1 Dołączył: 2009-05-31 Wpisów: 127
Wysłane:
12 lipca 2011 01:56:29
@Scarry Podpisuje sie pod tym co skomentował mila. Z mojej stromy dodam tylko mala uwagę. Krytykujesz KNP za to ze jego założyciel ma wadę wymowy i nie umie przełykać śliny. Czy naprawdę to ważne jak opakowany jest `towar` na polkach czy może to co ze sobą niesie. Ja glosując na KNP oddaje głos na idee które niesie a czy wprowadza je JKM czy ktoś inny to już nie ma znaczenia.
|
|
0 Dołączył: 2009-02-02 Wpisów: 2 104
Wysłane:
12 lipca 2011 07:10:04
maobab napisał(a):Wszędzie aby dostać pracę trzeba mieć znajomości i tyle. A najbardziej w USA w Dolinie Krzemowej. Tylko my się użalamy jakie to złe, a tam to uchodzi za naturalne. Ostatnio pewien gentleman stamtąd goszcząc w Trójmieście opisywał też pewną różnicę w sposobie myślenia Europejczyków i Usiaków (ze szczególnym uwzględnieniem Usiaków z okolic San Francisco): my oddzielamy życie prywatne od zawodowego jak się da aby nie zanieczyścić relacji z przyjaciółmi czy rodziną, a oni nie widzą w pracy niczego "zanieczyszczającego". Ale na luksus takiego postrzegania rzeczywistości można sobie pozwolić dzięki pracy, w której jest się sobą (a nie dajmy na to korporacyjnym szczurem), o co we wspomnianej dolinie z pewnością łatwiej. Może częściowo dzięki temu stworzyło się tam to, co się stworzyło. maobab napisał(a):Może i nie znam wartości pieniądza ale jakieś 2 miesiące temu w "Uważam rze" było porównanie ile mogliśmy kupić za rządów PiSu a za obecnych. Im wyszło, że prawię 2 razy więcej było wtedy można kupić. Tu się nie mogę zgodzić: mi akurat wychodzi odwrotnie. W porównaniu z końcówką rządów Jarosława za tę samą kwotę mogę dziś kupić dwa razy więcej akcji takiego np. Kopeksu itd. Fakt, że we wszechświecie niemało smakoszy, którzy pijają tylko KGHM, a ceny tego trunku rzeczywiście są dziś na poziomach wcześniej nie spotykanych, ale to najprawdopodobniej nowobogactwo z Azji podbija cenę, a tych mi nie szkoda, snobizm musi kosztować. Chwilami wygląda to wręcz jak szwajcarski zegarek: im droższe, tym lepsze i łatwiej schodzi. Jeśli jednak pójdziemy tym tropem dalej, okaże się, że nie można przekreślać całej pisowskiej propagandy, gdyż pewne jej aspekty są prawdziwe do bólu, jak dajmy na to podnoszenie przez ową partię kwestii postępującego rozwarstwiania się społeczeństwa, które to za PO odbywało się w zastraszającym, brutalnym tempie: - ci, którzy już na początku mieli KGHM: mieli go (wartościowo) coraz więcej, - prawdziwe społeczeństwo, ziemi naszej sól, z Kopeksami itd. toczył postępujący, złośliwy rak pauperyzacji.
|
|
1 Dołączył: 2009-06-25 Wpisów: 1 075
Wysłane:
12 lipca 2011 08:50:55
bldn napisał(a):na poczatku zaznacze, ze jestem calkowicie przeciwny i PiS'owi, PO, SLD, jak i PSL. Faktem jest, że jak ktos skrytukuje PO, to odrazu fanatycy pisza jak to Jarek jest gorszy ;) smieszne. zalosne wrecz. Wasza ukochana partia pluje wam w oczy, a wy mowicie ze pada dokladnie @Pop kolege Gutek84 juz wyzwales od fanatykow Pis-u i ze charakterystyczne dla nich takie pisanie a sam jestes objawem fanatyzmu PO - jak sie krytykuje rzad za miliony karygodnych bledow to straszysz Pis-em :) ile jeszcze lat cala polityka Platformy bedzie sie opierala tylko na straszeniu Pis-em ?????
|
|
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
12 lipca 2011 09:10:17
nfs napisał(a):@Scarry Podpisuje sie pod tym co skomentował mila. Z mojej stromy dodam tylko mala uwagę. Krytykujesz KNP za to ze jego założyciel ma wadę wymowy i nie umie przełykać śliny. Czy naprawdę to ważne jak opakowany jest `towar` na polkach czy może to co ze sobą niesie. Ja glosując na KNP oddaje głos na idee które niesie a czy wprowadza je JKM czy ktoś inny to już nie ma znaczenia. tak, jest wazne jak wygląda i zachowuje się lider partii, to nie jest gość, który potem będzie schowany siedział i nie pokazywał się światu. Dla Was takie wyboru to totalne emocje i poryw serca, ja UPR wspierałem finansowo i w wyborach od początku istnienia partii, poświęciłem im około 15 lat w czasie których nie osiągnięto NICZEGO. Partia która chce się sprzedac, która chce zaistnieć i zdobywac wyborców musi mieć dobry PR i musi umieć współpracować z innymi partiami. JKM jest całkowicie tej cechy pozbawiony. Jest kłótliwy, nie będzie z nikim współpracował, nie interesuje go PR, nie interesują go media. Szanse w wyborach ma mniejsze niż każdy z Was gdybyście załozyli własny komitet wyborczy. Charakterystyczną cechą UPR był zawsze bardzo duży "hałas" w sieci zdeterminowanych idealistów, którzy nigdy nie czuli tego że ilość ich postów nie przekłada się na ilośc wyborców. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 12 lipca 2011 09:13
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
12 lipca 2011 09:42:59
Kanoniers napisał(a): @Pop kolege Gutek84 juz wyzwales od fanatykow Pis-u i ze charakterystyczne dla nich takie pisanie a sam jestes objawem fanatyzmu PO - jak sie krytykuje rzad za miliony karygodnych bledow to straszysz Pis-em :) ile jeszcze lat cala polityka Platformy bedzie sie opierala tylko na straszeniu Pis-em ?????
Hej,uspokój się i nie czytaj wybiórczo... Raz,że pisałem,że mam świadomość z braku liberalizmu w wielu sprawach, irytuje mnie brak likwidacji podatku Belki, sprawa OFE, brak likwidacji KRUS-u,podwyżka VAT-u,trochę bym jeszcze mógł wymienić.Powiedziałem też,że nie wiem na kogo tym razem głosować,bo rzeczywiście się waham między 2 partiami,w tym jedną m.in. jest PO , ale niestety na zasadzie mniejszego zła,a nie jak mi tu bez sensu gadasz ( i przy okazji obrażasz) -fanatyzmu,w tej chwili nie ma partii,która w pełni odzwierciedla moje poglądy,kiedyś było nim KLD i wczesna PO,ale obecna PO niestety już tak liberalna nie jest,stąd moje wahanie i to dosyć mocne,bo na dzień dzis. raczej bym na nich nie głosował,tylko na kogoś innego.Jestem raczej zdecydowanym przeciwnikiem pis-u,a nie bezkrytycznym fanem PO,więc sobie nie życzę takich tekstów o fanatyzmie PO,bo tak zdecydowanie nie jest i żądam odwołania,bo jest to nieprawdą i mnie obraża,ok...? Można o błędach i braku reform PO merytorycznie gadać,ale nie na zasadzie , że np. kaczor lepszy, bo i tak ani nie zlikwiduje KRUS-u,ani podatku Belki, nie będzie prywatyzował,żadnego budowania autostrad,a zwykłego szczekania na wszystkich, czy wcześniejszego usuwania Rozłuckiego i Balcerowicza,maniakalnych pierdół "brodatego",wściekłych starych rozrabiaków robiących sobie orenż z krzyża,czy wstydu w Europarlamencie przez jego pupila - najzwyczajniej w świecie mam dość,jak chyba wielu...
Edytowany: 12 lipca 2011 09:51
|
|
Wysłane:
12 lipca 2011 09:53:27
No widzisz jak zupelnie inne widzenia swiata mamy ...
dla mnie najwiekszym wstydem w europarlamencie jest gadanie jak pieknie kwitnie łąka pokryta zielona trawka w miejscu gdzie leza same trupy i unosi sie smrod ...
nie wiem co by bylo jakby teraz rzadzil Kaczynski bo nie jestem w przeciwienstwie do Ciebie jasnowidzem - Ty piszesz ze wiesz co by bylo ja nie mam takich umiejetnosci ;)
w tej chwili mnie obchodzi partia rzadaca a nie opozycja bo to oni maja najwiekszy realny wplyw na moje zycie, gdyby przy wladzy byl Pis i rzadzil tak jak Platforma obecnie to moja krytyka bylaby skierowana wobec nich ale poki co ...
nie bede sie skarzyl na awantury u sasiada jesli u mnie codziennie w domu jest libacja ...
|
|
0 Dołączył: 2009-11-14 Wpisów: 228
Wysłane:
12 lipca 2011 22:26:16
Ciekawe czy nasi "eksperci" z wiejskiej nauczą się na przykładzie Grecji i Włoch że zadłużanie się ma bardzo przykre konsekwencje?
|
|
0 Dołączył: 2009-02-21 Wpisów: 5 068
Wysłane:
13 lipca 2011 00:53:47
Kurna - POp nie wierzę że to wszystko PISzesz. Kiedy masz zamiar rozliczyć "kumpli"? Za kolejne cztery lata? Ja - podobnie jak Ty - też na nich kiedyś głosowałem, ale się srodze zawiodłem. Dzisiaj - z braku laku jestem za słabszym, a słabszym jest dzisiaj ten, za którym media nie przepadają i z niego szydzą w oficjalnej, wolnorynkowej telewizorni. Nie sposób tego nie zauważyć! Chyba że ktoś jest ślepy. POP - i bez Twojej drwiny o tzw kaczorach - jest wystarczająco dużo w mediach nienawiści i skrzywionych opini.....
Edytowany: 13 lipca 2011 01:00
|
|
1 Dołączył: 2010-08-15 Wpisów: 183
Wysłane:
13 lipca 2011 11:52:27
Orientuje się ktoś czy ciężko jest zmieniać przepisy wprowadzać reformy? Nie chodzi mi tu o spowodowany brak poparcia, a raczej o włożoną pracę itp.
Poza tym według mnie do sejmu powinni być brani tylko specjaliści po równo na każde ministerstwo w liczbach nieparzystych. Gdy każda z grup nie ma doświadczenia w jakimś jeszcze fachu powinien być on dotworzony. Oczywiście najlepsi specjaliści z propozycjami pensji jakie dostają na obecnych stanowiskach. Redukcja 460 posłów byłaby wskazana. Na każde ministerstwo np 9 by przypadało. Likwidacja Senatu. Zakaz zatrudniania rodziny w ministerstwach, odstępstwa od tego mogłyby być takie, że jeśli ktoś z rodziny ma odpowiednie kwalifikacje może zostać zatrudniony. Przekształcenie państwa nieudolnego w sprawnie działający dzięki prawdziwym fachowcom którym nie w głowie kłótnie i pobieranie pieniędzy za siedzenie.
|
|
0 Dołączył: 2011-01-18 Wpisów: 171
Wysłane:
17 lipca 2011 17:58:37
Platforma myśli przyszłościowo i już zaprezentowała plakaty wyborcze na wybory w 2019 roku. http://pokazywarka.pl/gxhgqa/
Edytowany: 17 lipca 2011 17:59
|
|
|
|
26 Dołączył: 2008-08-30 Wpisów: 1 968
Wysłane:
18 lipca 2011 14:40:40
Kongrs Nowej Prawicy zaskakująco wysoko, chociaż to w końcu forum inwestorów giełdowych. Nie wiem tylko czy te zmiany nazwy posłużą, co wybory to inna nazwa komitetu. 90% społeczeństwa zapewne nie wie co to jest ten KNP i z kim go kojarzyć
|
|
13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
19 lipca 2011 09:37:07
Gutek84 napisał(a):Żeby zobrazować jaką ocenę należy wystawić obecnie rządzącej Mafii Obywatelskiej garść cytatów z expose Donalda Tuska z 2007 roku:
Powyższy post odnoszący się do expose całkowicie oddaje mój stosunek do PO. Pierwszy raz miałem realną nadzieję na rządy liberałów i srodze się zawiodłem. Przekręcenie nazwy partii traktuję jako mrugnięcie okiem w kierunku afer, tych centralnych i tych lokalnych. I żadne to wytłumaczenie że "inni też kradną". Wybrałem KNP, podobnie jak wielu bez większej wiary w zwycięstwo, ale jako mój głos poparcia dla idei "chcącemu nie dzieje się krzywda". Mam dość postawy roszczeniowej w tym kraju, którego emanacją są przepite mordy obywateli sterczących z butelką wina i fajką w zębach przed siedzibą MOPS'u w pobliżu przedszkola mojej córki. PJN podobało mi się. Wydawało się ciekawym połączeniem idei PO i PIS sprzed wyborów 2005. Taki POPiS (coś, w co kiedyś wierzyłem). Niestety przegrali u mnie populistycznym pomysłem zamrożenia kursu franka. PIS stał się zbyt smoleński. Niewiele zostało z prawdziwej chęci naprawy Polski. Nie jestem przekonany na 100% do żadnej partii. Moje obecne sympatie rozkładają się następująco, wg kolejności: KNP PJN PIS PO SLD PSL
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
19 lipca 2011 09:56:30
Cytat:Niestety przegrali u mnie populistycznym pomysłem zamrożenia kursu franka.
Tym pomysłem zasługują na NAJWIĘKSZĄ BZDURĘ ROKU... Dawno tak debilnego pomysłu nie widziałem,może jeszcze zaproponują,żeby zwracać straty tym inwestorom,co stracili na akcjach...???
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
19 lipca 2011 10:29:07
Frogu,
jeżeli piłkarzy Łysicy Bodzentyn przebierzesz w koszulki Barcelony, to grać będą nadal jak piłkarze Łysicy Bodzentyn. czy tuman z PiSu/PO po przejściu do PJN przestanie być tumanem? wątpię.
w mojej opinii, dopóki nie zostaną wprowadzone okręgi jednomandatowe i zlikwidowane listy partyjne, dopóki nie zostaną wycofane dotacje dla partii politycznych - nie ma szans na poprawę. jestem człowiekiem raczej spokojnym, zniszczyłem w swoim życiu zaledwie jednego laptopa i kilka telefonów. ale w niedzielę, gdy w przerwie siesty Kydryńskiego głos zabrał Jarek w spocie reklamowym - niewiele brakowało, by do listy moich ofiar został dopisany radioodbiornik.
u mnie polska klasa polityczna wywołuje odruchy wymiotne. jest to zgraja pasożytów i nierobów, żerujących na braku asertywności społeczeństwa. nie oddam swojego głosu, bo nie mam na kogo. nie oddam głosu nieważnego, by nie podnosić frekwencji. zawiodłem się niegdyś na SLD, teraz na PO. trzeciej szansy nie dam nikomu.
|
|
Wysłane:
19 lipca 2011 10:31:38
Frog napisał(a): Taki POPiS (coś, w co kiedyś wierzyłem). Niestety przegrali u mnie populistycznym pomysłem zamrożenia kursu franka.
Myslisz ze oni o tym tak na powaznie ??? Mysle ze to tylko wybieg przedwyborczy gdzie walczy sie o kazdy glos a co dopiero o 700 tys glosow Wiesz teraz jest taki okres ze rozne rzeczy mozemy slyszec nawet najbardziej niewiarygodne bo Ty czy ja nie uwierzymy ale ile osob uwierzy a poki co kazdy ma jeden glos
|
|
Wysłane:
19 lipca 2011 10:35:10
krewa napisał(a):nie oddam swojego głosu, bo nie mam na kogo. nie oddam głosu nieważnego, by nie podnosić frekwencji. zawiodłem się niegdyś na SLD, teraz na PO. trzeciej szansy nie dam nikomu. to byloby nawet rozwiazanie ale wyjdzie Karolak czy jakis inny pseduaktorzyna i bedzie wpajal masom ze to obowiazek i nie pojscie jest wrecz wstydem dla prawdziwego Polaka :) myslisz ze masy tego nie kupia ??!! oczywiscie ze kupia bo nawet nie wiesz jak co niektorzy tego dnia moga poczuc sie wazni (juz nie sa jak co dzien menelami zza sklepu) , w koncu wybieraja wladze
|
|
Wysłane:
19 lipca 2011 11:00:14
krewa napisał(a):Frogu,
jeżeli piłkarzy Łysicy Bodzentyn przebierzesz w koszulki Barcelony, to grać będą nadal jak piłkarze Łysicy Bodzentyn. czy tuman z PiSu/PO po przejściu do PJN przestanie być tumanem? wątpię.
Ale jeżeli jest w Łysicy super talent, na którego pokazanie nie ma możliwości przez kiepską grę pozostałych zawodników, to przejście do Barcelony może mu pomóc na pokazanie możliwości. Miałem nie głosować, ale im niższa frekwencja tym politycy tak naprawdę bardziej się cieszą i stają się coraz bardziej bezczelni. Zdają sobie bowiem sprawę z tego, że muszą walczyć o głosy tylko tych, którzy jeszcze w nich wierzą. A skoro jeszcze wierzą, znaczy że można ich zmanipulować.
|
|
0 Dołączył: 2011-01-21 Wpisów: 303
Wysłane:
19 lipca 2011 11:48:10
Frekwencja będzie dosyć kluczowa w tych wyborach, a wiele wskazuje na to, że może być jedna z najniższych w historii. Jak wiadomo PiS ma zdecydowanie bardziej zmobilizowanych wyborców niż Platforma i wynik wyborów z całą pewnością miażdżący nie będzie, osobiście typuję coś w okolicach:
PO - 30% PIS - 25% SLD - 13% PSL - 6% KNP - 5% PJN - 3% Palikot - max.1%
No i z tego prawdopodobnie urodzi się koalicja PO-SLD, jak dla mnie najgorszy możliwy wariant jeśli chodzi o przyszłość Polski.
Zadziwiające jest dla mnie to jak po raz kolejny ochoczo poczynają sobie ludzie starej gwardii np. Leszek Miller który przecież odchodził shańbiony tragicznymi rządami SLD w połączeniu z aferami. Świadczy to tylko o tym jak medialny szum i newsotok wypłukują pamięć społeczeństwa. Ciemnogród żyje "tu i teraz" karmiony kolejnymi wrzutkami rządowo-dziennikarskimi.
Dla mnie osobiście jest to przerażające, ale to tylko potwierdza, że kluczem do władzy jest wykreowanie społeczeństwa biernych konsumentów, urabianie opinii publicznej poprzez propagandę pseudoelit, które wiedzą co jest najlepsze dla Polaków i w jakim kierunku mamy podążyć. Ten styl od samego początku swego istnienia prezentuje np.GW Wszędzie gdzie popatrzeć pojawiają się jak zaraza wszelkiej maści "eksperci" którzy powiedzą nam co mamy myśleć w danej dziedzinie. Nasza demokracja doszła do takiego stanu gdzie ten święty "demos" staje się tylko maszynką (głosującą na kogo należy, kupującą odpowiednie gazety i oglądającą odpowiednie programy TV) do wzmacniania i utrzymywania władzy przez elity.
|
|
Wysłane:
19 lipca 2011 12:21:54
Cytat:Zadziwiające jest dla mnie to jak po raz kolejny ochoczo poczynają sobie ludzie starej gwardii np. Leszek Miller który przecież odchodził shańbiony tragicznymi rządami SLD w połączeniu z aferami. Świadczy to tylko o tym jak medialny szum i newsotok wypłukują pamięć społeczeństwa. Ciemnogród żyje "tu i teraz" karmiony kolejnymi wrzutkami rządowo-dziennikarskimi. Dzisiaj widziałem na rynku dwóch cwaniaków grających w "trzy kubki". Oczywistym było że to kanciarze i zarobić się na nich nie da. Ludzie ich omijali, ale w końcu znalazł się jeleń (całkiem młody chłop). Przechodziłem tamtędy kilka minut później słuchając już jego przekleństw. Oczywiście "graczy" już nie było. Pieniędzy tego pana też. I za jakiś czas historia się powtórzy.
|
|
0 Dołączył: 2010-12-18 Wpisów: 522
Wysłane:
19 lipca 2011 17:26:43
ha, widzę że nieudolni socjaliści z PO dalej w modzie, tragedia, ludzie to się chyba nigdy niczego nie nauczą. Całe szczęście że jest jeszcze "zacofany" elektorat który zagłosuje na mniejszy socjalizm (czyt. PIS) bo że Korwin coś ugra to nadziei nie mam. "człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..." "Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.