Piotrek_87 napisał(a):Kto grał już i na jakim sprzęcie? Niech. napis
ze jak jest
Ryzen 5 2600X, 16GB, GeForce GTX 1660 Ti
gra na wysokich chodzi płynnie, graficznie wygląda świetnie, miasto architektonicznie perfekcyjne, dużo ludzi na ulicach, świetny klimat. Na minus - długie dialogi oraz liniowość na początku rozgrywki.
Jeśli chodzi o błędy to gra ani razu nie zaliczyła zwiechy, pojawiły się sporadycznie T-pose, jakieś menu z podglądu wylądowało "na stałe" na ekranie oraz raz straciłem uzbrojenie po tym jak wspiąłem się po schodach. Jednym słowem błędy jak dla mnie do przeżycia. Jestem pewien, że Redzi będą sukcesywnie i szybko je eliminować.
Wersja na PC jak już było wspominane na forum nie jest problemem. Gra się na tej platformie obroni i na pewno będzie ogromnym sukcesem. Trzeba śledzić to co się będzie dziać z PS4 i estymować jak duży wpływ to będzie miało na ogólną sprzedaż gry.
Obecnie kapitalizacja na poziomie 8,8 mld dolarów to wciąż dość dużo (zbliżała się do Ubisofu 9,52 mld - twórcy takich tytułów jak Assassins Creed, Far Cry, Watch Dogs). Z drugiej strony jeśli uda im się dowieźć estymowane poziomy sprzedaży na poziomie 20 mln sztuk co moim zdaniem wciąż jest do osiągnięcia mimo zamętu wśród opinii graczy po premierze to da pewnie ponad 1 mld zł zysku z jednego tytułu. Patrząc przez ten pryzmat 8,8 mld dolarów kapitalizacji nie wydaje się już takie strasznie napompowane.
Ciekawy jestem co dalej, załatają dziury, będą pewnie pracować nad dodatkiem. Moim zdaniem powinni wejść w rozgrywkę on-line - tylko to mogłoby znów rozbudzić emocje i hossę na spółce na co liczę.