0 Dołączył: 2018-05-25 Wpisów: 224
Wysłane:
6 lipca 2018 09:28:20
Ja tylko dorzucę taką teorię nt. propozycji spłaty obligatariuszy do 50 tys. Z artykułu jednoznacznie wynika, że do 50 tys. spłacony będzie każdy, a dopiero reszta kwoty będzie podlegała układowi.
To może być ukłon w stronę pracowników i ich rodzin, gdyż dla takich osób próg wejścia w te obligacje był dużo niższy, a z tego co wiem to duża część pracowników nawet niższego szczebla w te obligacje inwestowała.
Nie zmienia to faktu, że także zgadzam się z przedmówcami, że musimy mieć jakiekolwiek podstawy to wypracowania układu, a tych brak....
Edytowany: 6 lipca 2018 09:28
|
|
0 Dołączył: 2017-09-03 Wpisów: 117
Wysłane:
6 lipca 2018 09:32:41
Do naszych Liderów.
Wczoraj Obligatariusz_kontakt napisał, że będzie przesłane podsumowanie ze spotkania RW (jak rozumiem na adres EMAIL).
Ja nic do tej pory nie dostałem.
Czy jest jakieś opóźnienie w tej sprawie ?
Edytowany: 6 lipca 2018 09:33
|
|
0 Dołączył: 2018-06-03 Wpisów: 69
Wysłane:
6 lipca 2018 10:30:54
www.parkiet.com/Wierzytelnosci...Cytat: Zakładaliśmy, że wierzyciele zabezpieczeni będą spłaceni w 100 proc. Chcemy jednak, aby dołączyli do układu i wzięli udział w „haircut". Na razie ciężko powiedzieć, jak duże może być to cięcie. Na chwilę obecną rozważamy różne propozycje układowe. Jedynym z pomysłów jest chociażby zaspokojenie obligatariuszy w całości do pewnej kwoty. Może to być 50 tys. zł. Powyżej tej kwoty zaczynałby się „haircut". Nie planujemy natomiast wydłużenia okresu spłat zobowiązań wobec obligatariuszy. Jeśli wierzyciele zabezpieczeni dołączyliby do układu, jest nawet szansa, żeby okres spłat został skrócony – wyjaśnia Dąbrowski.
Co to w ogóle za podejście, że nie planują wydłużenia okresu spłat zobowiązań wobec obligatariuszy? To lepszy dla obligatariuszy ma być haircut niż wydłużenie okresu spłat...??? Co na to RW?
Edytowany: 6 lipca 2018 10:36
|
|
|
|
4 Dołączył: 2018-04-24 Wpisów: 102
Wysłane:
6 lipca 2018 10:56:34
Pesto napisał(a):Do naszych Liderów.
Wczoraj Obligatariusz_kontakt napisał, że będzie przesłane podsumowanie ze spotkania RW (jak rozumiem na adres EMAIL).
Ja nic do tej pory nie dostałem.
Czy jest jakieś opóźnienie w tej sprawie ? Spokojnie. Pewnie dziś się pojawi i być może jakieś nowsze info. Trzeba zrozumieć, że samo posiedzenie zabiera mnóstwo prywatnego czasu, do tego dojazd , zmęczenie psychiczne taką intensywną pracą, więc nie ma się co dziwić, że nie ma czasu na napisanie podsumowania, które też trzeba przecież stworzyć. W dodatku nawet w podsumowaniu rozsyłanym teoretycznie tylko do wierzycieli z racji posiadania obligacji nie można ująć wszystkiego, bo pewne rzeczy do czasu rozstrzygnięcia muszą być niejawne i ja to całkowicie rozumiem i nadal wierzę, że uda się zmaksymalizować odzysk.
Edytowany: 6 lipca 2018 10:57
|
|
0 Dołączył: 2016-06-16 Wpisów: 78
Wysłane:
6 lipca 2018 11:00:08
według mnie to dobry pomysł ze spłaca wszystkich do tych 50 tys zl. ci co maja mniej to supee a ci co wiecej to juz by odzyskali te 50 tys a to chyba tez nie jest zle? a reszta wg układu. Dla mnie to b. dobra propozycja niz ta wczesniejsza. Mam ponad 50tys ale widze ta propizycje bardzo dobrze jak by sie udala
|
|
0 Dołączył: 2018-05-11 Wpisów: 48
Wysłane:
6 lipca 2018 11:48:12
Nie ekscytuj się tak: to jest fatalna propozycja!!!! - wierzyciele do 50k - 100%, reszta - cięcia. Jak masz np 80k to nie dostaniesz 50k + 30k obcięte tylko 80k obcięte. A propozycja jest obliczona na skłócenie wierzycieli i nagonkę jednych na drugich a w takiej sytuacji wogóle nie dojdzie do układu.
|
|
0 Dołączył: 2018-04-22 Wpisów: 44
Wysłane:
6 lipca 2018 11:52:50
Nie dajmy się zwariować, propozycje układowe nie powinny padać bez dokładnej analizy finansowej i zbadania możliwości realizacji zaproponowanego układu. Propozycje powinny być uczciwe wobec wszystkich wierzycieli, nie dajmy się skłócić. Poczekajmy na propozycje Porozumienia Obligatariuszy.
|
|
0 Dołączył: 2018-04-21 Wpisów: 582
Wysłane:
6 lipca 2018 15:05:43
krisek napisał(a):Nie ekscytuj się tak: to jest fatalna propozycja!!!! - wierzyciele do 50k - 100%, reszta - cięcia. Jak masz np 80k to nie dostaniesz 50k + 30k obcięte tylko 80k obcięte. A propozycja jest obliczona na skłócenie wierzycieli i nagonkę jednych na drugich a w takiej sytuacji w ogóle nie dojdzie do układu. 1. Nie ma takiej oficjalnej propozycji, więc tylko jako głos w dyskusji 2. Kwota 50k zł niestety nie jest linią podziału "ciułacze"/"bogaci inwestorzy" - ważniejsze jaką część majątku ma się w obligacjach GBK, czy się pracuje, czy jest się np. emerytem. To niestety bardzo trudne znaleźć sprawiedliwy podział... 3. Wg dyskusji z prawnikami nowe prawo restrukturyzacyjne nie daje możliwości takiego różnicowania wierzycieli 4. Dobre jest, że spółka zaczęła przechodzić do działań, ale kluczowe jest: - podciągnięcie operacji, aby odzyski wróciły do dawnych poziomów - odzyskać środki, które wypłynęły ze spółki w sposób krzywdzący wierzycieli/ niezgodnie z prawem - wbrew pozorom jest tego dużo 5. Na podstawie tego RW określi co jest najlepsze dla wierzycieli
|
|
0 Dołączył: 2018-05-06 Wpisów: 127
Wysłane:
6 lipca 2018 15:44:32
Ad 3. To nieco niepokojące, że oni tak twierdzą. Są w stanie się powołać na jakiś konkretny przepis lub choćby komentarz do niego? Czy raczej tylko mają takie wrażenie?
|
|
Wysłane:
6 lipca 2018 15:46:54
Szanowni Państwo, na prośbę członka RW Mariusza Wójcika przesyłam jego apel dot. działań w najbliższych dniach.
Presja którą wywieramy musi być jak największa, aby wywrzeć takie ciśnienie, które zmusi wszystkich korzystających na patologiach GBK do wsparcia wierzycieli/ obligatariuszy.
Szanowni Państwo, zwracam się do Was z prośbą jako obligatariusz i członek RW.
Zachęcam Państwa do zdecydowanego aktywnego działania JUŻ DZIŚ, JUŻ TERAZ a nie za jakiś czas.
Pomóżcie mi w RW i WAM samym w uzyskaniu lepszych warunków dla oszukanych!
1. Już dziś, maksymalnie jutro, przejrzyjcie wszystkie dokumenty jakie macie, emaile, sms, kalendarze, potwierdzenia przelewów itp. 2. Ułóżcie wszystko chronologicznie 3. Napiszcie historię jak doszło do współpracy z pośrednikiem, co Wam oferowano, co Wam mówiono, co pokazywano, czy stosowano manipulację (działanie pod presją czasu, wyjątkowość oferty, "spotkania dla Was" itp. - zobaczcie pismo z UOKIK na co zwrócić uwagę) 4. Złóżcie pisma do prokuratury jeśli uważacie, że Was zmanipulowano, czy oszukano. Wskażcie gdzie jak kto kiedy w jaki sposób. Bez konfabulacji i koloryzowania. U nas pismo złożył Artiom i wskazał wiele osób, które miały coś do powiedzenia. Ja sam byłem przesłuchiwany i wiem, że dla prokuratora dobry materiał to zeznanie składne, uporządkowane, bez dygresji i Z DOWODAMI 5. Jeśli macie lokalnego lidera to proponuję abyście rozważyli złożenie jednego zawiadomienia per pośrednik. Jeśli złoży to razem jednym powiadomieniem to będą musieli ruszyć z postępowaniem. Nawet jeśli nie uda się nic z GetBack ściągnąć ( zakładam że się da 😊) to pokażcie że będziecie ścigać tych, którzy zarobili na Was w wielu przypadkach będąc całkowicie tego świadomym, że uczestniczą w oszustwie 6. Proponuję abyście dali takie pisma osobie której ufacie aby je przeczytała i ewentualnie krytycznie oceniła pod kątem spójności i jasności wypowiedzi. W prokuraturze i tak będziecie musieli to powiedzieć, ale mając przygotowane pismo i ułożone myśli oraz dowody idzie sprawniej, a materiał dla prokuratora jest lepszy 7. ABRIS i Banki oraz osoby z zarządu i RN GetBack boją się prokuratury. Banki też się skruszą jeśli będzie nacisk. To jest walka o WASZE PIENIĄDZE! 8. Tak więc ruszcie się DZIŚ i zróbcie to co odkładacie od miesięcy licząc, że Artiom i ja za was załatwimy. Samo przeglądanie internetu i klikanie na Facebook nie zwróci Wam pieniędzy, a przez Waszą opieszałość i lenistwo szanse na odzyskanie przez Was i mnie osobiście pieniędzy jest niższa! 9. Jeśli Was oszukano to złóżcie wnioski NIEZWŁOCZNIE do prokuratury na pośredników jeśli kupiliście bezpośrednio w GB to na osoby, które Wam sprzedały ten „produkt” jeśli byliście świadomym graczem i bazowaliście na opinii Deloitte to na Deloitte jeśli kupiliście akcje to na firmę która przygotowała prospekt. Tylko takim działaniem pomożecie sobie samym pod względem psychicznym i pod względem finansowym. Te same opisy powinniście przesłać do UOKIK. 10. Nie dajcie się zmylić zapewnieniom oszustów lub zastraszyć, czy wtrącić w bierność lub tylko klikanie w Facebook! Im szybciej zrobicie to o co proszę tym lepsze uzyskamy warunki. Zobaczcie, że Banki może zgodzą się na zejście z zabezpieczeń. Sądzicie, że ze współczucia? Być może zejdą więcej jak będzie więcej wniosków do prokuratury i im się zrobi cieplej koło „życia”. Lipiec jest krytyczny!!!!!!! 11. Udzielajcie się w mediach lokalnych. Niech piszą artykuły i wasze historie w lokalnej prasie. Tylko tak możemy mieć wpływ na tę zorganizowaną bandę oszustów! 12. Bez Waszego udziału w prokuraturze, UOKIK i mediach nasze ( w tym moje) szanse na lepsze warunki i wysokość odzyskanych środków są zdecydowanie niższe.
Ja poświęciłem swój czas i za to dużo już płacę osobiście ale moje działania będą zdecydowanie mniej skuteczne jeśli Wy nie zrobicie wszystkiego co można aby pomóc Wam samym.
Ruszcie się bo swoją biernością dajecie czas oszustom żyjącym z Waszych pieniędzy i śmiejących się z Was!!!!!!
Osoby, które podejmą działanie proszę o info na priv.
Z poważaniem, Mariusz Wójcik
|
|
|
|
0 Dołączył: 2018-05-01 Wpisów: 122
Wysłane:
6 lipca 2018 16:27:37
na prośbę członka RW Mariusza Wójcika przesyłam jego apel dot. działań w najbliższych dniach.
Presja którą wywieramy musi być jak największa, aby wywrzeć takie ciśnienie, które zmusi wszystkich korzystających na patologiach GBK do wsparcia wierzycieli/ obligatariuszy.
Czy powyższy cytat oznacza, że nasz Lider popiera apel p. Wócika oraz koncepcje kreowane przez założyciela grupy na FB?
|
|
0 Dołączył: 2018-05-15 Wpisów: 38
Wysłane:
6 lipca 2018 16:30:56
Bardzo chętnie złoże doniesienie do prokuratury, jednak Pan Wójcik podkreśla, że najważniejsze są dowody. A co jeśli ich nie mam? Ja sam poszedłem do Idea Banku po lokatę a wyszedłem z obligacjami. Nie mialem bladego pojęcia o obligacjach korporacyjnych, zostałem omamiony przez pracownika banku. Oczywiście rozmowy nie nagrałem. Czy jest sens iść do prokuratury w takim przypadku?
|
|
0 Dołączył: 2018-06-10 Wpisów: 541
Wysłane:
6 lipca 2018 16:44:59
bog41 napisał(a):na prośbę członka RW Mariusza Wójcika przesyłam jego apel dot. działań w najbliższych dniach.
Czy powyższy cytat oznacza, że nasz Lider popiera apel p. Wócika oraz koncepcje kreowane przez założyciela grupy na FB? Mam wrażenie ,że nasza sytuacja musi być naprawdę tragiczna,tylko nasi liderzy nam nie mówią tego wprost. Póki co róbmy co możemy wysyłajmy reklamacje,skargi itp i liczmy na cud!
|
|
Wysłane:
6 lipca 2018 16:47:22
bog41 napisał(a):na prośbę członka RW Mariusza Wójcika przesyłam jego apel dot. działań w najbliższych dniach.
Czy powyższy cytat oznacza, że nasz Lider popiera apel p. Wócika oraz koncepcje kreowane przez założyciela grupy na FB? 1. Popieram każde działania zgodne z prawem, które zwiększa szansę na odzyskanie naszych środków 2. Osobiście uważam, że aktywna postawa instytucji Państwa jest bardzo ważna dla naszych interesów. Sami z Pawłem działamy w tym kierunku, ale innymi metodami. To tylko zwiększa nasze szanse 3. Przekazałem apel p. Mariusza Wójcika na jego prośbę - pomagał nam podczas RW, znam jego intencje, jest racjonalny. To gest z mojej strony 4. Mariusz Wójcik prowadzi działania wywierające nacisk na wszystkich, którzy korzystali na współpracy z GBK, a teraz chcieliby o tym zapomnieć. Dam prosty przykład - czy nie czujemy się wprowadzeni w błąd przez to, że Deloitte nie pokazywał wcześniej, że GBK prezentuje spłaty od klientów jako sumę faktycznych odzysków ORZ wartość sprzedanych pakietów wierzytelności? Ja osobiście nabyłem większość akcji przed i tuż po IPO - bo spółka będzie notowana, bo pozyska nowy kapitał, bo docelowo zmniejszy zadłużenie, bo będzie transparentna. Okazuje się, że byłem po prostu wprowadzony w błąd - dopiero w ostatnim sprawozdaniu Deloitte podał, że karuzele na portfelach były już w 2016 r. (!) i to w większej skali niż w 2017 r. 5. Sugeruję nie wpadać w postawę - my/ oni. Etap wyborów mamy już za sobą. Działamy wspólnie, nawet jeżeli reprezentujemy inne środowiska 6. Praca w RW to też sztuka zawierania koalicji by móc osiągać swoje cele
|
|
38 Dołączył: 2016-02-29 Wpisów: 978
Wysłane:
6 lipca 2018 17:16:09
Każdy kto uważa, że stał się ofiarą przestępstwa (a zwłaszcza przestępstwa ściganego z urzędu) lub wie o takim przestępstwie ma tzw społeczny obowiązek zawiadomienia organów ścigania o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. W przypadku sprzedaży obligacji GetBack w wielu przypadkach w grę wchodzi nie tylko art 286 KK (doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem), który jest na szczęście bardzo szeroko interpretowany na korzyść pokrzywdzonych i posiada bogate orzecznictwo ale też i kilka innych 'paragrafów'. Koszt praktycznie żaden (papier, wydruk, koperta, znaczek) więc jak najbardziej warto spróbować. Być może znacząco nie zwiększy to szansy na odzyskanie pieniędzy ale może przyczynić się do tego, że ci 'doradcy', 'opiekunowie' itp. już nigdy nikogo nie oszukają, a każdy kto będzie zainteresowany zatrudnieniem takiego 'wciskacza kitu' mocno się zastanowi, czy warto ryzykować reputacją swojej firmy.
|
|
38 Dołączył: 2016-02-29 Wpisów: 978
Wysłane:
6 lipca 2018 17:35:04
adashi2 napisał(a):Ad 3. To nieco niepokojące, że oni tak twierdzą. Są w stanie się powołać na jakiś konkretny przepis lub choćby komentarz do niego? Czy raczej tylko mają takie wrażenie? Myślę, że chodzi prawdopodobnie o art 162 ustawy 'Prawo restrukturyzacyjne" 1.Warunki restrukturyzacji zobowiązań dłużnika są jednakowe dla wszystkich wierzycieli, a jeżeli głosowanie nad układem przeprowadza się w grupach wierzycieli, jednakowe dla wierzycieli zaliczonych do tej samej grupy, chyba że wierzyciel wyraźnie zgodzi się na warunki mniej korzystne. 2. Przyznanie korzystniejszych warunków restrukturyzacji zobowiązań dłużnika jest dopuszczalne wobec wierzyciela, który po otwarciu postępowania restrukturyzacyjnego udzielił lub ma udzielić finansowania w postaci kredytu, obligacji, gwarancji bankowych, akredytyw lub na podstawie innego instrumentu finansowego, niezbędnego do wykonania układu.W naszym przypadku wierzycieli podzielono na 3 grupy z czego posiadacze obligacji niezabezpieczonych to grupa I zatem wszyscy w ramch grupy powinni dostać 'po równo'.
|
|
0 Dołączył: 2018-05-12 Wpisów: 447
Wysłane:
6 lipca 2018 18:15:19
I wystąpmy jeszcze o zaostrzenie kar za takie przekręty. Kara powinna też odstraszać kolejnych chętnych na kondziowanie.
Jakie 5 czy 10 lat? I jeszcze wyjdą wcześniej za dobre sprawowanie i dobrze sobie pożyją za nasze pieniądze.
W przypadku GBK za każdą oszukaną osobę 10 dni więzienia (tak wiem, że to stanowczo za mało za dorobek życia), ale przy ok 9 tys oszukanych wyjdzie po ok 250 lat odsiadki :) Ostatecznie, podobnie jak B. Madoff mogliby się ubiegać o przedterminowe zwolnienie po odbyciu przynajmniej 85% kary :) B.M. został skazany na 150 lat więzienia za stworzenie piramidy finansowej.
Gdyby kary były zdecydowanie surowsze, to może nie mielibyśmy teraz takiego problemu.
|
|
0 Dołączył: 2018-04-09 Wpisów: 24
Wysłane:
6 lipca 2018 18:57:00
Maupa_w_niebieskim napisał(a):
Myślę, że chodzi prawdopodobnie o art 162 ustawy 'Prawo restrukturyzacyjne"
1.Warunki restrukturyzacji zobowiązań dłużnika są jednakowe dla wszystkich wierzycieli, a jeżeli głosowanie nad układem przeprowadza się w grupach wierzycieli, jednakowe dla wierzycieli zaliczonych do tej samej grupy, chyba że wierzyciel wyraźnie zgodzi się na warunki mniej korzystne. W naszym przypadku wierzycieli podzielono na 3 grupy z czego posiadacze obligacji niezabezpieczonych to grupa I zatem wszyscy w ramch grupy powinni dostać 'po równo'.
... chyba, że wierzyciel wyraźnie zgodzi sie na warunki mniej korzystne Dlatego mowa o całkowicie niezgodnych z prawem propozycjach jest nieprawdą, bo taka możliwość istnieje. Propozycja zarządu mieści się w granicach prawa i da się przegłosować układ na takich warunkach.
|
|
0 Dołączył: 2018-07-06 Wpisów: 201
Wysłane:
6 lipca 2018 19:57:36
Cytat: Bardzo chętnie złoże doniesienie do prokuratury, jednak Pan Wójcik podkreśla, że najważniejsze są dowody. A co jeśli ich nie mam? Ja sam poszedłem do Idea Banku po lokatę a wyszedłem z obligacjami. Nie mialem bladego pojęcia o obligacjach korporacyjnych, zostałem omamiony przez pracownika banku. Oczywiście rozmowy nie nagrałem. Czy jest sens iść do prokuratury w takim przypadku?
Cześć, jestem w tej samej sytuacji. Patrząc na aktualny stan spraw - zatrzymania, niejasne powiązania m.in. z firmą MIA - wygląda to na celowe działanie utrudniające pociągnięcie do odpowiedzialności. Jestem w takiej sytuacji jak Ty i wobec powyższego bez skrępowania wysłałem reklamację do IB z kopią oraz ankietą dla UOKiK, wskazując na to, że: - nie bylem klientem private banking, nie mialem konta maklerskiego i nie bylem nim zainteresowany - mialem dotad tylko lokaty - wobec dwoch powyzszych widac, ze mam mala tolerancje na ryzyko - nie przeprowadzono zadnej ankiety dopasowania produktu - pracownik banku wypelnil za mnie ankiete zapisu na obligacje -> bardzo wazny element, ktory mozja sprawdzic poprzez numer IP, ma go bank - informacje od pdm przeczytac moglem dopiero po sprawdzeniu w domu poczty mejlowej, pracownik banku nie mowil, zeby to zrobic i nie informowal, ze bedzie tam cos waznego - udzial PDM nie byl jasno przekazany - nie znam sie na obligach korp. i nie szukalem ich - byla to pierwsza sytuacja, gdy bank sam sie ze mna skontaktowal z oferta - nie zaproponowano mi zadnych innych produktow ani dywersyfikacji To chyba tyle. Wiem, ze odrzucaja reklamacje, ale jestem dobrej mysli ze wzgledu na zainteresowanie prokuratury i uokik orazto, ze nie nalezy wg prawa unijnego sprzedawac klientom produktow bez ankiet dopasowania.
Edytowany: 6 lipca 2018 19:58
|
|
0 Dołączył: 2016-09-12 Wpisów: 115
Wysłane:
6 lipca 2018 20:05:34
Dokładnie, trzeba działać razem bo inaczej rozegrają nas jak chcą, skłócą i zostaniemy oszukani po raz drugi. Koncepcje członków RW, tych którzy reprezentują nas zwykłych ciułaczy są na pewno co do zasady takie same tj. chcemy odzyskać jak najwięcej pieniędzy i to jest nasz cel. Jeśli to będzie możliwe i realne w ramach PPU to super, jeśli lepsza będzie sanacja czy upadłość to w tym kierunku trzeba iść. Niestety nie wiem jak wygląda sprawa z przedstawicielami RW wierzycieli instytucjonalnych bo tam mogą wchodzić w grę inne interesy np. rozciągnięcie straty w czasie na czym indywidualnym nie zależy. Ale koalicję trzeba budować przynajmniej dopóki to jest korzystne dla wszystkich a w szczególności dla nas drobnych ciułaczy. Obligatariusz kontakt napisał(a):bog41 napisał(a):na prośbę członka RW Mariusza Wójcika przesyłam jego apel dot. działań w najbliższych dniach.
Czy powyższy cytat oznacza, że nasz Lider popiera apel p. Wócika oraz koncepcje kreowane przez założyciela grupy na FB? 1. Popieram każde działania zgodne z prawem, które zwiększa szansę na odzyskanie naszych środków 2. Osobiście uważam, że aktywna postawa instytucji Państwa jest bardzo ważna dla naszych interesów. Sami z Pawłem działamy w tym kierunku, ale innymi metodami. To tylko zwiększa nasze szanse 3. Przekazałem apel p. Mariusza Wójcika na jego prośbę - pomagał nam podczas RW, znam jego intencje, jest racjonalny. To gest z mojej strony 4. Mariusz Wójcik prowadzi działania wywierające nacisk na wszystkich, którzy korzystali na współpracy z GBK, a teraz chcieliby o tym zapomnieć. Dam prosty przykład - czy nie czujemy się wprowadzeni w błąd przez to, że Deloitte nie pokazywał wcześniej, że GBK prezentuje spłaty od klientów jako sumę faktycznych odzysków ORZ wartość sprzedanych pakietów wierzytelności? Ja osobiście nabyłem większość akcji przed i tuż po IPO - bo spółka będzie notowana, bo pozyska nowy kapitał, bo docelowo zmniejszy zadłużenie, bo będzie transparentna. Okazuje się, że byłem po prostu wprowadzony w błąd - dopiero w ostatnim sprawozdaniu Deloitte podał, że karuzele na portfelach były już w 2016 r. (!) i to w większej skali niż w 2017 r. 5. Sugeruję nie wpadać w postawę - my/ oni. Etap wyborów mamy już za sobą. Działamy wspólnie, nawet jeżeli reprezentujemy inne środowiska 6. Praca w RW to też sztuka zawierania koalicji by móc osiągać swoje cele
|
|