0 Dołączył: 2019-01-22 Wpisów: 161
Wysłane:
23 stycznia 2019 08:57:35
Jeśli ktoś będzie miał wniosek o zaskarzenie układu, proszę o podzielenie się. Im więcej osób go wysle, tym lepiej.
|
|
0 Dołączył: 2018-06-03 Wpisów: 69
Wysłane:
23 stycznia 2019 08:59:14
Co będzie jak sąd odmówi zatwierdzenia układu albo układ zostanie skutecznie zaskarżony? Czy wtedy mamy upadłość?
|
|
0 Dołączył: 2018-04-22 Wpisów: 803
Wysłane:
23 stycznia 2019 09:10:34
Upadłość? Teoretycznie tak. Ale - jak już pisałem - formalnie zbankrutować jest bardzo trudno. Wiem coś na ten temat bo usiłujemy formalnie zbankrutować firmę od chyba 8 lat a Sąd odrzuca kolejne wnioski. A firma faktycznie istnieje tylko jako zapis w KRS.
|
|
|
|
30 Dołączył: 2014-05-08 Wpisów: 690
Wysłane:
23 stycznia 2019 09:13:15
Panie Radosławie Rada Nadzorcza wybrała w dniu 11.12.2018r. biegłego rewidenta (Raport 129/2018), co RN wiadomo o terminach wykonania badań poszczególnych okresów, jak rozumiem takie terminy znajdują się w podpisanej z audytorem umowie. Jeżeli umowa została zawarta to takie terminy powinny być chyba już znane.
|
|
0 Dołączył: 2019-01-23 Wpisów: 3
Wysłane:
23 stycznia 2019 09:21:19
Witam wszystkich,
to mój pierwszy post, ale śledzę wątek od początku - tylko do tej pory w wersji biernej. Byłem wczoraj we Wrocławiu, ale to co tam zobaczyłem i usłyszałem spowodowało, że po dalekiej drodze długo jeszcze nie mogłem zasnąć. Chciałem głównie napisać do tych, którzy w postach zwracają się do członka RW z apelami o pomoc w wynegocjowaniu lepszych warunków - "Pan Barczyński to..", "Pan Radek tamto..."- żałuję, że MN6I]E zrobiłem zdjęcia grupy znajdującej się w pierwszej ławce (zarząd, ich papugi, RW (już bez M.Wójcika)) po zakończeniu głosowania- odprężeni, wyluzowani, rozmówki, żarciki. RB miał twarz kogoś kto wygrał może nie 6-kę, ale z pewnością 5-kę w dobrej kumulacji w lotto. Czy tak wyglądała twarz kogoś kto również wtopił na akcjach/ obligacjach i zdaje sobie sprawę z dalszych konsekwencji tego układu? NIE.
Proszę osoby, które będą zaskarżały układ: 1) aby to zrobiły 2) aby możliwie podzieliły się z innymi wzorami
Tak jak ktoś wyżej napisał- dalsze działanie tego "zarządu" to tylko przepalanie naszej kasy w imię prawa, a plany zakupu nowego systemu informatycznego są tego koronnym dowodem.
Edytowany: 23 stycznia 2019 09:33
|
|
0 Dołączył: 2018-05-19 Wpisów: 172
Wysłane:
23 stycznia 2019 09:40:04
Pozwolę sobie wrzucić uwage/zapytanie do bardziej obeznany. Stale czytam "zgodnie z prawem", "w majestacie prawa", itp. Pytanie czy jest zgodnym z prawem zaniechanie obowiązków, niegodziwe reprezentowanie, itp. Jeżeli nie jest zgodne z prawem to ta farsa nie jest zgodna z prawem i w jego majestacie. Tak i sędzia i jego wyroki nie są.
|
|
0 Dołączył: 2018-05-25 Wpisów: 224
Wysłane:
23 stycznia 2019 09:50:21
Obligatariusz kontakt napisał(a):1/ Dobrze, że układ został przegłosowany - to zmniejsza ryzyko upadłości i utraty całości środków 2/ Układ możemy zmienić tuż po jego zatwierdzeniu 3/ Źle, że głosowane były propozycje Spółki - w nich wierzytelność wobec Waterfall ma poziom spłat taki jak nasz, zamiast 10% jak w PU RW; niestety zmniejsza to nasz poziom spłat o ~0,8 p.p 4/ RW będzie wnioskować, aby w przypadku udzielenie zgody na sprzedaż aktywów, środki te zostały zdeponowane na wyodrębnionym rachunku zastrzeżonym w celu ich gromadzenia na przyszłą spłatę wierzycieli, a tylko w niezbędnym stopniu były przeznaczane na "bieżące funkcjonowanie Spółki 5/ Poprosiłem Spółkę o umieszczenie w zakładce RW strony http://www.getbacksa.pl pisemnego uzasadnienia odstąpienia od konwersji - już w nim wskazywaliśmy m.in. na problem zgody UOKiK związany z wybiórczą konwersją; tam też można się zapoznać z PU RW; zwracam uwagę, że nasze PU, z uwagi na mechanizm cash-sweep nie zawierają roszczeń w ogólnym % spłat; chcąc odnieść je do PU Spółki wynosiłyby 27% (brak wydatków m.in. na system IT o którym mówił prezes Dąbrowski, brak wydatku PCC z konwersji oraz inna kwalifikacji Waterfall) 6/ Dla realizacji układu konieczna jest sprzedaż aktywów - Spółka na bieżąco nie będzie wstanie regulować rat układowych tylko z opłaty serwisowej; alternatywą jest umarzanie certyfikatów, ale efekt ekonomiczny jest co do zasady tożsamy; próba "odbudowy" operacji byłaby wyłącznie "przepaleniem" gotówki, zamiast spłaty części naszych obligacji; dlatego RW, mając pełen dostęp do danych Spółki, nie będzie tego rekomendować 7/ RW (poza M. Wójcikiem) jednoznacznie stała na stanowisku, że nie będzie popierać przejęcia Spółki przez wąską grupę wierzycieli dysponującą ułamkiem wierzytelności (przy 25% konwersji oznaczałoby to przejęcie Spółki z aktywami 1,1, mld zł przez np. konwersję 50 mln zł bezwartościowych obligacji); nasze podejście było następujące - albo konwersja dla wszystkich w równej skali, albo jej brak; nie wyraziliśmy więc zgody na "ciche" przejęcie Spółki, które było konsekwencją rezygnacji kuratora z konwersji w grupie 1a 8/ Wyjaśniając - ja w oświadczeniu dla NS nie przystąpiłem do konwersji Widać, że niektórym humor dopisuje. Nie wiem jak inaczej niż ironicznie można pisać brednie o zakupie systemu informatycznego dla spółki, której jedynym celem jest upadłość i wyprzedaż majątku.
|
|
0 Dołączył: 2019-01-23 Wpisów: 4
Wysłane:
23 stycznia 2019 09:51:02
Okradziona napisał(a):Temat pomocy publicznej nie został podjęty przez Zarząd, a to jest realne! Spółka nie wytoczyła żadnego powodstwa, bo to NIBY kosztuje! Zarząd jest niekompetentny! Nie możemy się ich bać! Zostaliśmy okradzeni, bo Abris zaniechał swoich obowiązków!! bip.kprm.gov.pl/kpr/form/r8015...
|
|
Wysłane:
23 stycznia 2019 09:56:53
Projekt.....
|
|
46 Dołączył: 2010-08-07 Wpisów: 1 795
Wysłane:
23 stycznia 2019 09:58:13
Problem w tym ze zawsze mozna bronic sie dobrymi intencjami tylko brakiem kompetencjami (np. "Zakupilismy super nowoczesny system IT dzieki ktoremu udalo nam sie zidentyfikowac ze sytuacja portfeli jest duzo gorsza niz oczekiwalismy") Jeszcze raz dziekuje wszystkim ktorzy z tym ukladem wczoraj walczyli , szczegolnie p.Wojcikowi ,ktory choc pewnie sam mial mozliwosc dolaczyc do tej grupy cwaniakow wolal zachowac sie godnie
|
|
|
|
Wysłane:
23 stycznia 2019 10:05:41
maciej_61 napisał(a):Projekt..... projekt po prostu zmienia warunki, ale ta pomoc jest cały czas dostęna. Tutaj jest to dobrze i prosto opisane www.arp.pl/uslugi-finansowe/po...główna pomoc to tanie i długoterminowe finansowanie działalności w formie pożyczki aby przywrócić płynność i rentowność. pomocy udziela ARP. nie widzę przeszkód żeby dłużnik spróbował o to wystąpić chociaż. Zwłaszcza po przyjęciu układu.
|
|
Wysłane:
23 stycznia 2019 10:10:32
Nawet jak jakimś cudem dostali by taką pomoc, to też ją przepalą. Niby jest wszytko pilnowane ale realia są takie że jak pojawi się forsa to czemu na niej nie położyć łapy? No tak przynajmniej mówi doświadczenie GBK. Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie zaufa czytaj nie powierzy pieniędzy podatników temu Zarządowi, RN i RW. No chyba że układ sięga dalej niż granice Wrocławia. Choć to bardzo rozległe miasto.
Edytowany: 23 stycznia 2019 10:14
|
|
Wysłane:
23 stycznia 2019 10:12:57
tylko teraz, skoro dłużnik nie będzie kontrolowany przez wierzycieli, a w układzie nie ma mechanizmu dotyczącego odzysku z fraudów, to jaka jest motywacja zarządu żeby pozyskać pomoc publiczną lub zwiększyć odzyski/wywalczyć odszkodowania z fraudów ???
w moim biznesie klienci płacą mi % za wynik. tak też powinno być w tym przypadku. skłonny byłbym oddać zarządowi i tym ich 3-trzem radcom nawet sporą kwotę tego co uda mu się uzyskać dla dłużnika, byle by tylko mieli motywację do działania. praca za miesięczną pensję jeszcze nigdy nikogo do efektywnej pracy realnie nie zmotywowała, zwłaszcza jak na pochwały liczyć nie można. Teraz są niekontrolowalni i nie przymuszeni do niczego i niezmotywowani.
|
|
0 Dołączył: 2019-01-22 Wpisów: 161
Wysłane:
23 stycznia 2019 10:14:57
Ukradli nam pieniądze! Sam zarząd mówi oficjalnie w sądzie, że była to piramida finansowa. Wlascicielem piramidy był Abris. I obecnym właścicielem jest nadal Abris!
|
|
46 Dołączył: 2010-08-07 Wpisów: 1 795
Wysłane:
23 stycznia 2019 10:19:47
Dawac tym ludziom jeszcze jakiekolwiek pieniadze publiczne to groteska
|
|
127 Dołączył: 2009-03-01 Wpisów: 2 050
Wysłane:
23 stycznia 2019 10:21:22
Tej sprawie ktoś chce łeb ukręcić.. wszystkie teorie spiskowe w które nie wierzyłem, okazuje się że są jak najbardziej prawdopodobne. Niedługo minie rok działań obecnego zarządu i ani nie pozyskano inwestora, ani nie unormowano działalności operacyjnej, ani jednego pozwu cywilnego nie złożono. To jest cyrk. Udało się się za to uratować Abris, który miał realny wpływ na Zarząd i RN w okresie budowania tej piramidy. Za kilka lat okażę się, że partnerskie relacje USA-Polska wzięły górę nad 10 tys poszkodowanych obywateli.
|
|
0 Dołączył: 2018-05-11 Wpisów: 133
Wysłane:
23 stycznia 2019 10:31:26
z Twojego rozumowania wnioskuje ze w USA przestepcy siedza dozywocia i konfiskowane sa majatki a rzad amerykanski pozwala robic machloje za granica? tak rozumiesz dyplomacje amerykanska i dobre relacje?
|
|
0 Dołączył: 2018-07-06 Wpisów: 201
Wysłane:
23 stycznia 2019 10:37:58
Joker napisał(a):Niedługo minie rok działań obecnego zarządu i ani nie pozyskano inwestora, ani nie unormowano działalności operacyjnej, ani jednego pozwu cywilnego nie złożono. Dokładnie, a wczoraj dowiedzieliśmy się, że zarząd zaniedbał operacje kosztem szukania inwestora i nie zlożył pozwu, bo nie wiedział, że można się starać o zwolnienie z kosztów.
|
|
Wysłane:
23 stycznia 2019 10:39:45
Cytat:z Twojego rozumowania wnioskuje ze w USA przestepcy siedza dozywocia i konfiskowane sa majatki a rzad amerykanski pozwala robic machloje za granica? tak rozumiesz dyplomacje amerykanska i dobre relacje? Trafiłeś w "samo sedno tarczy". Zauważ. Ukręcono łeb np przetargowi na śmigłowce (bo francuskie) a w zamian MON kupił przykładowo Boeinga 737 dla VIP`ów, zdolnego przelecieć Atlantyk, dostarczony został rok temu (nazywa się "Piłsudski") z tym że VIP`y nie latają nim do dziś. Brak nalotu = utrata gwarancji. A załatwił to pan Wacław Berczyński, członek PZPR do 1981 roku (vide Wikipedia) który pracuje dla Boeinga jako lobbysta. To oczywiście tylko drobny przykład.
|
|
Wysłane:
23 stycznia 2019 10:41:22
napisalem do UOKIK, czy wg nich artykuł na który powoływał się GB negując konwersję miał w ogóle zastosowanie w tej sprawie. Jeśli problem był sztucznie stworzony, to z pewnością byłby to istotny pkt zaczepienia do zaskarżenia układu. Chociaż tych pkt zaczepienia i tak jest sporo (kto był to widział jak to wyglądało formalnie).
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.