Temat:
IDEABANK
W całej historii mam jedną podstawą zagwozdkę - audytorzy.
Wg Granta na koniec 2019 roku było 150M kapitału. 3 kwartały na plusie, sprawozdania zatwierdzone.
Skąd wyciągnięte jest -500M w PWC? I dlaczego resolution oparte jest na jednej wycenie?
Dlaczego pojawiło się takie a nie inne sprawozdanie za Q3 skoro już w sierpniu PWC szacowało właśnie -500M?
|
|
Temat:
IDEABANK
Umorzenie akcji Idea Bank. Pytanie czy da się z tym cokolwiek zrobić? To jawne wywłaszczenie - uczciwie przyznam, że mam nieduży pakiet, który sobie leżał czekając na ewentualną poprawę sytuacji - aczkolwiek przejęcie za darmo brzmi absurdalnie! PEKAO już szacuje zysk z tego bajzlu na 300M PLN a akcjonariusze nawet nominału nie obejrzą. https://stooq.pl/n/?f=1396913
|
|
Temat:
ALLEGRO
W tym całym szaleństwie widzę podstawowy problem - Allegro nie ma gdzie ani jak rosnąć, co zresztą widać po ostatnich posunięciach (Allegro Student).
Zagranica? Nikt na Allegro nie czeka i go nie potrzebuje. Polska? Ile więcej można tu ugrać? W elektronice się nie rozepchną bo marże niskie, w FMCG gigantyczna konkurencja. W wielu branżach silni e-com gracze (całe fashion, Oponeo, gaming), konkurencyjne marketplace z niższymi prowizjami (Arena, Empik).
Porównywanie z Amazonem, który buduje równolegle wianuszek innych usług i produktów(AWS, Prime Video, Alexa, Kindle) oferując usługi coraz bardziej globalnie to jakiś ponury żart.
Nie wątpię, że jeszcze długo będą quasi-monopolistą i dowozić dobre wyniki - ale kompletnie nie widzę uzasadnienia wyceny, która mówi o solidnych wzrostach w przyszłości, których nie ma gdzie zrealizować (a przynajmniej ja nie widzę).
|
|
Temat:
PGE
|
|
Temat:
PGE
Czekamy aż jakiś analityk wyceni jak swego czasu Lotos na 0 PLN.
A tak serio to wg mnie Skarb Państwa powinien zrobić wezwanie po 5PLN i za 3-4 lata znowu sprywatyzować. Wycena rzędu 1,5 mld USD to jakiś ponury żart.
Fundamentalnie co ciekawe koronawirus wesprze PGE, bo powinien obniżyć koszty emisji CO2.
|
|
Temat:
DELKO
Na wątku cisza a sporo się w spółce w sumie dzieje. Czy słusznie można interpretować że podatek handlowy to dla Delko dobra wiadomość? Własna sprzedaż odbywa się głównie w małych sklepach lub hurtowo do małych sklepów, które powinny być beneficjentem całej ustawy.
Pierwsze efekty przejęć powinny być już widoczne w raporcie za Q1 (konsolidacja wyników od 01.03.2019).
|
|
Wiadomo, że nie jest to coś po co zakłada się bank, ale w obecnej sytuacji to też może być jakieś wyjście. Wygaszenie części działalności chyba jest konieczne o ile nie pojawi się żaden rycerz na białym koniu ;)
|
|
Z ciekawości - czy realizowane były transakcje sprzedaży portfeli normalnie performujących kredytów? Wydaje się, że sensowne "zmniejszenie" banku też powinno przejściowo pomóc.
|
|
Jak można doprowadzić do runu na banki przez nadzór? Przecież to granda jakaś.
|
|
Temat:
IDEABANK
Z drugiej strony błazenada ze strony KNF - taki wpis powinien mieć miejsce 4 miesiące temu, teraz tylko pokazuje jak bardzo ta instytucja jest absurdalna.
|
|
Temat:
IDEABANK
Szybko się KNF zemścił z tą listą ostrzeżeń : )
|
|
Temat:
IDEABANK
Czy zagraniczny biznes IdeaBanku ma jakieś zauważalne przełożenie na wyniki? Np. rumuński oddział?
|
|
Temat:
PZU
No i typowo nie można odwołać z chociaż miesięcznym wypowiedzeniem tylko z dnia na dzień ;) Mimo politycznej woli to jednak PZU ma generalnie szczęście do prezesów (Klesyk, teraz Krupiński) - chyba chcą to wreszcie odwrócić. Albo chcą go zostawić jako twarz restrukturyzacji - wszak 1000 pracowników z rodzinami to jest już jakiś elektorat
|
|
Temat:
PZU
Cytat:Zarząd Powszechnego Zakładu Ubezpieczeń Spółki Akcyjnej ( PZU SA , Spółka ) informuje, że w dniu
22 marca 2017 roku Rada Nadzorcza Spółki odwołała z dniem 22 marca 2017 roku Pana Michała Krupińskiego z funkcji Prezesa Zarządu PZU SA i ze składu Zarządu PZU SA. Jakieś podejrzenia dlaczego? Za restrukturyzację?
|
|
Cytat:Model biznesowy jest cały czas poprawny (bo jest - cena skupu złota w detalu to 1/3 ceny złota na rynkach hurtowych)i spółka wypracowuje model prowadzenia takiej samej działalności w nowych warunkach prawnych.
Będąc częściowo w branży mogę powiedzieć, że to zdecydowanie nie jest to 1/3 ceny złota na rynkach hurtowych ;)
|
|
Temat:
INPOST
Tak długo jak nie uzbierają 90% to nic. A jak uzbierają >90% to mogą wykupić pozostałe.
|
|
Boże, co za żenada. Chociaż po cyrkach z Bezpiecznym Listem to może szerokiej drogi
|
|
Znowu korzystne wyniki, zmniejszenie skali bardziej podejrzewanego o vatowskie przekręty hurtu. A wskaźniki dalej niskie - jakie jeszcze ryzyka wiszą nad spółką?
|
|
Temat:
ALMA
Zobowiązania w takiej postaci - wydzielasz część firmy, w której będą np. zobowiązania wobec pracowników i sprzedajesz takiego potworka za 10 PLN jakiejś wydmuszce, która ich zwalnia i nie płaci pensji. Cytat:Na kilka dni przed wypłaceniem pensji InPost za 10 tys. zł sprzedał swoją spółkę-córkę Bezpieczny List. Zatrudnionych jest w niej co najmniej 1200 osób. Listonosze od nowego właściciela pieniędzy nie dostają. Zamiast tego otrzymują wypowiedzenia. Właściciel InPostu Rafał Brzoska tłumaczy, że choć poprosi kupującego o wyjaśnienia, to on ze swoimi byłymi pracownikami nie ma już nic wspólnego. www.money.pl/gospodarka/wiadom...
|
|
Temat:
ALMA
Jakoś mi się kojarzy ze scenariuszem a'la inpost i sprzedażą spółki z ludźmi: - Facet kupił spółkę z dużymi zobowiązaniami - Sprzeda zobowiązania jakiejś wydmuszce zostawiając sobie wartość - Pracownicy i wierzyciele zostają na lodzie - Profit Trochę upraszczam, ale nie wiem jaki inny plan może za tym stać.
|
|
Temat:
ALMA
Nowy właściciel to głównie franczyzobiorca Leclerca i parę dodatkowych dziwnych biznesów. Cytat:Biznesman z Podhala, jak mówią nasze źródła, zaczynał karierę od drobnego biznesu – piekarni i cukierni. Potem poszedł w handel i nieruchomości. Po raz pierwszy w KRS pojawia się w 2001 roku, gdy został udziałowcem firmy Apteka Centrum.
Obecnie Żarnecki działa w różnych branżach. Pozostaje aktywny w handlu, bo wciąż jest udziałowcem Apteki Centrum oraz spółki Galeria Handlowa Gorce. Poza tym rozpycha się na rynku nieruchomości, kupuje kamienice, wykańcza je i sprzedaje (za pośrednictwem spółki Chojar). Produkuje również instalacje LPG/CNG - jest udziałowcem białostockiej spółki Europegas. Ma swój sztab prawników i nie boi się ryzykownych transakcji.
W połowie listopada 2016 roku, jak możemy sprawdzić w KRS, Żarnecki był ponadto udziałowcem spółek Eco-Wind Factory, Ex-Press Holding, Nowy Targdis, Panorama Zakopane. strefainwestorow.pl/artykuly/2...
|
|
Temat:
ALMA
Okej to teraz pytanie za 100 punktów - rebranding pozostałych Alm na Leclerc czy raczej wskrzeszanie ideałów polskich delikatesów? :D
|
|
Temat:
SFINKS
Straszny chaos informacyjny z tego wyszedł - rezygnowali z negocjacji a teraz kupili
|
|
Temat:
CDRL
Fakt, wyniki bardzo mizernie się prezentują. Z drugiej strony ciekaw jestem raportu za IV kwartał - może brak wzrostów przychodów jest okupiony porządną marżą. Chociaż chyba nadzieja matką głupich
|
|
Temat:
CDRL
Ożywię troszkę temat, bo dawno nic tutaj pisane nie było :) Spółka o tyle ciekawa, że powinna być znacznym beneficjentem 500+ - szczególnie w najbliższej przyszłości. Z drugiej strony bardzo przeciętne wyniki sprzedażowe za grudzień. Jakieś opinie?
|
|
Temat:
SYNTHOS
Sorry za offtop - stopa 263%? :D Serio tak było?
|
|
Temat:
AMBRA
Co do Cydru to po pierwszych zachwytach rynek musi się nieco oczyścić - mnóstwo firm weszło w branżę wietrząc interes, po 2-3 latach pewnie zostaną 3-4 silne marki (z Lubelskim zapewne na czele). Oczywiście pytanie brzmi jak odbije się to na wynikach póki co i czy rynek urośnie na tyle żeby wszyscy się z niego najedli. Poza tym chyba cały czas mogą się poprawić w dystrybucji - w sąsiedzkim freshmarkecie regularnie napotykałem ostatnią puszkę ;)
PS Mówili coś o rentowności sprzedaży do Biedronki? Dali im nawet butelki w specjalnym rozmiarze : )
|
|
Orientuje się ktoś kiedy będą najbliższe rozprawy w związku z tym kultowym już procesem?
|
|
Jakie straty wizerunkowe?
|
|
Temat:
AMBRA
Ma ktoś może pojęcie na jakiej marży mogą być realizowane dostawy Cydru do Biedronki? Wydaje się, że całkiem sporo tego towaru tam idzie, cena sympatyczna (chociaż wcale nie niższa niż w czasie standardowych promocji). Może mówili na jakimś czacie inwestorskim?
|
|
Racja, przy takim obciążeniu większym ryzykiem jest poprawa pozycji cenowej "handlarzy z allegro" niż kwota jako taka. Dzięki za link :)
|
|
Bardziej chodzi o podatek obrotowy. Jak myślicie ile ich to wyjdzie? I jak rozliczana będzie sprzedaż przez agentów/franczyzobiorców? PS Znając komputronika i ich obejścia z płatnością np. kartą to będzie jeszcze prowizja za faktury/rachunki z weekendów PS2 Totalnie szczere pytanie do ekipy SW i mądrzejszych ode mnie :) Jak wygląda kwestia wyższej stawki przy zamówieniach online? Liczy się data zamówienia czy data sprzedaży? (jeśli sprzedaży to cała sprzedaż online pójdzie pod 0,7% co nie jest aż takim dramatem)
|
|
Temat:
ALMA
Gwóźdź do trumny? Podatek handlowyCytat: W kilku wypadkach nowy podatek pogłębi straty. Z taką sytuacją będziemy mieli do czynienia w wypadku Almy, Intersportu, Prima Mody, Solara oraz Empiku.
|
|
Temat:
PZU
Z drugiej strony aktualny armagedon wydaje się być ciekawą okazją do kupna banków -> biorąc pod uwagę fakt, że PZU chciało uzyskać duże synergie i "wyżyłowanie" skupowanych banków w jednym może dawać potencjalnie dużą premię wobec konkurencji, zwłaszcza uwzględniając podatek od aktywów :)
Poza tym ten podatek może dość mocno wyczyścić rynek z mniejszych banków, które zwyczajnie nie podołają takiemu obciążeniu. (Dodatkowa potencjalna szansa do przejęć przez PZU)
|
|
Temat:
KERDOS
No i się ujawnił. Ciekawe skąd i po co? :D
|
|
Temat:
BORYSZEW
Jak wiadomo rzecznicy raczej się nie ujawnią, ale mocno zastanawiam się jak to wpłynie na sytuację Boryszewa, bo przynajmniej dla mnie to nie jest oczywiste.
1) VW ani od tego nie zbankrutuje, ani nie zamknie żadnej fabryki - przynajmniej takie moje zdanie :) 2) Czy wpłynie to jakoś na wizerunek firmy? Jeśli tak, to czy możemy to próbować jakoś oszacować w kontekście liczby sprzedanych aut? 3) Czy na tak wyżyłowanych marżach i kontraktach VW ma możliwości żeby próbować "odbić sobie" te miliardy na kontrahentach? 4) Pewnie gdzieś było to już pisane, ale nie bardzo mam jak sprawdzić -> orientacyjnie jaki procent sprzedaży i EBITDA idzie od VW?
|
|
Temat:
JSW
Wyniki wcale nie są takie złe. Odpisy odpisami, ale zysk handlowy coraz bliżej, cash flow jest, po kampanii wyborczej może nawet uda się to doprowadzić do jakiegoś ładu. No i ruch na węglu rzędu 10% w górę wyciąga JSW w okolice 0. Jest jeszcze nadzieja
|
|
Temat:
CORMAY
Emisja uplasowana.
|
|
Temat:
JSW
Podpierając się podstawami ekonomii - bo mają koszt krańcowy niższy od zarówno ceny, jak i kosztu przeciętnego ;)
|
|
Po co opieka socjalna? Za Bioton Prokom pospłaca długi po tej cenie
|
|
Temat:
DELKO
Spore spadki na b. dużych obrotach - jakaś konkretna przyczyna?
|
|
Temat:
KOMPLEKS
Zupełnie niezłe wyniki, ale co to znowu za odpis 440.000 w lipcowym raporcie? Szkoda, że spółka już się nie udziela na forum :(
|
|
Temat:
ITMTRADE
Ale trzeba przyznać że PB potrafi lawinę wywołać. Końca nie widać
|
|
Temat:
KSGAGRO
Imponujące jak rozwinął się Google Translator
|
|
Temat:
BORYSZEW
Dlaczego wszyscy na forum oczekują od spółki komentarza? To tak jakby HAWE miało komentować proces Marka F. (nie wiem czy można pisać nazwisko, nie jestem na bieżąco)
|
|
Gdyby prawdą było to co mówisz to już dawno upadłby Media Markt, Saturn, Euro, iSpoty, Empiki i wszystko inne. Oczywiście, że ludzie szukają tańszych alternatyw, ale to właśnie Komputronik często nią jest i nigdy nie słyszałem, żeby ktoś uznawał wiele punktów sprzedaży za wadę firmy. Dlaczego Empikowi e-commerce rośnie jak na drożdżach? Bo można za darmo w sklepie odebrać. (oczywiście nie tylko dlatego, ale w znacznej mierze tak) A to, że dzisiaj poleciało na ryj jeszcze o niczym nie przesądza - pierwszy raz widzę, żeby spółka po jakby nie patrzeć rekordowych wynikach spadała o 10%.
|
|
Rynek się chyba ze mną nie zgadza
|
|
Nie do końca wierzę w to co czytam. Jedynym sposobem na wyrwanie się z niskich marż jest dobra obsługa klienta, którą gwarantują super sklepy stacjonarne jak np iSpoty. E-commerce zawsze będzie super wspierał i sprawia że nie musisz mieć sklepu 1k m^2 tylko np 200 m^2 ale ludzie którzy są gotowi zapłacić cokolwiek więcej muszą mieć warunki - czyli dobrą obsługę wygodny dojazd itd. Poza tym sklepy stacjonarne poszerzają zasięg marki i generują gigantyczną sprzedaż na ludziach, którzy przy zakupie towaru za kilka koła lubią podjechać do sklepu i podpytać.
Edit: z medyczną chodzi mi o obsługę wdrożeń/informatyzacji sektora medycznego
|
|
Czy ja wiem czy tak niestabilny? Mają sieć sklepów wchodzą w Megastore'y (podgryzając MM&Saturn i Euro - oba rozwijające swoje biznesy w dalszym ciągu), wchodzą w obsługę sektora medycznego - dzięki lepszym cenom sprzętu mają spory potencjał, analogicznie z Komputronik Biznes.
Poza tym zejście marż do 1-5% chyba znaczy, że niżej nie będzie ;) Nawet studenci z akademika niżej nie zejdą bo nie będą mieli dostępu do tańszego sprzętu :D A w odróżnieniu od np Action, Komputronik z natury będzie robić lepsze marże bo jest bliżej konsumenta ostatecznego.
Przynajmniej tak mi się wydaje ;)
|
|
Wyniki bomba Przychody rosną, marża nieco w dół ale w sumie nie ma się co dziwić przy takim wzroście skali, koszty stałe do przychodów spadają Myślicie, że to powtarzalne? Rynek zdaje się nie doceniać (C/Z ~5), mimo dywidendy na widoku (około 4,3% przy obecnym kursie)
|
|
Temat:
CORMAY
Kiedy na rachunku powinny pojawić się prawa poboru?
|
|
Temat:
CORMAY
Stare prawa poboru na pewno są bezwartościowe, a co z odcięciem to w sumie nie wiem - ale to też raczej bez znaczenia skoro to czysto techniczny zabieg.
|
|
Temat:
CORMAY
Ok, super dzięki. W sumie ciekaw jestem dlaczego aż tak bardzo nerwowo -> przecież o emisji było wiadomo i generalnie siedzący na papierze raczej wezmą całą tę emisję (cena co by nie mówić okazyjna)
|
|
Temat:
CORMAY
"W segmencie małych spółek liderami przeceny są akcje Cormaya (-10 proc.) i Eko Exportu (-9,3 proc.). Powodem przeceny pierwszej ze spółek jest informacja o emisji tanich akcji bez prawa poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy. " -> dzisiejszy news Stockwatch'a
"Zarząd spółki PZ CORMAY S.A. z siedzibą w Łomiankach (Spółka), informuje, że w dniu 8 czerwca 2015 r. Rada Nadzorcza Spółki, uchwałą nr 24/2015, działając zgodnie z Uchwałą nr 4 § 5 pkt 1) Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 02 kwietnia 2015 r. w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego Spółki poprzez emisję akcji zwykłych na okaziciela serii K z zachowaniem prawa poboru w stosunku do dotychczasowych akcjonariuszy, " -> komunikat z 8.06.2015
To w końcu nie ma praw poboru?
|
|
Chyba powinienem usunąć swoje poprzednie wpisy 30 osób to pewnie Ci co kupili akcje po 5-6 groszy :)
|
|
Z kolei Gameplay ma 17k wyświetleń. Nie no, absolutnie się nie upieram - po prostu chciałem głośno wyjaśnić sam sobie wzrost o ~100%, którego raczej jedynym powodem jest stawianie na to, że tytuł ma szansę się jakoś przyjąć. A to, że z tego drugiego CD Projektu nie będzie chyba wszyscy wiedzą :D
|
|
|
|
Racja, fifty-fifty to na pewno nie jest i nie o to mi do końca chodziło :P Z drugiej strony myślę że też nie ma co dramatyzować z 99% na bankructwo. Jak dla mnie jest jakieś 60% na koniec, 30% na swoiste status quo, z 9,9% na delikatną poprawę i epsilon na ruch w stronę np. 25 groszy. Ale zobaczymy pod koniec lutego ;) (czy datę wydania pomyliłem?)
|
|
Spółka w tej chwili godna bukmacherki :D Albo polecimy niczym 11bit albo przebijemy dno Petrolinvestu :D Czekamy
|
|
Jakie przychody na koniec roku obrotowego? 2,2 mld? No i zysk handlowy nie rośnie w sumie dużo wolniej niż przychody. Cały czas ten Carbon wisi nad spółką.
|
|
Temat:
HAWE
Wychodziłby po 1,80 ? Wierzyć mi się nie chce.
|
|
Temat:
HAWE
Z jednej strony tak, z drugiej fundamentalnie naprawdę nic się nie dzieje, a nawet jest bardzo dobrze. Przynajmniej tak wynika z raportów.
|
|
Temat:
HAWE
Rekomendacje na 4.40 , PTI podobno chce płacić po 3.00 a tutaj 1.88 -> jak nisko zlecimy?
|
|
Temat:
KOMPLEKS
Proszę mnie poprawić jeśli źle rozumiem - W sytuacji gdy firma Arras spłaci, dajmy na to połowę tej należności to mamy się spodziewać ujemnego wyniku netto?
|
|
|
|
Temat:
SFINKS
Nie chcę wyjść na naganiacza jakiegoś ale dzisiejszy komunikat i całkiem przyzwoite wyniki oddalają taką wizję ;)
|
|
^ Nevermind. Pora nauczyć się dobrze czytać zanim zacznie się wypisywać głupoty
|
|
Czy mi się wydaje, czy wyniki dosyć kozackie? I pytanie na ile trzeba szacować ich spadek w związku z obniżeniem stóp?
|
|
Temat:
KOMPUTRON
Wyniki jak najbardziej zgodne z oczekiwaniami - Komputronik dzielnie walczy o skalę, a nowe kanały zwłaszcza MegaStory muszą lepiej zapaść w pamięć konsumentom - w dalszym ciągu są stosunkowo mało rozpoznawalne. A 2mld przychodu to zupełnie bez problemu powinno paść jak 975 mln w pół roku bez Bożego Narodzenia ^^
|
|
Temat:
SFINKS
Zna ktoś jakąś przyczynę dzięki której kurs osuwa się w takim tempie?  Wyniki poprawiają się, wskaźniki poza C/WK(ale to już długo tak się prezentuje) wyglądają zupełnie przyzwoicie, spółka przechodzi udaną restrukturyzację, a wyniki w zasadzie bezpośredniego konkurenta (AmRest) wyglądają pozytywnie. EDIT: Do tego obniżone stopy procentowe - dla Sfinksa wiadomość-marzenie
|
|
Temat:
KOMPLEKS
Jakiś komentarz spółki co do dzisiejszych wyników sprzedażowych?
|
|
Temat:
CORMAY
Jakie wrażenia po raporcie? W sumie mogło być dużo gorzej.
|
|
Temat:
BIOTON
zjk napisał(a):W przypadku Biotonu, scalenie nie jest wielkim problemem. Problemem jest natomiast emisja obligacji o wartości 79 mln zł zamiennych na akcje serii B (3 960 tys) stanowiąca grubo ponad 60% kapitału zakładowego... Czyli defakto obligatariusze przejmą większość firmy. Cytat:Warunkowy kapitał zakładowy Spółki wynosi nie więcej niż 106.080.000,00 zł (sto sześć milionów osiemdziesiąt tysięcy złotych) i dzieli się na nie więcej niż: a) 1.324.000 (jeden milion trzysta dwadzieścia cztery tysiące) akcji zwykłych na okaziciela serii O o wartości nominalnej 20,00 zł (dwadzieścia złotych) każda; b) 20.000 (dwadzieścia tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii P o wartości nominalnej 20,00 zł (dwadzieścia złotych) każda; c) 3.960.000 (trzy miliony dziewięćset sześćdziesiąt tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii B o wartości nominalnej 20,00 zł (dwadzieścia złotych) każda. Zgodnie z raportem bieżącym 78_2013. Sorry, ale nie czaję patrząc na to: Cytat: BIOTON S.A. ("Spółka") informuje, że w dniu 12.11.2013 r. Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego po posiedzeniu niejawnym zarejestrował w KRS:
1. oznaczenie wszystkich dotychczas istniejących 8.586.420.000 akcji Spółki o wartości nominalnej 0,20 PLN każda, tj.: (i) 5.740.830.742 akcji zwykłych na okaziciela serii A, (ii) 1.595.585.570 akcji zwykłych na okaziciela serii AA, (iii) 1.250.000.000 akcji zwykłych na okaziciela serii AB oraz (iv) 3.688 akcji zwykłych na okaziciela serii AC jedną serią – serią A,
2. proporcjonalne zmniejszenie łącznej liczby akcji Spółki z 8.586.420.000 do 85.864.200 poprzez połączenie (scalenie) każdych 100 akcji o dotychczasowej wartości nominalnej 0,20 PLN każda w 1 akcję o wartości nominalnej 20,00 PLN.
W związku z powyższym:
• wysokość zarejestrowanego kapitału zakładowego Spółki wynosi 1.717.284.000,00 PLN,
• liczba akcji Spółki wszystkich zarejestrowanych emisji wynosi 85.864.200,
• ogólna liczba głosów, wynikających z wyemitowanych i zarejestrowanych akcji Spółki, wynosi 85.864.200. Co pochodzi z raportu o Rejestracji scalenia akcji w KRS
|
|
Witam, Wie ktoś może z czego wynikają tak mocne ostatnie spadki? W ciągu 4-5 dni kurs poleciał o ~15% co na tle przyzwoitych perspektyw spółki wydaje się mocną przeceną.
|
|