@krewa i jeszcze jeden forumowicz,
- jakiś czas temu - prosili mnie o wrzucenie wykresu z mojej analizy.
Niniejszym to czynię (
1 kliknięcie to Zoom ikonki):
Weekly
kliknij, aby powiększyć
kliknij, aby powiększyćMonthly
kliknij, aby powiększyć
kliknij, aby powiększyćKrótki opis ( wcześniej pisałem co i jak):Poziom obrony z Min. 235,- zł to
idealna koncentracja -
dlatego kreski są poziomo przeze mnie porozsuwane, gdyż inaczej by się nałożyły na siebie - zniesień Fibo (kolorowe kreski).
A wszystko podparte (wzmocnione technicznie) dolną linią kanału trendowego (od 2016r.) oraz linią ML "0" (zerową, tj. środkową) zmodyfikowanego Pitchforka. Tu także dobija linia EMA-200 (wykresu tygodniowego, o czym należy pamiętać).
I wszystko w ramach zgrupowania (węzła) cenowego wokół projekcji cenowej APP=1.618 (biała linia).
Dlatego tak cena akcji CDR "nie chce" spaść poniżej 235,- zł, gdyż tutaj mamy Mega-Silny węzeł cenowy. Tu naprawdę trwa walka / obrona - bo jest o co, o tym poniżej.
I teraz tak. Jeśli ten węzeł "NIE wytrzyma", to spadamy z ceną do projekcji cenowej APP=2, a to mniej więcej cena ok. 188,- zł. Jednak tutaj zniesienia Fibo - tak "pięknie" jak dla 1.1618 - nie koncentrują się. Wsparcie 220,- zł - w razie przebicia ceny 235,- zł - nie będzie żadną przeszkodą w spadku.
Co może być impulsem do rozwinięcia odbicia, i być może powrotu do trendu? Zapewne jak najszybsze wydanie patcha i dogadanie się z Sony, ale także pozytywne otoczenie zewnętrzne - giełdy zagraniczne rosną.
Co może być impulsem do rozwinięcia spadku? Wszystko co dotyczy negatywnie CDR bezpośrednio + zagrożenia o których pisałem z zagranicznego rynku akcyjnego.
Podsumowanie:Mamy decydujące dni dla rozwoju sytuacji.
Jeśli obrona wytrzyma jest szansa na powrót do trendu wzrostowego.
Co może być powodem? Wszystko co pozytywne po stronie CDR + otoczenie zewnętrzne (koniecznie).