CD Projekt podał godziny premiery Cyberpunka 2077 dla wszystkich platform

Omawiane walory:

Premiera Cyberpunka 2077 zbliża się wielkimi krokami. Na niecały tydzień przed wydarzeniem CD Projekt ujawnił, kiedy gra będzie dostępna w poszczególnych rejonach globu.

Cyberpunk,cdprojekt,gaming, gry,

Cyberpunk 2077 (Fot. mat prasowe)

Miliony graczy i dziesiątki tysięcy inwestorów z całego świata w napięciu oczekują na 10 grudnia. Tego dnia oficjalnie zadebiutuje Cyberpunk2077, czyli najbardziej wyczekiwana gra na świecie. W środę studio odkryło kolejne karty i ujawniło godziny premier dla poszczególnych regionów.

Posiadacze PC-tów oraz użytkownicy platformy Stadia niezależnie od miejsca zamieszkania zagrają o tej samej porze, gdyż dla tych platform godzina premiery jest jednolita dla wszystkich stref czasowych. Według czasu CET, premiera gry w Polsce odbędzie się 10 grudnia o 1:00 w nocy. Dla Nowego Jorku to będzie 9 grudnia o godz. 19:00 (EST), a dla Los Angeles 9 grudnia o godz. 16:00 (PST). Gracze z Londynu w świat gry wkroczą 10 grudnia o godz. 00:00 (GMT), natomiast ci z Tokio 10 grudnia 9:00 (JST).

>> Koniec pewnej epoki – omówienie sprawozdania finansowego CD Projektu za III kwartał 2020 r.

W wypadku konsol jest trochę inaczej. Gra ma wyjść o północy czasu lokalnego, co oznacza dysproporcje pomiędzy danymi lokalizacjami. Z tego powodu np. gracze konsolowi w Nowym Jorku dostęp do gry uzyskają aż 6 godzin później niż ich koledzy z Warszawy.

CD Projekt podzielił się także informacjami dot. tzw. pre-loadu gry. Możliwość wcześniejszego pobrania gry na konsolach Xbox zostanie odblokowana w czwartek, 3 grudnia o godz. 17:00. Gracze PlayStation będą mogli pobrać grę na 48 godzin przed premierą. Natomiast posiadacze gry na PC taką możliwość dostaną w poniedziałek, 7 grudnia. Z platformy GOG grę będzie można zacząć pobierać w południe, a ze Steama i Epica o godzinie 17:00.

Kliknij aby powiększyć (Fot. tt/Cyberpunk 2077)

W skład grupy CD Projekt wchodzą: CD Projekt RED – deweloper gier wideo z gatunku RPG i GOG – globalna platforma cyfrowej dystrybucji gier. Sztandarową grą wydawnictwa jest seria „Wiedźmin”, obecnie trwają prace nad „Cyberpunk 2077”. W piątek kurs akcji rośnie o 3 proc. do 433 zł. Do historycznego szczytu z sierpnia br. notowaniom spółki brakuje mniej niż 7 proc.

StockWatch.pl

StockWatch.pl wspiera inwestorów indywidualnych dostarczając m.in:

- analizy raportów finansowych i prospektów emisyjnych spółek przygotowywane przez zawodowych, niezależnych finansistów,

- moderowane forum użytkowników wolne od chamstwa i naganiania,

- aktualne i zweryfikowane przez pracownika dane finansowe spółek,

- narzędzia analizy fundamentalnej i technicznej.

>> Sprawdź z czego możesz korzystać za darmo i co oferujemy w Strefie Premium

NA PODOBNY TEMAT (o CDPROJEKT)



Współpraca
Biuro Maklerskie Alior Bank Bossa tradingview PayU Szukam-Inwestora.com Capital PR