0 Dołączył: 2008-09-13 Wpisów: 197
Wysłane:
11 sierpnia 2011 17:40:50
krzem78 napisał(a):krzem78 napisał(a):ES.F - jesteśmy kilka punktów od 61,8% zniesienia fali wzrostowej od lipca 2010. Na bossa ten poziom wychodzi na 1143. pękło jak zapałka. następne tego typu: 31,8% całego wzrostu "hossy" - 1102. Oczywiście tu był błąd - chodzi o 38,2% Raz przebił ten poziom ale w nocy, potem 3 razy się od niego odbił. Dodatkowo w tej strefie (od 10350-1147 z wyjątkami) poruszaliśmy się od ok. września 2009 do września 2010 - konsolidacja. Trwałe zejście poniżej tej konsoli (poniżej 1000 z lipca 2010) to już dla mnie bessa. Póki co w średnim terminie upatruję szansy na przytulenie ulubionej przez USA EMA 200. A tak w ogóle to przestaję wierzyć w to AT tak jak serpcio pisze. Moja rzeczywistość subiektywna - to wszystko to, co istnieje. Rzeczywistość obiektywna to twór syntetyczny dotyczący hipotetycznej uniwersalizacji licznych rzeczywistości subiektywnych. Philip Dick.
Edytowany: 11 sierpnia 2011 17:54
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
|
|
0 Dołączył: 2011-04-14 Wpisów: 879
Wysłane:
11 sierpnia 2011 18:15:32
FROG, gdzie jesteś? bądż fecetem, nie ukrywaj się, przecież wszyscy wiedzą, że to Ty jesteś przyczyną tej katastrofy, ujawnij się, oddasz mi jakieś 100k i będzie ok
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
11 sierpnia 2011 18:18:29
Hmm, a jesteś gotowy zapłacić Tadkowi Mazurowi 200k za rozpoczęcie hossy? The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-19 Wpisów: 1 506
Wysłane:
11 sierpnia 2011 18:29:17
to się teraz ładnie porobiło. złoto tanieje, bovespa jak ktoś pisał wyprzedza trend i wyprzedziła, frank potaniał, ropa lekko zdrożała ale idzie swoim trendem. Zabronili gry na krótko. Żyć nie umierać
|
|
1 Dołączył: 2009-06-25 Wpisów: 1 075
Wysłane:
11 sierpnia 2011 18:31:21
Frog napisał(a):
Chciałbym Was zapytać o przewidywania na przyszłość - odnośnie giełd.
Ja od samego poczatku kopie sie z koniem i moje stanowisko sie nie zmienia czyli zostalem na akcjach liczac na konkretne odbicie - ciezko okreslic horyzont czasowy ?! Dobrze ze dzis juz sie troche uspokoilo bo na forum zapanowal taki pesymizm ze nie dalo sie tego normalnie czytac ;( Mysle ze moze to byc grane tak ze teraz bedzie korekta spadkow fala B choc nie obiecuje sobie zbyt duzo a nastepnie przyjdzie fala C i bedzie leciec i leciec ... Caly czas mi nie pasuje ze teraz wszyscy placza i czekaja na besse a rynek bardzo nie lubi grac oczekiwanych scenariuszy ...
|
|
Wysłane:
11 sierpnia 2011 18:31:30
fidelio77 napisał(a):@kokos "recesja"
No to jest właśnie pytanie, dlatego uważam, że na takie dane jak jutrzejsze o sprzedaży moga by gwałtowne reakcje. jest nowe słowo - DEPRESJA... a tak na prawdę to podobno źle odebrane spowolnienie gospodarcze w połowie hossy. Cytat:Mysle ze moze to byc grane tak ze teraz bedzie korekta spadkow fala B choc nie obiecuje sobie zbyt duzo a nastepnie przyjdzie fala C i bedzie leciec i leciec ...
tak ale nie było zdecydowanego wejścia w fali A na szczyty fala B musi wyznaczyć nowe szczyty
Edytowany: 11 sierpnia 2011 18:33
|
|
0 Dołączył: 2011-02-08 Wpisów: 221
Wysłane:
11 sierpnia 2011 18:35:27
enforces napisał(a):to się teraz ładnie porobiło. złoto tanieje, bovespa jak ktoś pisał wyprzedza trend i wyprzedziła, frank potaniał, ropa lekko zdrożała ale idzie swoim trendem. Zabronili gry na krótko. Żyć nie umierać Wiedziałem, że nadejdzie taki moment iż w końcu postanowię sprzedać akcję po czym będę tego żałował. Eh :/ te spadki mnie trochę oszołomiły ale ten wzrost jeszcze bardziej
|
|
0 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 745
Wysłane:
11 sierpnia 2011 18:38:54
yayurek napisał(a):FROG, gdzie jesteś? bądż fecetem, nie ukrywaj się, przecież wszyscy wiedzą, że to Ty jesteś przyczyną tej katastrofy, ujawnij się, oddasz mi jakieś 100k i będzie ok Przecież rynek Ci właśnie oddaje ;-) Korzystaj póki nie zmieni zdania ;-)
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
11 sierpnia 2011 18:41:09
yayurek napisał(a):FROG, gdzie jesteś? bądż fecetem, nie ukrywaj się, przecież wszyscy wiedzą, że to Ty jesteś przyczyną tej katastrofy, ujawnij się, oddasz mi jakieś 100k i będzie ok mylisz sie, to byl buldi - skasowal swoje na opcjach, a teraz jako kryptobyk zapakowal sie po brode w L-ki edit: a co z tym zlotem? co ma do jego kursu indyjskie swieto ognia, czy co to bylo? Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
Edytowany: 11 sierpnia 2011 18:56
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-10-04 Wpisów: 572
Wysłane:
11 sierpnia 2011 18:41:45
Cytat:Wiedziałem, że nadejdzie taki moment iż w końcu postanowię sprzedać akcję po czym będę tego żałował. Eh :/ te spadki mnie trochę oszołomiły ale ten wzrost jeszcze bardziej Myślisz, że to kogoś interesuje? Czy Wy musicie pisać takie farmazony, co to nie zrobiłem co to nie ja zarobiłem, co to nie ja straciłem? Więcej szacunku dla czytających, bo zachowujecie się jakbyście byli tu panami świata... Czy to jakiś imperatyw wewnętrzny? Widzę, że wielu nie ma niestesty wrażliwości na czytelnika, więc żeby Wam pomóc to piszcie tylko wtedy zadając sobie pytanie czy to kogoś w ogóle zainteresuje i czy to jest ważne? Co cię nie zabije, to cię udziwni
[**usunięto zakazaną treść**]
Edytowany: 11 sierpnia 2011 18:45
|
|
Wysłane:
11 sierpnia 2011 18:43:07
enforces napisał(a):fidelio77 napisał(a):@kokos "recesja"
No to jest właśnie pytanie, dlatego uważam, że na takie dane jak jutrzejsze o sprzedaży moga by gwałtowne reakcje. jest nowe słowo - DEPRESJA... a tak na prawdę to podobno źle odebrane spowolnienie gospodarcze w połowie hossy. Heh, przecież nie wiadomo jeszcze co czy spowolnienie czy recesja, własnie dlatego jest takie zamieszanie.
|
|
13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
11 sierpnia 2011 18:48:00
mankomaniak napisał(a):Cytat:Wiedziałem, że nadejdzie taki moment iż w końcu postanowię sprzedać akcję po czym będę tego żałował. Eh :/ te spadki mnie trochę oszołomiły ale ten wzrost jeszcze bardziej Myślisz, że to kogoś interesuje? Czy Wy musicie pisać takie farmazony, co to nie zrobiłem co to nie ja zarobiłem, co to nie ja straciłem? Więcej szacunku dla czytających, bo zachowujecie się jakbyście byli tu panami świata... Czy to jakiś imperatyw wewnętrzny? Widzę, że wielu nie ma niestesty wrażliwości na czytelnika, więc żeby Wam pomóc to piszcie tylko wtedy zadając sobie pytanie czy to kogoś w ogóle zainteresuje i czy to jest ważne? Manko, moja cierpliwość na Twoje przytyki wobec innych forumowiczów jest na ukończeniu.
|
|
Wysłane:
11 sierpnia 2011 18:56:37
fidelio77 napisał(a):enforces napisał(a):fidelio77 napisał(a):@kokos "recesja"
No to jest właśnie pytanie, dlatego uważam, że na takie dane jak jutrzejsze o sprzedaży moga by gwałtowne reakcje. jest nowe słowo - DEPRESJA... a tak na prawdę to podobno źle odebrane spowolnienie gospodarcze w połowie hossy. Heh, przecież nie wiadomo jeszcze co czy spowolnienie czy recesja, własnie dlatego jest takie zamieszanie. otóż to. ale jestem skłonny w to uwierzyć po tych wszystkich akcjach z postawieniem 850 mld, rozpowiadanych plotkach które się nie potwierdziły. Polecam film "Wall Street: Pieniądz nie śpi" / "Wall Street: Money Never Sleeps ". To kontynuacja "Wall Street" Olivera Stone'a, jednego z kluczowych filmów lat 80-tych. Film opowiada o kulisach światowych rynków finansowych, spekulacji i przede wszystkim sile plotki. poczekajmy na odswieżenie www.gpw.pl/koncentracja_otwart...wczoraj to 40-45%, w piątek było 30%, a dziś ponad 50%?
Edytowany: 11 sierpnia 2011 18:58
|
|
10 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 121
Wysłane:
11 sierpnia 2011 18:58:07
Cytat:Manko, moja cierpliwość na Twoje przytyki wobec innych forumowiczów jest na ukończeniu. Być może jestem w tym samotny, ale mam nadzieję, że cierpliwości ci wystarczy jeszcze na dłuższą chwilę. Manko odgrywa tutaj podobną rolę jak Funkytown na wątku KOV-u. I imo jest to postać, która tej sztuce jest potrzebna. Nawet jeśli jej kwestie bywają irytujące w formie, to szkoda by było treści.
|
|
Wysłane:
11 sierpnia 2011 19:05:25
enforces napisał(a):fidelio77 napisał(a):enforces napisał(a):fidelio77 napisał(a):@kokos "recesja"
No to jest właśnie pytanie, dlatego uważam, że na takie dane jak jutrzejsze o sprzedaży moga by gwałtowne reakcje. jest nowe słowo - DEPRESJA... a tak na prawdę to podobno źle odebrane spowolnienie gospodarcze w połowie hossy. Heh, przecież nie wiadomo jeszcze co czy spowolnienie czy recesja, własnie dlatego jest takie zamieszanie. otóż to. ale jestem skłonny w to uwierzyć po tych wszystkich akcjach z postawieniem 850 mld, rozpowiadanych plotkach które się nie potwierdziły. Polecam film "Wall Street: Pieniądz nie śpi" / "Wall Street: Money Never Sleeps ". To kontynuacja "Wall Street" Olivera Stone'a, jednego z kluczowych filmów lat 80-tych. Film opowiada o kulisach światowych rynków finansowych, spekulacji i przede wszystkim sile plotki. poczekajmy na odswieżenie www.gpw.pl/koncentracja_otwart...wczoraj to 40-45%, w piątek było 30%, a dziś ponad 50%? Tylko warto sobie zadac pytanie czy nawet w wersji ze spowolnieniem a nie recesja warto siedziec w akcjach. Spowolnienie w kazdej chwili moze wejsc w recesje.
|
|
46 Dołączył: 2010-08-07 Wpisów: 1 795
Wysłane:
11 sierpnia 2011 19:19:02
Jutro kluczowe dane, prawdziwy test kondycji amerykanskiej gospodarki
|
|
0 Dołączył: 2009-10-06 Wpisów: 1 335
Wysłane:
11 sierpnia 2011 19:37:06
Pan Kiełbasa zaciągnął ręczny, ufff. ile można? ale wchodzić teraz w akcje, w elki? to trzeba mieć jądra z kamienia ;) cały czas napływają niepokojące informacje, choćby te, że odcięli linie kredytowe dla francuskich banków oraz że kurs edka sztucznie utrzymują chinole z ruskimi. to link do niusu: andrzejstefaniak.bblog.pl/wpis...miecz Damoklesa wisi nad nami i jeśli to prawda, to: "żarty się skończyli, zaczęli się schody"
Edytowany: 11 sierpnia 2011 19:40
|
|
Wysłane:
11 sierpnia 2011 20:05:16
Wall Street Production Presents: "Sprzedaż detaliczna za lipiec" Start: Piątek, 14:30. Występują: Chciwośc w roli popytu. Strach w roli podaży. Gościnnie: krew, pot i łzy inwestorów. Bilety do nabycia w Domach Maklerskich. Zapraszamy!
|
|
1 Dołączył: 2009-06-25 Wpisów: 1 075
Wysłane:
11 sierpnia 2011 20:14:16
oj pieknie sie moj scenariusz realizuje , oj pieknie gdyby udalo sie odrobic calosc spadkow to bylaby to piekna darmowa lekcja ktora dala wiecej niz najdrozsze kursy i szkolenia i pobudzila do kreatywnego myslenia i stworzenia bardziej przemyslanej strategii na przyszlosc bo przyznaje ze tak dlugi okres wzrostow uspil mnie calkowicie i bylem leniem ale juz obiecalem poprawe tylko czy nauczyciel pozwoli przejsc do nastepnej klasy ??? jak widac rozwaza egzamin poprawkowy czyli teraz pompka + niestety wzrost surowcow :(((
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.