PARTNER SERWISU
iexyprqa
248 249 250 251 252

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

draconiss
0
Wpisów: 133
Wysłane: 3 listopada 2018 15:32:54
Obligatariusz kontakt napisał(a):
AsGBK napisał(a):

Polecam podpisanie NDA z karami finansowymi a potem chodzenie po forach i pisanie dla zaspokojenia ciekawości osób trzecich. Jest podobno jeszcze jedno miejsce w RN więc zawsze można się zgłosić na ochotnika:)

Ok, ale ze strony RW nie oczekujemy zastrzeżonych informacji, nie oczekujemy też ślęczenia i rozpisywania się na forach internetowych. Oczekujemy natomiast raz na jakiś czas krótkiego komunikatu dotyczącego aktualnej sytuacji i działań RW. Prosimy o komunikaty na maila, nie wszyscy korzystają z forum SW, był kiedyś taki zwyczaj.

Teraz to nawet nie wiemy, kiedy odbywają się posiedzenia RW. Dlaczego nie mamy dostępu do uchwał RW, przecież wystarczy je przesłać do Kuratora. Dlaczego nie ma komunikatów z posiedzeń, kiedyś były.
Nowy Przewodniczący – nowe zwyczaje?

Cytat:
Ja nie mam pretensji do Pana ale do zarzadu ...

A ja mam pretensje nie tylko do Zarządu. Niestety, ale znacznie więcej informacji możemy uzyskać z prasy niż od naszego przedstawiciela, na którego oddaliśmy głosy.

Cóż, obiecanki przedwyborcze i powyborcza rzeczywistość...

1/ Komunikacja na maila od czasu udostępnienia danych poufnych wiąże się z osobistym ryzykiem prawnym; mając tego świadomość jest to niezbędna i konieczna ostrożność
2/ Uchwały RW są rozsyłane - sprawdzę, czy wszyscy je otrzymali
3/ Od przyszłego tygodnia pojawi się ponownie wsparcie prawne RW, co pozwoli m.in. tworzyć komunikaty prasowe - dziękuję Spółce za gotowość pokrycia kosztów (jak zwykle gorgeous)
4/ Przypomnę, że zaangażowanie w RW jest działalnością społeczną - (od kwietnia br. byłem w Warszawie ponad 20 razy, od sierpnia br. jadę na urlopie bezpłatnym, każda chwila wolna i weekend jest z GBK) - w sytuacji ograniczonego czasu konieczne jest wybranie priorytetów, a mając do wyboru przygotowanie się np. do RW, spotkania z wierzycielami, bankiem vs napisanie komunikatu RW wybiorę te pierwsze, bo one mają szansę wpłynąć na realny poziom spłat obligacji niezabezpieczonych; niestety, tak to wygląda
5/ W konsekwencji uwaga re rzeczywistość przedwyborcza i powyborcza jest nie na miejscu i jest brakiem szacunku dla zaangażowania, także w Pana/ Pani sprawę

Jednej rzeczy nie rozumiem. Widzą w hook siana i jeszcze rządzą i dzielą jakie informacje moga obligatoriusze mieć żeby podjąć decyzję? I co jeszcze skur* biorą za to kokosy?

kris1986
0
Wpisów: 184
Wysłane: 3 listopada 2018 17:03:26
Obligatariusz_kontakt napisał:
w sytuacji ograniczonego czasu konieczne jest wybranie priorytetów, a mając do wyboru przygotowanie się np. do RW, spotkania z wierzycielami, bankiem vs napisanie komunikatu RW wybiorę te pierwsze, bo one mają szansę wpłynąć na realny poziom spłat obligacji niezabezpieczonych; niestety, tak to wygląda

Mam nadzieję, że ten czas poświęcony wierzycielom i bankom o którym Pan Radek pisze będzie miał realne korzyści w wypracowanych propozycjach układowych, tym bardziej że jak to wspominał nasz przedstawiciel są pewne sukcesy w negocjacjach. Niedługo będziemy mogli powiedzieć "sprawdzam" gdy poznamy propozycje układowe. Panie Radku liczymy na Pana, nie wiem tylko dlaczego przedstawiciel grupy Facebook Arti tak niekorzystnie odnosi się w swoich wypowiedziach o Panu. Przecież jemu też powinno zależeć aby te propozycje były jak najlepsze, gdyż walka z bankami może okazać się nieskuteczna.

ID
ID
0
Wpisów: 53
Wysłane: 3 listopada 2018 17:04:39
do obligatariusz_kontakt

Cytat:
1/ Komunikacja na maila od czasu udostępnienia danych poufnych wiąże się z osobistym ryzykiem prawnym; mając tego świadomość jest to niezbędna i konieczna ostrożność

Panie Radku nie wiem jak inni członkowie grupy mailingowej ale ja ostatniego maila otrzymałem od Pana w dn. 29.07.2018 - Komunikat nr 3.
Jak będzie Pan sprawdzał wysłane maile to proszę wziąć to pod uwagę.
Edytowany: 3 listopada 2018 17:05

voyager747
0
Wpisów: 528
Wysłane: 3 listopada 2018 19:07:18
Macieju, jeśli nie odróżniasz kasy banku od obligacji Getbacka, to chyba nie mamy o czym gadać.

bog41
0
Wpisów: 122
Wysłane: 3 listopada 2018 19:48:39
Maciej_61
Sam Deloitte to weryfikował. SP. z o. o. Kapitał zakładowy 10 tys zł. Więc są wiarygodni jak diabli..
A mogę wiedzieć jaka jest fizyczna różnica między problemami z wysokością kapitału a ilością gotówki. Wydaje mi się że w obu przypadkach chodzi o brak forsy w kasie? [/quote]

1. Audytorem GBK nie była spółka z o.o., lecz spółka komandytowa.
2. W spółce komandytowej nie ma pojęcia "kapitał zakładowy".
3. Nie zachodzi żaden związek pomiędzy wysokością kapitału zakładowego (czy akcyjnego) w spółkach kapitałowych, a wypłacalnością spółki.
Edytowany: 3 listopada 2018 19:50

alder74
0
Wpisów: 301
Wysłane: 3 listopada 2018 19:57:13
@sylwi16
Cytat:
Na RW nie liczcie, bo oni nawet nie chca uchylić rąbka toczącej się sprawy. A Pan Radek to już nas totalnie olewa. Załapał posadkę i liczy na ... - dalszy ciąg to domniemanie.

Nie wszystko ze strony RW tez mi się podoba, w szczególności deficyt informacji (chociaż w kontekście wyjaśnienia Radka częściowo uzasadniony).
Ale takie pisanie jak w cytacie uważam za obraźliwe - to jest chwyt poniżej pasa.
Na mój rozum RW została powołana w związku z PPU i boksowanie się z IB/LB ze względu na nieprawidłowości przy oferowaniu obligacji itd to nie jej broszka.
Z tym bliżej do fb Artioma.

AsGBK
0
Wpisów: 447
Wysłane: 3 listopada 2018 22:00:06

3/ Od przyszłego tygodnia pojawi się ponownie wsparcie prawne RW, co pozwoli m.in. tworzyć komunikaty prasowe - dziękuję Spółce za gotowość pokrycia kosztów (jak zwykle gorgeous)
4/ Przypomnę, że zaangażowanie w RW jest działalnością społeczną - (od kwietnia br. byłem w Warszawie ponad 20 razy, od sierpnia br. jadę na urlopie bezpłatnym, każda chwila wolna i weekend jest z GBK) - w sytuacji ograniczonego czasu konieczne jest wybranie priorytetów, a mając do wyboru przygotowanie się np. do RW, spotkania z wierzycielami, bankiem vs napisanie komunikatu RW wybiorę te pierwsze, bo one mają szansę wpłynąć na realny poziom spłat obligacji niezabezpieczonych; niestety, tak to wygląda
5/ W konsekwencji uwaga re rzeczywistość przedwyborcza i powyborcza jest nie na miejscu i jest brakiem szacunku dla zaangażowania, także w Pana/ Pani sprawę

1. Zgrabna wymówka. Złej baletnicy...

2. Może i są rozsyłane, ale na pewno nie są publikowane, poza wybiórczymi uchwałami na stronie spółki.

3. Też dziękujemy spółce za gotowość pokrycia kosztów, szczególnie, że robi to z naszych pieniędzy. Naprawdę nie wiem, co takiego gorgeous w tym widzisz. Tak im kadzisz, jakby robili to ze swojego wynagrodzenia (swoją drogą też wypłacanego z naszych pieniędzy).

4. Doceniam zaangażowanie (pisałam to wielokrotnie), ale kandydując do RW i zważywszy na sytuację spółki powinieneś się liczyć, że będzie to czasochłonne zajęcie. Jeśli ktoś twierdził, że ma doświadczenie i się zna, to powinien wiedzieć na co się porywa. Poza tym działasz też w swoim interesie, a przy okazji i w naszym. Nie uprawiajmy martyrologii, ile czasu zajmie Ci napisanie krótkiego komunikatu raz w tygodniu? Tym bardziej, że zdolności pisalnicze u Ciebie znaczne :)

5. Uwaga zgodna z rzeczywistością. Ja z kolei uważam, że to Ty lekceważysz i wykazujesz brak szacunku dla ludzi, którzy na Ciebie głosowali. Jesteś w RW tylko dlatego, że 625 osób na Ciebie zagłosowało, a nie ze względu na swoją pozycję zawodową. Przed wyborami do RW inne były obietnice, a teraz co mamy? Z łaski kilka ogólnikowych haseł, rzuconych od czasu do czasu.

Szacunek za to, co zafundowała nam RW przed ostatnim Zgromadzeniem Wierzycieli.
Good job!

leonek7
0
Wpisów: 541
Wysłane: 3 listopada 2018 22:55:17
Dobrze napisane,a przede wszystkim odzwierciedlające stan faktyczny. To jak jesteśmy traktowani przez zarząd spółki a teraz i RW jest po prostu nieludzkie.Nie dość ,że od pól roku żyjemy w ogromnym stresie ,porozwalały nam się nie tylko sprawy finansowe ale i rodziny to jeszcze musimy żebrać o jakąkolwiek informację dotyczącą NASZYCH pieniędzy. Wiele osób choruje,posypało się zdrowie i psychika.Ale przecież to się nie liczy.Kara musi być.Pożyczyliśmy kasę złodziejom to teraz cierpmy za swoje własne pieniądze.

alder74
0
Wpisów: 301
Wysłane: 3 listopada 2018 23:53:25
@AsGBK
@leonek

Zachowuje sobie prawo do zdania odrębnego - nie jestem aż tak krytyczny w stosunku do naszego przedstawiciele do RW.
Jeden członek RW już się odstrzelił - chyba nie jest to taka słodka funkcja.

Bez urazy, ale gdzie byliście, jak zgłaszano kandydatury do RW?
Każdy na tym etapie miał równe prawa.

voyager747
0
Wpisów: 528
Wysłane: 3 listopada 2018 23:57:01
Tak, zaraz się tu zrobi jak na tym innym forum, a tam piszą, że RW chce okraść akcjonariuszy, że my będziemy im płacić odszkodowania, a członkowie RW będą siedzieć. Tylko, tamto forum jest trochę inne, bardziej specyficzne.

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 4 listopada 2018 02:27:48
Ja tam popieram pana Radka - liczą się działania a nie bzdurna gadanina.
Co wam z informacji od RW, poza tym że będzie lepiej spać?

Pan Radek sam posiada więcej obligacji we własnym imieniu niż znakomita większość z tych co oddali na niego głosy. To gwarantuje że jest zaangażowany na 100% bo działa przede wszystkim we własnym interesie.

Panie Radku, licze na konkretne działania prawne również po zakończeniu sprawy ze spółką GETBACK... w razie czego prosze o kontakt na priv, jesli jest Pan zainteresownay.

maciej_61
0
Wpisów: 803
Wysłane: 4 listopada 2018 07:05:33
bog41 napisał(a):
Maciej_61
Sam Deloitte to weryfikował. SP. z o. o. Kapitał zakładowy 10 tys zł. Więc są wiarygodni jak diabli..
A mogę wiedzieć jaka jest fizyczna różnica między problemami z wysokością kapitału a ilością gotówki. Wydaje mi się że w obu przypadkach chodzi o brak forsy w kasie?

1. Audytorem GBK nie była spółka z o.o., lecz spółka komandytowa.
2. W spółce komandytowej nie ma pojęcia "kapitał zakładowy".
3. Nie zachodzi żaden związek pomiędzy wysokością kapitału zakładowego (czy akcyjnego) w spółkach kapitałowych, a wypłacalnością spółki.[/quote]

Mnie chodziło o audyt IB. A ten robiła sp. z o. o. a nie komandytowa.
Ale to w tej chwili jest mnij istotne. Wszyscy chyba czekamy na wtorek i wtedy chyba dopiero będzi o czym dyskutować. No a w ponidziałek ciekawe czy będzie wpłacone wadium.
Edytowany: 4 listopada 2018 07:08

maciej_61
0
Wpisów: 803
Wysłane: 4 listopada 2018 07:38:55
leonek7 napisał(a):
Dobrze napisane,a przede wszystkim odzwierciedlające stan faktyczny. To jak jesteśmy traktowani przez zarząd spółki a teraz i RW jest po prostu nieludzkie.Nie dość ,że od pól roku żyjemy w ogromnym stresie ,porozwalały nam się nie tylko sprawy finansowe ale i rodziny to jeszcze musimy żebrać o jakąkolwiek informację dotyczącą NASZYCH pieniędzy. Wiele osób choruje,posypało się zdrowie i psychika.Ale przecież to się nie liczy.Kara musi być.Pożyczyliśmy kasę złodziejom to teraz cierpmy za swoje własne pieniądze.

Cóż. A może o tym co się dzieje "dowiedział by się" od okolicznych wiewiórek jakiś dziennikarz? Np ze SW? Od dziennikarzy nie można wymagać aby podali źródło z którego mają informacje. Ten mechanizm jest przecież stosowany w bardzo, bardzo wielu przypadkach. Różnych "przecieków" i to informacji niejawnych i to z kręgów rządowych, parlamentarnych itp mieliśmy już co niemiara.

kris1986
0
Wpisów: 184
Wysłane: 4 listopada 2018 08:27:34
Widzę, że linczowanie to domena Polaków. Forum powstało w innym celu niż atakowanie, oczywiście możemy wyrażać swoją opinię, ale nie róbmy tego w taki sposób aby obrażać innych. Sam mam dużo uwag do RW, przedewszystkim dotyczących komunikacji, ale nie można zarzucić im, iż zapewne wykonują swoją pracę (za free), w taki sposób aby układ był jak najbardziej korzystny dla obligatariuszy czyli siebie i Nas. Żadnemu z przedstawicieli RW nie zazdroszczę, gdyż zapewne jaki nie byłby układ tak i tak znajdą się krytycy którzy rozgrzeją te forum. Wg mnie głównym działaniem jakim powinna zająć się spółka z pomocą RW jest odzyskanie kasy od nierynkownych umów, konfiskat majątków i odszkodowań bo tu leżą grube miliony. Nie róbmy z tego forum podobnego do tego z bankiera.......

kokospl
46
Wpisów: 1 795
Wysłane: 4 listopada 2018 08:46:27
Ludzie my musimy żądać informacji ze spółki to jest ich cholerny obowiązek a nie łaska...
Zarząd bierze za to ogromne pieniądze OBLIGATARIUSZY a jedyne co potrafi to straszyć ogromnymi karami w przypadku gdyby ktoś zdecydował sie udostępnić informacje ze spółki...

AsGBK
0
Wpisów: 447
Wysłane: 4 listopada 2018 09:03:08
kris1986 napisał(a):
Widzę, że linczowanie to domena Polaków. Forum powstało w innym celu niż atakowanie, oczywiście możemy wyrażać swoją opinię, ale nie róbmy tego w taki sposób aby obrażać innych. ... Nie róbmy z tego forum podobnego do tego z bankiera.......

Może nie róbmy też z naszego forum podobnego do tego z FB, gdzie tylko ci o jedynych, słusznych poglądach mogą się wypowiadać. Ja nikogo nie obrażam.

Poklepujcie dalej Przewodniczącego po ramieniu, a kolejnym razem o warunkach układowych dowiemy się w dniu głosowania, a nie tak jak ostatnio - trzy dni przed.

Nieustająco doceniam zaangażowanie Radka, mam nadzieję, że komunikacja ulegnie poprawie.

sylwia16
0
Wpisów: 29
Wysłane: 4 listopada 2018 09:18:27
Do Użytkownika AsGBK
Bardzo trafne spotrzeżenia. Zgadzam się w 100%.

Obligatariusz kontakt
0
Wpisów: 582
Wysłane: 4 listopada 2018 09:34:21
AsGBK napisał(a):
kris1986 napisał(a):
Widzę, że linczowanie to domena Polaków. Forum powstało w innym celu niż atakowanie, oczywiście możemy wyrażać swoją opinię, ale nie róbmy tego w taki sposób aby obrażać innych. ... Nie róbmy z tego forum podobnego do tego z bankiera.......

Może nie róbmy też z naszego forum podobnego do tego z FB, gdzie tylko ci o jedynych, słusznych poglądach mogą się wypowiadać. Ja nikogo nie obrażam.

Poklepujcie dalej Przewodniczącego po ramieniu, a kolejnym razem o warunkach układowych dowiemy się w dniu głosowania, a nie tak jak ostatnio - trzy dni przed.

Nieustająco doceniam zaangażowanie Radka, mam nadzieję, że komunikacja ulegnie poprawie.

1/ Restrukturyzacja GBK to w zgodnej opinii praktyków najtrudniejsza sprawa od wielu lat; składają się na to przede wszystkim:
- struktura oparta o FIZ
- bałagan operacyjny i patologiczny model biznesowy, którego zmiana trwać będzie jeszcze do 6-9 miesięcy (złe umowy z funduszami, bałagan w bazach danych, efekt tzw. rolek, itd.)
- przestępcze działania poprzedniego zarządu
2/ Praktycy uważają równocześnie, że sąd we Wrocławiu narzucił b. wysokie tempo - nie potrafię tego ocenić; ale na przykładzie rozmów z inwestorami - oferty spłynęły 02.11 a do 06.11 (przez weekend) należy sporządzić propozycje układowe i przekonać do nich NS oraz K
3/ Miejmy świadomość, że RW jest w PPU ciałem dość rachitycznym - większość spraw, które robimy daleko wykracza poza rolę klasycznej RW; ponadto, nie otrzymaliśmy od sądu na 1 zł na działanie RW; wszystko co robimy to pospolite ruszenie; jak na restrukturyzację o wartości 3,5 mld zł, gdzie wynagrodzenia prawników to setki tysięcy EUR, to nasze zaplecze jest po prostu żałosne; nam odmówiono pokrycia kosztów wsparcia prawnego RW
4/ Nie potrzebuję klepania po plecach - od tego więcej środków nie otrzymacie

kokospl
46
Wpisów: 1 795
Wysłane: 4 listopada 2018 10:03:48
I bardzo dobrze ze sad pospiesza zarzad - to jest PPU i nie mozna bez konca tego przedluzac bo zarzadowi potrzebuje wiecej czasu...
Ten zarzad to kompletna porazka i zaprzeczenie tego jak powinien dzialac

sylwia16
0
Wpisów: 29
Wysłane: 4 listopada 2018 10:04:23
voyager747 napisał(a):
Macieju, jeśli nie odróżniasz kasy banku od obligacji Getbacka, to chyba nie mamy o czym gadać.

A ja tą wypowiedź rozumiem. Sądzę, że użytkownik Maciej jest rzeczywiście osobą poszkodowaną, jak wielu z nas na tym forum. Przypuszczam - to jest jedynie moje domniemanie, iż na tym forum są osoby, dla których afera getBack to wyłącznie rozrywka.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

248 249 250 251 252

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,307 sek.

kxqkzcyg
dkztgzsn
zduxlcqb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qqqurblf
dalqjquj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat