Scarry napisał(a):DJ1910
bzdury waść gadasz, spółka jest wciąż potężnie wyceniana i wciąż ma kolosalny potencjał do spadku.
z mojego doświadczenia spółki gamedev z pozytywnym sentymentem na giełdzie wyceniam na C/Z 30-40, z negatywnym na C/Z 10-15, CDPRojekt ma fatalny sentyment a ta konferencja tylko odsłoniła skalę chaosu i niedorobienia gry.
proste: zaprojektuj sobie w głowie ile przy tak fatalnym przyjęciu Cyberpunka gra może zarobić w następnym roku (i braku trybu lub osobnego subproduktu z multiplayerem), pomnóż to przez 10 i masz dopiero podłogę, może być dramatycznie niżej niż obecne poziomy
a wasze pierdoły jak to niby rozumiecie grę giełdową dużych podmiotów stojących naprzemiennie na lewarowanych ogromnych pozycjach short/long to wręcz kabaret.
Wybacz waść, ale to Ty gadasz bzdury.
Pewnie - wszystko co ma wartość dużo powyżej 0 ma potencjał do spadku tak duży jak wycena waloru.
Innymi słowy - opowiadasz waść "głodne kawały". Albo suchary Strasbourgera. Wybierz sobie.
Twoja wypowiedź ma wydźwięk taki, że CP2077 to już produkt zakopany pod ziemie który nie wygeneruje już żadnych sensownych pieniędzy.
Przypominam, że sam W3 miał patch'y....37 !! albo 38, jedno lub drugie.
Ile gier zaczynało się wtopami a po serii poprawek tłumy ludzi
Sam powrót gry do sklepu PS Store zdecydowanie zmieni sentyment wokół produktu jak i spółki.
Mam nieodparte wrażenie, że trwa zmasowana akcja obsrywania REDów w celu osłabienia "słabszych rąk" aż tu nagle bach i kurs wróci na zdecydowanie wyższe poziomy.
Akcję te wykonują zarówno forumowicze tego forum jak i wszelkiego rodzaju media biznesowe.
Wg mnie jest to conajmniej podejrzane. De facto sugeruje się, że świat dla REDów już się skończył ;)
A ja to widzę tak, że można już być pewnym, że wszystko co złe na CDR już jest za nami. I zaczynamy zabawę od kursu z ostatnich rekomendacji.
Poza tym - teraz zacznie się gra pod wyniki finansowe i pod powrót gry do PS Store - co powinno mieć miejsce w mojej ocenie w najbliższych tygodniach.