Moja analiza jest taka, a przesłuchałem bardzo dokładnie nagranie aktu korupcyjnego w KNF, a wcześniej przeczytałem stenogram (notabene w pewnych momentach źle spisany, np. w stenogramie jest, że "Przynajmniej od pasa w dół" w kontekście asystentki Glapińskiego mówi Leszek Czarnecki, ale podczas odsłuchiwania ścieżki dźwiękowej, ewidentnie mówi to Chrzanowski, ogólnie jest kilka nieścisłości, z tym co napisane w stenogramie a tym co jest na ścieżce audio, ale to nieważne).
Ja jestem przekonany, że gdyby Leszek Czarnecki przyjął ofertę, wziął tego prawnika do siebie, już było by po Leszku Czarneckim. Mało kto o tym pisze, ale do licha, On tego nie przyjął, sprzeciwił się temu, a to jest bardzo ważne. Pis w przeciwnym razie by go szybko wykończył, bo to, że Chrzanowski nagrywał również tę rozmowę, to chyba nikt nie powinien mieć wątpliwości. Chrzanowski, notabene, kiedyś teoretyk korupcji, teraz zaś praktyk, i pewnie już nie pierwszy raz to praktykował.
drive.google.com/file/d/1zRCfx... Ciekawe, że, Kowalczyk, owy prawnik, jest w radzie nadzorczej banku Solorza.
Gdyby GNB byłby w katastrofalnej sytuacji, nie byłoby zakusów na ten bank ze strony Krupińskiego (nawiasem mówiąć, to kolega brata Ziobry, Witolda)
www.newsweek.pl/polska/polityk...Jak widać, wszystko osoby są tu połączone. O tym, że PEKAO miałby przejąć GNB, mówiło się już dawno w kuluarach, jest to nawet na taśmach, o tym , że Krupiński ma wielkie ego, i chciałby jak najwięcej.
Kolejna sprawa, Giertych, wbrew pozorom, to jest bardzo dobre posunięcie, albowiem, Giertych nie lubi pisu, i nie sama finansowa nagroda będzie go motywowała, bo być może z czasem nie wytrzymał by presji, ale on jest zdeterminowany również politycznie, a to ważne, bo mnóstwo polityków z pisu jest w to zamieszanych. Np taki Glapiński powinien się zdymisjonować, jak i Zdzisław Sokal, ale Duda go chroni,ale zobaczymy jak długo to potrwa.
I ogólna sprawa, pis nie chce repolonizować sektora bankowego, ale chce go nacjonalizować, a wiadomo, że wszelka sektorowa nacjonalizacja, prowadzi do spadku konkurencji, brak konkurencji zaś, do wysokich kosztów dla klientów/konsumentów.
Dodatkowo jest pewne to, że pis strasznie na tej aferze straci, wystarczy włączyć sobie tvpis, by zobaczyć, jak tam odwracają kota ogonem i robią kasze z mózgu. Np wciąż wałkowany, aż do znudzenia, wątek, SB w życiu Czarneckiego. To absurdalny nonsens, Czarnecki miał wtedy 18 lat, i był w tych służbach zaledwie kilka lat, i jeśli coś pisał, pisał cokolwiek, ale nie donosił. Takie były po prostu czasy, jak ktoś chciał wyjechać za granicę, to musiał podpisywać papiery, ale to, że podpisał papiery, nic zupełnie nie znaczyło. Mam nawet takich ludzi w rodzinie, takie po prostu były czasy. Ktoś chciał wyjechać, to musiał podpisać, Kukuczka, i wielu innych himalaistów, Jan Miodek, Dariusz Miłek (kolarz z CCC), bardzo wielu, takie były po prostu czasy. Teraz trwa nagonka, mówią np, że są kolejki do oddziałów getin, w celu zamykania lokat...dziwne, jestem w dużym mieście, i byłem w trzech oddziałach i nie ma tam jakoś ludzi, no ale tvnpis i inne media lubią uprawiać propagandę, bo Leszek Czarnecki bardzo uderzył w ich prawość i sprawiedliwość. I bardzo dużo na tym stracą przedstawiciele tej partii.