracje.

edit

Mnie coś nie pasuje ten Morgan Stanley ... nie wiem o co mu chodzi, na pewno o pieniądze - to wiem ;)
Za to może wiem o co chodzi Fundom grającym na short. Pytanie.

Co mamy - Wolumen obrotów prawie żaden. Czy nie czekają, aż tzw. ulica ponownie podbije kurs. A potem ponownie zjazd w dół. Na tym zarabiają. Sprzedadzą po podbiciu, aby odkupić i oddać akcje po kolejnym zjeździe w dół. Jeśli tak, to mają długie terminy wykupów. Taka ot moja teoria.

To tylko 10 dni - przekonamy się :)

randomdziad napisał(a):
Of the total voting rights attached to shares in Section 7A, 227,700 (0.23%) of these are the result of stock borrowing agreements.
Stock borrow to po prostu umowa pozyczki miedzy 2 stronami, czyli MS pozyczyl od kogos ten pakiet 0,46% akcji CDP z zamiarem pozniejszego oddania - wiec nigdy de facto akcji nie kupil ani nie nalezy tego traktowac jako ich pozycji long.

To jaki jest w takim razie cel takiej pożyczki? Nie rozumiem tego zamysłu.

clanowy
7
Wpisów: 38
Wysłane: 13 stycznia 2021 23:18:45 przy kursie: 249,90 zł
Subiektywnie rzecz biorąc to żadne patche na PS4 nic mi nie dają. Grę zwróciłem w PS Store i nawet mi ją zablokowali ale pieniędzy nie zwrócili.

Dopóki większość graczy PS nie będzie miało PS5 to nawet nie powącha gry, w tym ja również. Nie warto, wg mnie.

Tak ogólnie rzecz biorąc to wydaje mi się, że ta gra nigdy na PS nie będzie wyglądała dobrze i chyba ją całkiem odpuszczę.

randomdziad
27
Wysłane: 13 stycznia 2021 23:29:57 przy kursie: 249,90 zł
randomdziad napisał(a):

To jaki jest w takim razie cel takiej pożyczki? Nie rozumiem tego zamysłu.
[/quote]

Z tego co sie orientuje to 2 glowne powody to albo obnizenie podatku (to tylko w przypadku dywidend wiec odpada tutaj) albo krotka sprzedaz - druga opcja ma wiekszy sens skoro wiemy ze morgan ma ekspozycje long na swapach.

cichutki
25
Wysłane: 13 stycznia 2021 23:54:23 przy kursie: 249,90 zł
Czy Morgan Stanley pożycza fundom grającym na spadki. Pytanie.

Sznurek
4
Wpisów: 24
Wysłane: 13 stycznia 2021 23:59:56 przy kursie: 249,90 zł
Nie dziwię się, że na forum jest malutko wpisów. 2 dni temu pisze w sprawie wpisów kreewy, skasowane, pozostałe wpisy skasowne.
Jak to się ma do rzeczywiście prawdziwego forum. Nijak.
Wiem,ze kreewa to koleś zatrudniony w stockwatch, ale litosci odrobinę obiektywizmu moder.
Bez sensu takie zachowanie stockwatch

Moderator:
Nie zależy nam na ilości, lecz na jakości wpisów. Twój punkt widzenia poznaliśmy, kilka osób nawet do tego ustosunkowało się. Następnie wpisy powędrowały do kosza, gdyż nie miały nic wspólnego z tematem wątku.

Edytowany: 14 stycznia 2021 10:19

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 14 stycznia 2021 00:11:07 przy kursie: 249,90 zł
vladinho napisał(a):
Skoro podali informację o przekroczeniu progu w związku z pożyczką akcji, to w momencie gdy będą je wyrzucać w rynek (jeśli będą to robić) to powinien pojawić się kolejny komunikat o zejściu poniżej progu 5%.

Panowie, sorry za powtarzanie się ale pisałem o tym 9-tego przy okazji pierwszego komunikatu MS, to jest logiczne:

1) pierwszy komunikat informuje o przekroczeniu progu 5% przez MS w momencie podpisania umowy pożyczki - to MS pożycza akcje od kogoś

2) dzisiejszy komunikat informuje o zejściu poniżej progu 5% przez MS bo od momentu podpisania umowy, w wyniku której pojawił się pierwszy komunikat sprzedawali te pożyczone od kogoś akcje i z dzisiejszego komunikatu wynika, że jeszcze wszystkich nie sprzedali ale zeszli już pod próg 5%.

Dzisiejszy komunikat niczego nie zmienia, to ten pierwszy był kluczowy - informował o tym, że MS nabył akcje w ramach krótkiej sprzedaży i ten dzisiejszy komunikat tylko to potwierdza
Edytowany: 14 stycznia 2021 00:26

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 14 stycznia 2021 00:19:18 przy kursie: 249,90 zł
Vladinho, pierwszy komunikat nie informował o przekroczeniu progu w wyniku zaciągnięcia pożyczki. On tylko ujawnił, że pożyczka jest jest jedną ze składowych tych 5%.
Z dalszą interpretacją się zgadzam ;]

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 14 stycznia 2021 00:33:58 przy kursie: 249,90 zł
@Aircanada - tak, część forumowiczów pisała o tym, że to był obowiązek w związku z oficjalnym brexitem, natomiast ja nie mam pewności czy oni tych akcji nie pożyczyli jednak na przełomie roku lub na początku 2021 (przepraszam, aby to potwierdzić konieczne byłoby poszukanie o zaangażowaniu MS w 2020).
Przecież niezależnie od brexitu musieliby poinformować o przekroczeniu progu 5% i tak. np. na stooq zmiana zaangażowania MS widnieje z datą 2021-01-01 - tu konieczne byłoby porównanie jaka była poprzednia wartość zaangażowania MS (bo jeśli taka sama to po co widniałaby data modyfikacji zaangażowania 2021-01-01 ??)

slider
16
Wpisów: 196
Wysłane: 14 stycznia 2021 00:41:28 przy kursie: 249,90 zł
Ale czy to nie jest tak, że MS pożyczył akcje (czyli podłączył się lub wręcz zainicjował spadki kursu ) po to aby zagrać na krótko ale teraz zaczął je oddawać (czyli musi zacząć kupować akcje aby je oddać). Jeżeli tak to kurs będzie dreptał sobie w miejscu aż MS odda a potem kur ruszy w górę

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 14 stycznia 2021 01:35:10 przy kursie: 249,90 zł
Vladinho, w formularzu zawiadomienia była wyraźnie zaznaczona krzyżykiem jego przyczyna. Nie było to nabycie, ani zbycie papierów wartościowych.
Przekroczenie 5% praw głosu wynikające z posiadania instrumentów innych niż akcje musiało zostać zaraportowane. Wcześniej mogli stosować wyłączenie dla podmiotów z UE.

d2fan
31
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 168
Wysłane: 14 stycznia 2021 08:39:06 przy kursie: 249,90 zł
Naistotniejszy dla kierunku kursu jest obecnie termin przywrócenia do sklepu Sony. Jeśli będzie to wraz z najbliższym patchem to powinno pozytywnie wpłynąć na notowania spółki.

We wzrostach nie pomaga też rynek, od początku tygodnia mamy korektę na głównym.

Jakubniekuba
28
Wpisów: 60
Wysłane: 14 stycznia 2021 09:41:10 przy kursie: 265,00 zł
@d2fan
„Jeśli będzie to wraz z najbliższym patchem to powinno pozytywnie wpłynąć na notowania spółki.”

www.stockwatch.pl/wiadomosci/c...

Zgodnie z tym: „CD Projekt planuje opublikować pierwszą aktualizację (update) do gry "Cyberpunk 2077" w ciągu 10 dni oraz kolejną "ważniejszą" - w kolejnych tygodniach, zapowiedział wiceprezes Marcin Iwiński”

Myślę, że jednak przyjdzie nam poczekać do lutego i patcha 1.2.
Obawiam się nieco, że ten patch 1.1 to będzie trochę na zasadzie „mówiliśmy o styczniu” więc dajemy w styczniu (co sugeruje przytoczony powyżej cytat, który odczytuje „nie oczekujcie cudów po patch 1.1”), ale tak naprawdę dopiero ten lutowy może przynieść sensowną poprawę, a co za tym idzie powrót do PS Store.
Jeśli powróci po 1.1 będę osobiście mile zaskoczony.
Edytowany: 14 stycznia 2021 09:48

randomdziad
27
Wysłane: 14 stycznia 2021 09:56:42 przy kursie: 265,00 zł
cichutki napisał(a):
Czy Morgan Stanley pożycza fundom grającym na spadki. Pytanie.

Na pewno. MS to tzn Prime Broker dla tych instytucji czyli mozna by powiedziec punkt obslugi :).
Wiemy ze jest sporo fundow ktore graja na short czyli sprzedali pozyczone akcje ale od kogos te akcje musieli dostac. I od tego jest wlasnie prime broker aby pozwalac hedge fundom zajmowac pozycje jakie potrzebuja. Stad moim zdaniem 2% pozycja MS na swapach i 2,64% right to recall czyli po prostu prawo do rzadania zwrotu akcji ktore pozyczyl funduszom.
I watpie ze zaangazowanie netto MS to 5%, zakladam ze to jego pozycje 'long' ktore w jakis sposob zabezpieczyl bo prime broker zarabia na oplatach a nie spekuluje na zmianach kursu.

pivovarit
70
Wpisów: 317
Wysłane: 14 stycznia 2021 11:01:52 przy kursie: 265,00 zł
Jakubniekuba napisał(a):
@d2fan
„Jeśli będzie to wraz z najbliższym patchem to powinno pozytywnie wpłynąć na notowania spółki.”

www.stockwatch.pl/wiadomosci/c...

Zgodnie z tym: „CD Projekt planuje opublikować pierwszą aktualizację (update) do gry "Cyberpunk 2077" w ciągu 10 dni oraz kolejną "ważniejszą" - w kolejnych tygodniach, zapowiedział wiceprezes Marcin Iwiński”

Myślę, że jednak przyjdzie nam poczekać do lutego i patcha 1.2.
Obawiam się nieco, że ten patch 1.1 to będzie trochę na zasadzie „mówiliśmy o styczniu” więc dajemy w styczniu (co sugeruje przytoczony powyżej cytat, który odczytuje „nie oczekujcie cudów po patch 1.1”), ale tak naprawdę dopiero ten lutowy może przynieść sensowną poprawę, a co za tym idzie powrót do PS Store.
Jeśli powróci po 1.1 będę osobiście mile zaskoczony.

Tak czy siak, realna sprzedaż na Playstation rozwinie się dopiero jak next-geny będą powszechne.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CDPROJEKT
  • Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

• 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

329 330 331 332 333

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,354 sek.

xrdjwcjx
uricsjoa
drttzsrn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dkyrsstm
erjxkqle
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat