vladinho napisał(a):Adagio napisał(a): @vladinho
Szczerze mowiac to nie wiem po co ta dyskusja !? maslo maslane, jasne ze wszystkie pochodne sa z dzwignia, taka jest istota tych instrumentow finansowych..
Wlasnie z powodu franka co niektorzy brokerzy wprowadzili takie zabezpueczenia, podobnie z ryzykiem ujemnego konta, ESMA wprowadzilo nowe regulacje i nie jest mozliwe obecnie dla normalnego spekulanta, ze jego konto wykaze minus. Takie sa wytyczne ESMA niestety ostatnio ograniczyli tez dzwignie i skonczyly sie czasy x100 i wiecej.
No ja też nie wiem, powinno być dla Ciebie oczywiste, że Zaorski zagrał na wzrost cen ropy z bardzo dużą dźwignią i postawił SL, tyle, że po otwarciu SL zadziałał nie tam, gdzie był ustawiony (czyli pewnie max 0,5% - 1% notowania instrumentu bazowego) a ~25% niżej.
OK, teraz do mnie dotarlo, o czym prawisz...
Wiesz, nie intersuje sie jak inni graja i ten gosc mnie interesuje tyle co zeszloroczny snieg.
Napisalem, ze dziwne, jak mozna stracic caly kapital? Co ten gracz zrobil i jak, to mnie nie obchodzi, jak mowi, ze poplynal na longach, to wie chyba co mowi.
Straty sie zawsze zdarzaja. Z tej wypowiedzi wynikalo jednak ze, gosc stracil caly kapital.
Profesjonalne to to nie jest, tyle w temacie.
No ale gosc jest jak sam twierdzi bardzo dobry, wiec sie powinien szybko odkuc, takze dajmy mu juz spokoj niech sobie dalej gra jak chce. .