pop napisał(a):To podaj też na jakim poziomie ustawiłeś SL na i3D...
A co do CD Project i CIA to myślę podobnie.Owszem, mam je w obserwowanych, ale do kupna inny poziom mnie interesuje, jesli będzie sporo niższy, to wtedy czemu nie.
Zdziwiłeś mnie Vedią, po tym jak często ją krytykowałeś, no chyba, że nabyłeś spekulacyjnie. 11 Bit też mam w obserwowanych, ale z powazniejszym wejściem szykuję się być może w II połowie roku pod kątem 2013, czytałem ich długoterminowe prognozy, choć od czasu do czasu też tu wpadam i wypadam.
ahaha
teraz nie zwale kursu 20 czy 25%, spokojna głowa

, kupiłem zdecydowanie mniejszy pakiet i nie mam stop lossa na i3D, nie po to kupuje.
Jest tak:
- i3D - długoterminowo, spokojnie poczekam na odpał, nawet jak miałbym czekac pół roku, poskubie małe pakiety jak spadnie w okolice 3 zł,
- 11bit - podobnie, skup będzie po trochu przez najbliższe miesiące, potem prawdopodobnie kurs zacznie rosnąć pod nowe gry
- vedia - doszedłem do wniosku że spółka ma szansę na duże info, zakup oczywiście spekulacyjny bo ich biznes wciąż średnio mnie przekonuje, choć jak czytam ich kolejne raporty to przyznam że mam teraz mniej zastrzeżeń niż kiedyś
- calatrava - podobnie jak vedia, kurs zalicza minima, jest nadzieja na poważne odbicie.
2 pierwsze spółki zamierzam mieć i za rok i za dwa w portfelu, 2 następne nie umiem określić horyzontu dzisiaj, raczej miesiące niż dłużej.
teraz gram tutaj trochę inaczej niż kiedyś ;)
topfacet napisał(a):W 11B wlasnie pojawil sie OFE na pokladzie:)
na coś takiego liczyłem i mam nadzieję że to dopiero początek
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD