PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
13 grudnia 2024 13:41:10
przy kursie: 183,60 zł
Przejrzałem ten materiał. Neidek wyznaczył podobną strefę oporu a poziom 212 zł stanowi po prostu jej górne ograniczenie. Różnica w wysokościach stref oporu kosmetyczna i bez większego znaczenia. Fakt jest taki, że strefa skutecznie spełniła swoją rolę. Strefa - jak sama nazwa wskazuje - nie jest określonym poziomem tylko wydzielonym obszarem i podaż może pojawić się właśnie w tym przedziale cenowym, zarówno na dolnym pułapie, w środku obszaru jak na przy górnym pułapie. R
@Ricordare, kiedyś Japończycy tłumaczyli to Nisonovi, to i ja Tobie spróbuje - AT to nie apteka.
edit: sprawa wygląda chyba jeszcze prościej - Neidek pracuje na wykresie niekorygowanym. Dziwne, ale ok. W każdym razie to jest kolejny argument za używaniem wykresów korygowanych o odcięcia dywidendy.
Edytowany: 13 grudnia 2024 15:52
|
|
70 Dołączył: 2015-02-06 Wpisów: 637
Wysłane:
13 grudnia 2024 14:00:05
Ale katastrofalny trailer. Zrobienie Ciri główna postacią powoduje, że z bólem serca, ale ta inwestycja traci sens. Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego poszli w tym kierunku. Wpisują się w scenariusz w jakim poszła Dragon Age Veilguard. Ale szkoda mi tej spółki.
|
|
68 Dołączył: 2010-10-30 Wpisów: 164
Wysłane:
13 grudnia 2024 14:21:21
A mi tam się bardzo podoba, kwestia gustu. Jeśli gameplay będzie miodny, historia będzie miodna, a technologicznie W4 będzie benchmarkiem rynku tak jak teraz cyberpunk to głównym bohaterem może być nawet baba z kiosku a i tak się sprzeda.
Edytowany: 13 grudnia 2024 15:51
|
|
|
|
70 Dołączył: 2015-02-06 Wpisów: 637
Wysłane:
13 grudnia 2024 14:40:15
No ja nie zagram.
Edytowany: 13 grudnia 2024 15:50
|
|
161 Dołączył: 2012-03-18 Wpisów: 380
Wysłane:
13 grudnia 2024 14:41:02
Jeśli ktoś oglądał trailer tylko w komórce to zachęcam do obejrzenia w 65 calach z jakimś soundbarem. Dla mnie jest PETARDA.
|
|
67 Dołączył: 2018-05-12 Wpisów: 308
Wysłane:
13 grudnia 2024 15:05:06
właśnie zrobiłem to samo (tylko na mniejszym TV) ścieżka dźwiękowa podczas walki wgniata w fotel
Edytowany: 13 grudnia 2024 15:51
|
|
178 Dołączył: 2020-08-12 Wpisów: 1 398
Wysłane:
13 grudnia 2024 15:37:49
Też mi się podobała ścieżka dźwiękowa. Ogólnie trailer dobrze trzyma klimat W3 jak i czuje się, że to jest to uniwersum znane z książek. Jak uda im się to utrzymać w grze to jestem spokojny o sukces. Jak ktoś twierdzi, że kojarzy mu się to z Dragon Age Veilguard to chyba celowo tu trolluje. A jak nie - no cóż każdy może mieć swoje skojarzenia.
Oczwiście, wszystkich nie zadowoli, jeden chciałby znowu Geralta, drugi kreator postaci a trzeci będzie płakał, że w grze nie można pojeździć motorem ;)
Edytowany: 13 grudnia 2024 15:40
|
|
67 Dołączył: 2018-05-12 Wpisów: 308
Wysłane:
13 grudnia 2024 15:45:48
Może zamiast Płotki jakiś skuter będzie:D Pełna zgoda, że wszystkich nie da się zadowolić. Rano jak obejrzałem trailer na komórce na szybko czułem wielki niedosyt, teraz na spokojne oglądam kolejny raz i jest świetnie (mogę być nieobiektywny jako posiadacz akcji i fan ksiązek/słuchowisk uniwersum Wiedżmina)
Ta dynamika, muzyka podczas walki - coś niesamowitego - ale nauczyłem się, że w inwestowaniu moje odczucia nie mają znaczenia. Dziś duży wolumen więc walka trwa. Ja budowałem pozycję ~110 USD wtedy uważałem, że było tanio - teraz trzeba zbudować jakiś model i spróbować oszacować kilka wariantów.
Dziś dostaliśmy 6 min gdzie jeszcze jakiś czas temu zastanawialiśmy się kiedy jakieś "okruchy dostaniemy"
Edytowany: 13 grudnia 2024 15:52
|
|
3 Dołączył: 2018-01-23 Wpisów: 13
Wysłane:
13 grudnia 2024 15:58:26
niedźwiedź napisał(a):Ale katastrofalny trailer. Zrobienie Ciri główna postacią powoduje, że z bólem serca, ale ta inwestycja traci sens. Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego poszli w tym kierunku. Wpisują się w scenariusz w jakim poszła Dragon Age Veilguard. Ale szkoda mi tej spółki. A czego oczekiwałeś? Geralta czwarty raz? Czy postaci o zerowej historii(tj straciles pamięć, przypomnij nam jak masz na imię, jaki masz kolor skóry i czy lubisz chłopców czy dziewczynki?)? Ciri jest doskonała do kontynuacji. Ma mega bogatą biografię, każda historia z nią będzie miała głębię. Poza tym jest postacią pozytywną, a jednak siedzi w niej mrok. Po przejściach na pustyni, ze szczurami, z Bonhartem, Vildefortzem, dalej elfami i wszystkimi innymi, którzy zamierzali jej (dosłownie) użyć do swoich własnych celów Ciri jest idealna. Wywodzi się z mroku i jedynie pierwiastek Geralta i jego kodeksu utrzymuje ją po jasnej stronie mocy. Zakładam, że książek nie czytałeś, a Twoja opinia bazuje na oczekiwaniu fajnej gry akcji albo rpga, albo cokolwiek tam do klikania. Myślę, że CDR trzyma się oryginalnego uniwersum, bo wie że za oryginałem stoi potężny fandom prawdziwego Wiedzmina. Zobacz jaką opinię dostaje Netfliksowy Wiedzmin za brak konsekwencji wobec Sapkowskiego. Mam nadzieję, że CDR podąży odwrotnie niż netflix, a W4 będzie ponownie ukłonem w stronę fanów Wiedźmina przez duże W.
|
|
23 Dołączył: 2018-09-05 Wpisów: 69
Wysłane:
13 grudnia 2024 16:36:42
niedźwiedź napisał(a):Ale katastrofalny trailer. Zrobienie Ciri główna postacią powoduje, że z bólem serca, ale ta inwestycja traci sens. Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego poszli w tym kierunku. Wpisują się w scenariusz w jakim poszła Dragon Age Veilguard. Ale szkoda mi tej spółki. Śmiechu warte, chłop zobaczył babe jako główną postać i już widzi, że Geralt będzie robił pompki jak nazwie transa chłopem. Czy wyście się z choroszczy urwali?
|
|
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
13 grudnia 2024 17:43:00
niedźwiedź napisał(a):Ale katastrofalny trailer. Zrobienie Ciri główna postacią powoduje, że z bólem serca, ale ta inwestycja traci sens. Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego poszli w tym kierunku. Wpisują się w scenariusz w jakim poszła Dragon Age Veilguard. Ale szkoda mi tej spółki. Gra jest tworzona dla tzw. "modern audience" lgbtqia-characters.fandom.com/...Co wcale nie musi oznaczać słabej sprzedaży. Nie żyjemy w XIX wieku ani w talibanie, mamy już 2024 rok. Jak gra będzie dobra, ludzie będą grać. Jak będzie słaba, to Ciri będzie gwoździem do trumny.
|
|
PREMIUM
42 Dołączył: 2023-12-08 Wpisów: 67
Wysłane:
13 grudnia 2024 19:53:35
Mam tu coś, co może odrobinę ukoi skołatane nerwy mizoginów, którzy już focha strzelili, że nie będą grać w babskie gry: www.youtube.com/watch?v=3FIFsl...www.youtube.com/watch?v=50qJ09... Macie tu komentarz do trailera w wykonaniu reżysera gry oraz 20-minutowy wywiad z nim - chłop z krwi i kości, nawet ma brodę, jest biały i nie ma żadnej tęczowej flagi przy sobie. Może to Was trochę uspokoi. A tu jeszcze szersze omówienie całego pomysłu na grę: www.youtube.com/watch?v=50qJ09...<sarkazm> Ale w tym drugim przypadku ostrzeżenie dla osób o słabych nerwach: w tym drugi filmie obok Sebastiana Kalemby jest też kobieta, producent(ka) wykonawcza - Małgorza Mietręga, więc to materiał tylko dla ludzi o mocnych nerwach, którzy są pogodzeni z tym, że wśród ludzie występują również (tfu!) kobiety.</sarkazm>
Edytowany: 13 grudnia 2024 20:02
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
13 grudnia 2024 22:54:08
Dokładnie jest całkiem nieźle bo mogło być dużo gorzej - mogliśmy dostać na przykład czarne elfy. Pamiętacie jak to było z adaptacją Netflixa? Abstrahując już od DEI, i innych tego typu problemów mam jedną uwagę - animacje w trailerze wydały mi się jakieś takie sztywne, nienaturalne. Może to cecha UE5 a może wczesnej fazy projektu.
a grę na pewno ogram. I tak będzie lepsza niż 90% chłamu który się pcha na rynek.
Edytowany: 13 grudnia 2024 22:55
|
|
22 Dołączył: 2018-09-08 Wpisów: 89
Wysłane:
14 grudnia 2024 10:06:30
Czy ktoś ma w swoich notatkach dane o liczbie wyświetleń trailerów do W3 i CP w ciągu pierwszych 24h lub 3 dni? Próbowałem wygooglać, ale nie znalazłem (chatgpt twierdzi, że to było 50M - to narzędzie jest jednak beznadziejne).
Wczoraj koło północy na kanale ign było ~4.5M wyświetleń, chciałbym to zestawić z poprzednimi.
|
|
PREMIUM
248 Dołączył: 2009-06-08 Wpisów: 1 258
Wysłane:
14 grudnia 2024 10:47:24
Do tego mam teraz 3,7 mln na kanale Redów. Te 50 mln o których słyszałeś, to była całkowita liczba wyświetleń ze wszystkich źródeł na świecie. Może Redzi opublikują te dane przy jakiejś okazji. Trailer GTA VI miał kolosalną liczbę wyświetleń w krótkim czasie. Uświadomiłem sobie jednak, że w ich przypadku w propagacji tego trailera kluczową rolę odegrał GtaOnline jako kanał informacyjny dla rzeszy aktywnych graczy. Przy grze singlowej Redów nie ma takiej możliwości, żeby łatwo dotrzeć do swojej grupy klientów. Tak czy siak trailer W4 daleko zostawił w tyle wszelkie materiały z TGA.
Edytowany: 14 grudnia 2024 11:02
|
|
45 Dołączył: 2017-09-26 Wpisów: 333
Wysłane:
14 grudnia 2024 13:32:02
Kurz po trailerze opadł, osobiście raczej zaliczam się do grupy zawiedzionych. Może nawet nie dlatego, że Ciri jest główną postacią w grze, ale jakoś tak zabrakło w tym trailerze ciemności/zła czy jak to opisać. Po prostu 0 emocji po nim, obejrzałem dla porównania jeszcze raz trailer z W3:WildHunt i gęsia skórka. To chyba największy problem W4.. genialny W3 i nie obejdzie się bez porównań, a póki co trailer jeden, a drugi to jak niebo i ziemia.
|
|
33 Grupa: SubskrybentP1
Wysłane:
14 grudnia 2024 14:19:54
XD tak jedynie można opisać taki post. Niby nie przeszkadza to, że główny bohater to Ciri ale jednak ‚może nawet nie dlatego, że Ciri jest główną postacią’ Brak ciemności, zła? Tu tak samo, faktycznie nie ma ani jednego ani drugiego
Jak to bywa z CDPR forum powinno być zablokowane na miesiąc po trailerach
Tak, jestem zarobiony od dawna w spółce
|
|
68 Dołączył: 2010-10-30 Wpisów: 164
Wysłane:
14 grudnia 2024 14:50:54
CSharpBeginner napisał(a):Kurz po trailerze opadł, osobiście raczej zaliczam się do grupy zawiedzionych. Może nawet nie dlatego, że Ciri jest główną postacią w grze, ale jakoś tak zabrakło w tym trailerze ciemności/zła czy jak to opisać. Po prostu 0 emocji po nim, obejrzałem dla porównania jeszcze raz trailer z W3:WildHunt i gęsia skórka. To chyba największy problem W4.. genialny W3 i nie obejdzie się bez porównań, a póki co trailer jeden, a drugi to jak niebo i ziemia. Taka ciekawostka, za ten trailer z W3 odpowiadał Sebastian Kalemba, który teraz jest reżyserem W4 :) Prawda jest taka, że trailer W4 bardzo dobrze rozchodzi się po sieci, na głównym kanale ponad 3mln wyświetleń, na kanale IGN prawie 7mln gdzie inne materiały z TGA nawet nie mają podjazdu do takiego wyniku, na x.com 9mln :) także jest głód wiedźmina, a cdp ma ze 2 lata na przekonanie do swojej nowej wizji jeszcze niezdecydowanych.
|
|
81 Dołączył: 2021-04-13 Wpisów: 353
Wysłane:
15 grudnia 2024 21:35:25
tym co narzekają na brak geralta to Geralt powraca do Wiedźmina 4! Jest potwierdzenie ze strony CD. Dziwne są te narzekania że główna postać została zmieniona skoro CD od początku o tym mówił link
Edytowany: 15 grudnia 2024 21:35
|
|
45 Dołączył: 2017-09-26 Wpisów: 333
Wysłane:
15 grudnia 2024 21:43:35
asganis napisał(a):CSharpBeginner napisał(a):Kurz po trailerze opadł, osobiście raczej zaliczam się do grupy zawiedzionych. Może nawet nie dlatego, że Ciri jest główną postacią w grze, ale jakoś tak zabrakło w tym trailerze ciemności/zła czy jak to opisać. Po prostu 0 emocji po nim, obejrzałem dla porównania jeszcze raz trailer z W3:WildHunt i gęsia skórka. To chyba największy problem W4.. genialny W3 i nie obejdzie się bez porównań, a póki co trailer jeden, a drugi to jak niebo i ziemia. Taka ciekawostka, za ten trailer z W3 odpowiadał Sebastian Kalemba, który teraz jest reżyserem W4 :) Prawda jest taka, że trailer W4 bardzo dobrze rozchodzi się po sieci, na głównym kanale ponad 3mln wyświetleń, na kanale IGN prawie 7mln gdzie inne materiały z TGA nawet nie mają podjazdu do takiego wyniku, na x.com 9mln :) także jest głód wiedźmina, a cdp ma ze 2 lata na przekonanie do swojej nowej wizji jeszcze niezdecydowanych. A czy ktoś pisał, że słabe wyniki oglądalności ma trailer? Przecież to było oczywiste, że będą mocne wyniki, Witcher/CP/GTA/RDR to są najbardziej znane uniwersa gier na świecie, także jaki trailer by nie wydali wyświetlenia zawsze będą bo każdy będzie chciał to zobaczyć. Fakty natomiast są takie (wystarczy poczytać posty na X.com), że opinie są bardzo mieszane (lekko mówiąc). Spółka wypuściła trailer, zebrała feedback ma teraz czas by rozwiać wątpliwości niektórych, bądź może podejść jakoś inaczej do W4. Zobaczymy co nam ugotują redzi, trzymam kciuki by był sztosik.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.