Goldman Sachs od lat kręci się w okolicach progu 5 %.
Pewnie każdy ma swoją teorię w tym temacie.
Dla mnie zdecydowanie istotniejsze odnośnie ruchów dużego kapitału to akumulacja akcji przez OFE i TFI.
Startuje Gamescom
Najbardziej znanym studiem z Polski jest CD Projekt, twórca serii gier „Wiedźmin” oraz „Cyberpunk”. – Na Gamescomie będziemy obecni biznesowo i inwestorsko. Zaplanowaliśmy szereg spotkań z partnerami biznesowymi i przedstawicielami funduszy, którzy w tym roku przyjadą do Kolonii. Nie będziemy jednak mieć swojego stoiska w strefie publicznej targów – informuje Katarzyna Szulc, odpowiadająca za relacje inwestorskie w CD Projekcie.
www.rp.pl/biznes/art40985831-p...Natomiast dla mnie osobiście najważniejszym wydarzeniem, który może się mieć długoterminowy pozytywny wpływ na CDPR to rekordowa premiera i oceny Black Myth: Wukong.
Chińska produkcja AAA.
Wszędzie gdzie czytam, opinia jest jedna Chińczyk preferuje darmowe gry ====> mikropłatności.
Odbiór Black Myth: Wukong może mieć wpływ na zmianę nawyków, czego beneficjentem będzie CDPR.
Podobnie może być z chińskim kapitałem do tej pory preferującym inwestycje w branże gamingową ukierunkowaną na mikropłatności.