Dziś po sesji wrzucę dokładne wyniki portfela jako pierwsze mininotowanie. Do tego będzie lista tego co kto kupił :). Obecnie mamy 34 uczestników zabawy - co jest ilością już dość znaczną. Zapisy są ciągle otwarte ale nie chciałbym by portfel zbytnio się rozrósł tak więc ustalam limit na 40 uczestników (czyli 40 spółek). Wartości tej nie chcę przekraczać z powodów logistycznych (młyn w wątku) jak i zbyt dużego rozdrobnienia portfela (a będziemy przecież porównywać się do benchmarków - m.in funduszy).
Podaję link do wglądu portfela publicznego:
myfund.pl/index.php?baza=0&... (nie trzeba nigdzie się rejestrować z tego co widzę - dajcie znać czy działa ok)
Nie widać w nim wartości pieniężnych oraz paru innych ficzerów ale jest online i notowania z ok 20 min opóźnieniem się zmieniają. Notowania z wartościami pieniężnymi będę wstawiał ja w formie jpg.
Są też ceny po których były kupione spółki. Przy tym parę uwag
1) Z powodu nominałów akcji - użytkownik Nataniel ma +63 zł (tyle zostało mu po zakupieniu Kruka) - będą one doliczone do końcowego wyniku (ew do wykorzystania przy zmianie spółki), podobnie Sirhoe +73,42 zł w "depozycie".
2) ucofb kupiłem 1 akcję mdg ciut poniżej otwarcia (ale po realnej cenie) aby miał akcje warte 10 003 zł (zamiast 98xx zl i duży depo).
3) W pozostałych przypadkach kupowałem akcje tak by z prowizją być jak najbliżej kwoty 10 000 zł - czasami została przekroczona o kilka zł, czasami kilka zł brakowało.
4) W portfelu jest 20 000 zł gotówki - pod zakup Trakcji (zarezerwowana - czas do 30.01 na kupno) oraz pod decyzję Gerdy.
5) Proszę pamiętac że średnia cena zakupu to cena zakupu + prowizja (0,38% - więc ok 38 zł)